Hr

Bemutatjuk cstrtki ellenfelnket: FK TSC Topolya

Bemutatjuk cstrtki ellenfelnket: FK TSC Topolya

Hr
| sze 26.1.2022, Milan Vrbe, Krisztin Nagy (text), fktsc.com (foto)

Az FK TSC Topolya elleni tallkozval indul a trkorszgi sszpontostsunk meccsprogramja, mg szerb lvonalbeli ellenfelnknek ez lesz az utols fellpse a flhold orszgban. A kezdrgs tervezett idpontja janur 27-e, cstrtk, kzp-eurpai id szerint 13:00 (Trkorszgban 2 rval tbb van).

article_bannerarticle_banner

Alapinformcik az ellenflrl:
Nv: FK TSC Topolya
Az alapts ve: 1913
A klub sznei: kk s fehr
Stadion: TSC Arna (befogadkpessg: 4 100 nz)
Vros: Topolya (kzel 15 000 lakos)
A klub legnagyobb sikerei: 4. hely a szerb lvonalban (2019/20); az Eurpa-liga 2. elselejtezje (2020/21); a szerb msodosztly bajnoka (2018/19); a Jugoszlv Kupa nyolcaddntse (1992/93)

A Topolya elleni sszecsaps a 2021/22-es szezon tavaszi felre val felkszls harmadik tallkozja lesz, mg a Belekben abszolvlt trkorszgi sszpontostson els alkalommal lpnk plyra. Eddig a msodik ligs Ligetfalut 5:1-re, mg a magyar bajnoki cmvd Ferencvrost 2:0-ra gyztk le. A srga-kk egyttes eddigi legeredmnyesebbje a hrom tallatnl jr Krstovi.

A MOL ltal tmogatott FK TSC Topolya szinte ugyanolyan httrrel rendelkezik, mint a DAC. Egy kicsi, nem egszen tizentezer lakos vrosban szkel, s Topolyn is magyar nemzetisgnek vallja magt a lakossg tbb mint fele.

Ellenfelnk a szerb Szuperliga msodik legidsebb klubja, amely az vezred kezdetn nehz idszakon ment keresztl, hiszen 2003-tl 2005-ig pnzgyi gondok miatt lnyegben megsznt a felnttcsapat. A legsikeresebb idszak a fennllsuk szzadik vforduljt kvet nnepls utn jtt. A 2018/19-es idnyben bajnoki cmet szereztek a szerb 2. ligban, s trtnetk sorn elszr feljutottak az lvonalba.A legjobbak kztti bemutatkozs alkalmval rgtn a fantasztikus 4. helyen vgeztek, kiharcolva az eurpai kupaszerepls jogt.

A csapat a nemzetkzi szntren sem vallott szgyent. A moldovai Petroclub Hincesti grdjt bcsztattk, majd az Eurpa-liga 2. elselejtezjben csak a hres FCSB (Steaua Bukarest) eltt hajtottak fejet. A szerb bajnoksgban azonban az 5. hely utn elszott az jabb eurpai kupaszerepls eslye.

A jelenlegi idnyben szeptember vgig ldztk az els helyen ll Partizan Belgrdot, de oktbertl 11 bajnoki tallkozbl mindssze 1-et nyertek meg. gy egszen a 10. helyig estek vissza, m a grda egyrtelm clja a felshz elrse, teht a bajnoki cmrt kzd csoportba val bejuts. Ettl mindssze egy pont vlasztja el ket. Legalbb a 8. hely elrse egyenesen ktelez holnapi ellenfelnknek. Szeptemberben Topolyn nyitottk meg Szerbia egyik legmodernebb stadionjt, amely a legjobb vajdasgi futballra termett.

Ellenfelnket a tli felkszls sorn tbb futballista hagyta el, mint amennyi rkezett. A tbbsgben szerb labdargk alkotta csapat a trkorszgi sszpontosts kezdetn 1:2-es veresget szenvedett a lengyel Radomiak Radom ellen, 1:0-ra legyzte az azeri Karabahot, 3:0-ra pedig a Sr Lanka-i Pelicans egyttest. A transfermarkt szerint a keretk sszrtke 8,15 milli eur, mg a mienk sszehasonltskppen jelenleg 10,95 milli eur.

A holnapi lesz a kt csapat els egyms elleni mrkzse felntt szinten, az ifjsgnl viszont a Topolya gyakori ellenfelnk. A tallkozt a YouTube-csatornnkon lben kvethetik figyelemmel.