Interjú

Bernd Storck: Ez az egyik legtehetségesebb gárda, amit valaha is irányítottam

Bernd Storck: Ez az egyik legtehetségesebb gárda, amit valaha is irányítottam

Interjú
| pé 23.10.2020, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Interjú csapatunk vezetőedzőjével a vasárnapi DAC-Slovan rangadó előtt.

article_bannerarticle_banner

Mielőtt a vasárnapi rangadóról beszélnénk, árulja el kérem, mi a véleménye a jelenlegi korlátozásokról!
„Nagyon nagy kár, hogy a szurkolók végül mégsem lehetnek jelen a stadionban és nem buzdíthatják a csapatunkat. De ez nemcsak itt, hanem az egész országban így van. Kiváló szezonkezdetet produkáltunk, a klubtörténet legjobbját, és a szurkolók megérdemelnék, hogy ezeket a sikereket a csapattal közösen ünnepelhessék. Sajnos azonban nehéz időket élünk a vírus miatt és nem könnyű ezt elfogadni. Viszont azt gondolom, hogy jó úton haladunk és talán valahogy lesz arra lehetőség, hogy visszahozzuk a szurkolóinkat a stadionba és velük együtt ünnepelhessük a győzelmeket – ez lenne a kívánságom. A csapat, a szurkolók és a klub is megérdemelné ezt. Ugyanakkor gondolnunk kell a klub anyagi helyzetére is, amely sok pénzt veszített a járvány alatt. Szerintem a jövőre nézve meg kell tanulni együtt élni a vírussal és betartani a járványügyi előírásokat, de meg kell találnunk annak a módját, hogy végül mindenki elégedett lehessen.”

A Slovan elleni összecsapást az ősz csúcsrangadójának nevezik. Mit vár a mérkőzéstől?
„A Nagymihály elleni legutóbbi idegenbeli bajnoki összecsapás rendkívül nehéz volt, sok sérült játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de képesek voltunk kiválóan megoldani ezt a helyzetet. A szezon elejétől hangsúlyozom, hogy nemcsak tizenegy, hanem több mint húsz játékost készítek fel a mérkőzésekre és azt gondolom, hogy mindenkin tapasztalható volt a fejlődés. Nagymihályban profi módon sikerült pótolnunk a hiányzókat, és megnyertük ezt a nehéz mérkőzést. Az elmúlt idényben 5:0-s vereséget szenvedtünk ugyanott, bár mondhatjuk, hogy akkor egy teljesen más csapattal utaztunk. A küzdeni tudásért és a mutatott játékért viszont nagy dicséret illeti az együttest. A szezon előtt arról beszéltünk, hogy szeretnénk versenyben lenni a Slovannal és a hétvégén meglátjuk, mennyire sikerült ezt elérnünk. Ez az első alkalom sok év után, hogy előttük állunk a tabellán, viszont jelenleg ez még semmit sem jelent, a szezon során sok minden megtörténhet még. Bár két ponttal vezetünk előttük, számomra a Slovan a vasárnapi rangadó esélyese. A tavalyi szezon óta nem változott sokat az ellenfél kerete, de mi is erősebbek lettünk. A csapatunk fiatal, fejlődőképes és tehetséges – egyike a legtehetségesebb gárdának, amit valaha is irányítottam, viszont a bajnoki cím eléréséhez szükség van tapasztalatra, rutinra is. Vasárnap meglátjuk, meddig sikerült eljutnunk ezen a téren is. A szezonban első alkalommal mérkőzünk a Slovannal, méghozzá odahaza, bár a vírus idején a hazai pálya előnye veszített a fontosságából. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy versenyképesek legyünk velük szemben és hogy otthon tartsuk a három pontot. Komoly minőséget képvisel a csapatunk és kiderül majd, hogyan sikerül ezt a meccsbe is átültetnünk.”

Milyen a csapat egészségügyi állapota?
„Az összes labdarúgó egészséges, így – talán egyetlen kérdéses poszt kivételével – a lehető legerősebb összeállításban léphetünk pályára. Sajnos nélkülöznünk kell a szurkolók segítségét, amely ilyen rangadókon rendkívül fontos. Schäfer és Davis is felépült, Kružliak állapotát pedig a mai edzésen mérjük fel alaposabban. A csapat fantasztikus fejlődésen ment át, sikerült közelebb kerülnünk a Slovanhoz, vasárnap pedig meg kell küzdenünk azért, hogy az elkövetkező találkozóknak is éllovasként futhassunk neki. Viszont nem vasárnap dől el a bajnoki cím sorsa, de ennek ellenére mindenképpen szeretnénk jobb eredményt elérni ellenük, mint a legutóbbi látogatásuk alkalmával, amikor is három ponttal távoztak a MOL Arénából.”