🏟 Vsrolj jegyet a DAC - Zsolna mrkzsre, rplis 21-n, 19:30-tl a MOL Arnban!      -3️⃣0️⃣% Brletes szurkolinkat a Zsolna elleni meccsnapon 30%-os rkedvezmnnyel vrjk kijellt termkeink a DAC store-ban s e-shopunkon. 👕 Bjj bele Legendrium ruhakollekcink legjabb darabjaiba! 💳 Regisztrlj a FANPORTAL-ra s tltsd fel a Cashless-ed online!
Hr

Bemutatjuk szombati ellenfelnket: FC Ruch Lvov

Bemutatjuk szombati ellenfelnket: FC Ruch Lvov

Hr
| p 27.1.2023, fcrukh.com (foto), Milan Vrbe, Krisztin Nagy (text)

A hazai krnyezetben abszolvlt, kt bartsgos mrkzssel sznestett felkszlsi idszakot kveten egyttesnk a horvtorszgi Umagba utazott sszpontostsra. Immr az Isztriai-flszigeten jn a felkszls harmadik tallkozja szombaton, janur 28-n, 12:00 rai kezdettel. A msodosztly csapatok utn egy kemny idszakot l grda lesz az ellenfelnk: az ukrn Ruch Lvov, amely az sz utn az ottani lvonal 12. helyn ll.

article_bannerarticle_banner

Alapinformcik az ellenflrl:

Nv: FC Ruch Lvov
Alapts ve: 2003
Klubsznek: fekete s srga
Stadion: Lvov Arna befogadkpessg: 34 915 nz
Vros: Lvov (csaknem 720 000 lakos)
A klub legnagyobb sikere: 10. hely az ukrn lvonalban; az ukrn 2. liga gyztese (2019/20); az ukrn 3. liga gyztese (2016/17); az ukrn 4. liga gyztese (2014).

A felkszls els mrkzsn Gavri egyenlt tallatnak ksznheten 1:1-re vgeztnk a magyar NBII-ben szerepl Soroksrral, legutbb pedig Krstovi kt gljval 2:1 arnyban legyztk a msodik ligs Kasst.

A Ruch Lvov lesz gy az els lvonalbeli ellenfelnk a tli felkszls sorn. Az ukrn csapat trtnelme meglehetsen rvid. A klub 2003-ban alakult, amikor mg Lvov elvrosban lptek plyra Ruch Vynnyky nven. A jelenlegi nevt 2019 ta viseli. Abban az vben kltztek t a Lvov Arnba, amely 2012-ben az Eurpa-bajnoksg egyik helyszne volt, s rgtn a modern stadionban tlttt els idnyk sorn feljutottak az els ligba.

Szombati ellenfelnk jelenleg a harmadik idnyt tlti a legjobbak kztt, m ezek kzl egyik sem mondhat tlagosnak. Elszr a koronavrus-jrvny zavart be, majd az orosz tmads miatt kellett id eltt befejezni a szezont, a jelenlegi vad pedig a hbors idszak kells kzepn, nzk nlkl s a raktatmadstl val fenyegetsek miatti sznetekkel zajlik. A nehz idket l klub azonban azon szerencssek kz tartozik, akik a sajt stadionjukban lphetnek plyra.

A szezon szi felt kveten a 63 ves fehrorosz Leonyid Kucsuk vdencei a tabella 12. helyn llnak. A tavalyi vvgi ngymeccses nyeretlensgi sorozatuk miatt csak a jobb glklnbsgknek ksznheten nem telelnek kies helyen. A kemnyen futballoz egyttesnek, amely a legutbbi nyolc bajnoki sszecsapsn t piros lapot is kapott, egyrtelmen a bennmarads kiharcolsa lesz a f clkitzs tavasszal.

A legkzelebbi ellenfelnk jtkoskerete szokatlan mdon fiatalabb (23 v) a mienknl (23,7 v). Azonban nincs mirt csodlkozni, hogy ennyire ptenek a fiatalokra. A 19 ven alatti csapatuk mr az UEFA Ifjsgi BL legjobb 16 csapata kztt van, februr 8-n pedig ennek ksznheten a milni Intert ltja vendgl. Az A csapat egyttal ngy 21 ven alatti vlogatott jtkossal (Denys Slyusar, Rostyslav Lyakh, Vitaiy Roman s Marko Sapuga) is rendelkezik.

Emiatt is utaztak el rgtn a felkszls kezdete (janur 9.) utn a horvtorszgi sszpontostsukra, ahol janur 22-tl tartzkodnak, kzsen a 19 ven alatti korosztlyos egytteskkel. A DAC lesz szmukra az idei esztend els ellenfele.

Aki azt gondoln, hogy a lvovi lvonalbeli grdval semmi sem kt minket ssze, az tved. Mindkt klubban megfordult ugyanis az a Stanislav Bilenkyi, aki 2020-ban a Ruch csapatnl szerepelt klcsnben Dunaszerdahelyrl. Ellenfelnk jtkoskerett fleg hazai labdargk alkotjk, de a legeredmnyesebb futballistjuk a hatglos brazil Talles. A transfermarkt alapjn az ukrn csapat sszrtke 6,20 milli eur, mg a minket 12,53 millira takslja a honlap.