Hr

Bemutatjuk szombati ellenfelnket: PFK Kubany Krasznodar

Bemutatjuk szombati ellenfelnket: PFK Kubany Krasznodar

Hr
| p 28.1.2022, Milan Vrbe, Krisztin Nagy (text), pfckuban.ru (foto)

A trkorszgi sszpontostsunk msodik ellenfele a 2018-ban alaptott, orosz msodosztly PFK Kubany Krasznodar egyttese lesz. A futballtrkp ifjoncval janur 29-n, szombaton 15:30 rakor csapunk ssze.

Alapinformcik az ellenflrl:
Nv: PFK Kubany Krasznodar
Az alapts ve: 2018
A klub sznei: arany s zld
Becenv: zldsgesek
Stadion: Kubany Stadium (befogadkpessg: 31 654 nz)
Vros: Krasznodar (kzel 1 000 000 lakos)

A klub legnagyobb sikerei: 1. hely az orosz harmadosztlyban (2020/21); 2. hely az orosz harmadosztlyban (2018/19).

Az orosz msodik ligs egyttes lesz a negyedik ellenfelnk a tli felkszls s a msodik a Trkorszgban abszolvlt sszpontosts sorn. A Ligetfalu 5:1-es s a Ferencvros 2:0-s legyzst kveten legutbb 1:1-es dntetlent rtnk el a szerb lvonalbeli Topolya ellen. Egyetlen tallatunkat Veselovskszerezte.

A PFK Kubany Krasznodar a Fekete-tengerhez kzel fekv, majdnem egymillis vrosban szkel, amely terlett tekintve Oroszorszg 20 legnagyobb vrosa kztt van. A klub maga csak 2018-ban alakult az 1928-ban alaptott FK Kubany Krasznodar csdjt kveten. A nvvlasztssal teht az eldjt idzi, m a mltjra ez mr korntsem igaz ehhez ugyanis az Orosz Labdarg-szvetsg nem jrult hozz. A klub gy mindssze a negyedik szezonjt futja.

Az els hrmat az orosz harmadosztlyban tltttk. A legutbbi, 2020/21-es idnyt az 1. helyen fejeztk be, gy feljutottak az orszgos msodik vonalba.

A klub elsrend clja a msodosztlyban val bennmarads, de ez egyltaln nem grkezik knny feladatnak. A szezon szi fele utn ugyanis csak a 16. helyen llnak, mindssze egyetlen ponttal a kieszna felett. Az Orosz Kupban azonban sikeresen szerepelnek, ahol az lvonalbeli vrosi rivlis FK Krasznodar elleni presztzsgyzelemnek ksznheten is mr a nyolcaddntben jrnak. Pont az orszgos kupabeli sszecsapssal indul szmukra mrciusban a tavasz, amelyen a moszkvai Szpartakkal csapnak ssze.

A tli felkszls alatt csak a kevesebb szerepet kap futballistk tvoztak Krasznodarbl, ellenben igyekeznek a lehet legjobban megersteni a keretket. A majdnem egyhnapos trkorszgi sszpontostsra janur 8-n rkeztek, s egszen februr 2-ig tart az edztboruk. A beleki tartzkodsuk sorn hrom bartsgos mrkzst is abszolvltak. Mindannyiszor lvonalbeli grdkkal mrtk ssze az erejket, s mindegyik alkalommal 0:1-es veresget szenvedtek a macedn Bregalnica, a szerb ukariki s a szlovn Celje ellen. Az sszpontostst a kazah Tobol Kosztanaj ellen zrjk.

Ellenfelnk jtkoskerett tlnyom tbbsgben orosz jtkosok alkotjk, s az rtke 7,13 milli eur. A mi keretnk sszehasonltskppen 10,60 milli eurt r.