Mrkzs

Beszmol: DAC 1904 - Besztercebnya 3:0 (1:0)

Beszmol: DAC 1904 - Besztercebnya 3:0 (1:0)

A-CSAPAT
|
Mrkzs
| va 14.8.2022, Kiss Balzs
article_bannerarticle_banner

Hrom gl, hrom pont ennl jobb forgatknyvvel nem is zrulhat a ht. A bukaresti kiesst remek teljestmnnyel s szp glokkal feledtette a csapat, amely a vasrnap esti gyzelemnek ksznheten megerstette msodik helyt a tabelln.

Hrom nappal az Eurpa Konferencia Ligtl val bcs utn ismt hadrendbe lltak a srga-kkek. Ezttal a besztercebnyai katonk ellen fjtak riadt Adrian Gua legnysgnek, a Fortuna Liga tdik forduljban. A Dukla ht kemny vet kveten trt vissza a szlovk labdargs lvonalba. Tavaly prilisban mgis ttmeccsen tallkozott egymssal a kt csapat, mivel a Slovnaft Cup 2020/21-es negyeddntjben pp a piros-fehrek lltottak meg bennnket. Volt teht mirt revansot vennnk. Vezetedznk ezttal nem szmthatott a Zlyombrz elleni mlt heti bajnokin bokasrlst szenvedett Kalmr, valamint a rgta srlssel bajld Bali jtkra.

A mrkzs egykori jtkosunk, Zhumensk kaput eltall lvsvel kezddtt, de Veszelinovnak nem okozott klnsebb problmt, hogy fogja a labdt. Ezt kveten tvettk az irnytst, s igyekeztnk minl elbb megszerezni a vezet tallatot. A fik nem tntek fradtnak a cstrtki bukaresti tra utn, nagy elnnal rohamoztak, de a befejezsekbe rendre hiba csszott. Balogh nagyon szeretett volna bizonytani, a tizenhatos, majd az ts vonalrl is prblkozott, m mindkt alkalommal blokkoltk lvst. Krstovi akcii is hasonlkpp zrultak: elbb fl clzott, majd Hruka hrtotta a rvid sarokba kldtt lkett.

A B-kzp is igazn elemben volt, a mrkzs elejn piros-fehr-zld fstbombkkal vezette fel a jtkosokat a plyra, s mindjrt az els perctl kezdve kitartan buzdtotta a fikat. Nmi lt vette viszont a szurkolsnak Davis nem vrt srlse. Bal bekknk szomor arccal rogyott le a fldre gy, hogy kzben senki sem tmadta t, s br megprblkozott a folytatssal, vgl beltta, hogy nem tud tovbb kzdeni. Helyre Ciganiksot kldte be Gua mester.

Tbbet birtokoltuk a labdt, de nagyon masszvan vdekeztek a katonk. Borbly Balzs lpett oda a vezetedzhz, hogy a flbe sgjon valamit. Hogy mit, azt pontosan nem tudjuk, de nem sokkal a jelenet utn helyet cserlt egymssal a kt szls tmadnk: Sznth hzdott ki a bal oldalra, Veselovsk pedig ment a helyre, a jobbszlre. A 32. percben rkezett a mrkzs addigi legnagyobb helyzete. Hibztak a vendgvdk, Uhrina engedte t a labdt Krstovinak, aki clba is vette a rvid sarkot, de Hruka vdett. A kipattan Baloghig jutott, elbb a jobb lbrl ttette a balra, majd fl tzelt.

A flid vgig nem sikerlt mattolnunk a Duklt, m kvetkezett mg egy szabadrgs. Eltte mr az egyperces hosszabbtst is jelezte a negyedik jtkvezet, de Ki Blint fbr mg engedlyt adott a pontrgs elvgzsre. Ez lett a Besztercebnya veszte. Sznth korbban mr tbbszr is prblkozott ebbl a szgbl, de eddig legfeljebb kapufig jutott. Most viszont megtrt a jg, s egy fantasztikus gllal megszerezte a vezetst 1:0.

Kellett ez a gl az ltzbe, mert meghozta a kedvnket a folytatsra. Br a msodik flid is vendghelyzettel indult, de a piros mezesek pontrgsa vgl elsuhant a kapunk mellett. Ezt kveten a mi pillanataink kvetkeztek. Az 52. percben ketts csert hajtottunk vgre, Balogh s Sznth ment le, Nicolaescu s Ramadan pedig fel. Szr jtkosunk nevt pedig hamarosan ismt harsogtk a MOL Arna hangszri, m ezttal sokkal hangosabban, mint a becserlse sorn. Veselovsk passzt Nicolaescu lpte t, gy kapta meg Ramadan a labdt, aki mg egy pimasz cselt is bevetett mieltt a hlba tallt 2:0. Glja utn egybl a kispad fel vette az irnyt, hogy egy hatalmas lelssel hllja meg Adrian Gunak a bizalmat.

A kellemes nyr estt mg kellemesebb hangulat lengte be a MOL Arnban. Kettvel vezettnk, s a vendgek jtkban igazbl nem volt benne a gl. A krds tulajdonkppen az volt, hogy sikerl-e nvelnnk a tallataink szmt. A msik csernk, Nicolaescu adhatott volna gyors vlaszt mindjrt az 55. percben, de ahelyett, hogy a jobb pozciban ll Veselovskhoz passzolt volna, a rosszabbik megoldst vlasztotta. Az ellenkez oldalon kzben Polievka kerlt glhelyzetbe szinte a semmibl, de labdja elgurult a glvonal eltt. Veszlyes volt, de megsztuk.

Ellenfelnk viszont ugyanezt mr nem mondhatta el a 66. percben. Ekkor rkezett ugyanis a harmadik gl. Veselovsk magas keresztpasszt Nicolaescu fejelte le a lendletbl rkez Krstovi el, aki vdhetetlenl vgta a labdt a hlba 3:0. Montenegri csatrunknak ez volt a negyedik tallata a bajnoksgban. A MOL Arnba kiltogat 4368 nznek ettl a perctl kezdve semmi ktsge nem volt azt illeten, ki lesz a meccs gyztese. A kznsg remek hangulatban tapsolva, nekelve kvette tovbb a plyn zajl esemnyeket.

jabb csere kvetkezett a 72. percben. Ekkor a srlsbl visszatr Hahn rkezett a hzi glkirly Krstovi helyre, Veselovskt pedig Moumou vltotta. A friss jtkosok is nbizalommal teli jtkot mutattak be, s mind igyekeztek feliratkozni a gllvlistra. Hahn s Moumou is aktvan kivettk a rszket a tmadsok ptsbl, s mindketten lvssel is prblkoztak, de a negyedik tallat mr sajnos nem jtt ssze. A hrmas spsz elhangzsa utn jhetett az ilyenkor elmaradhatatlan gyzelmi nnepls.

Kivl hangulat mrkzsen mltuk fell az jonc Besztercebnya csapatt, amelynek eslyt sem adtunk a pontrablsra. Sznth remekbeszabott szabadrgst a frissen plyra lp Ramadan szp tallata, majd Krstovi kzelrl szerzett glja kvette, ezzel alakult ki a 3:0-s vgeredmny. Mg rmtelibb, hogy ezttal sem rezdlt a hlnk, ami azt jelenti, hogy sorozatban hrom meccsen nem kaptunk glt. Ilyen folytatsban bzunk jv szombaton is, amikor a City Arnba ltogatunk a nagyszombati Spartak vendgeknt.

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC 1904): A mrkzs elejn hinyzott a jtkunkbl a pontossg s az intenzits. A msodik jtkrszben viszont magasabb fordulatszmra kapcsolt a csapat. A Besztercebnya egyni teljestmnyek vagy pontrgsok utn kerlt helyzetbe, de glig nem jutott. tvds rendszerben jtszottak, hrom kzps vdvel, de jl reagltunk erre a felllsra. Megrdemelten tartottuk itthon a hrom pontot. Kiegyenslyozott teljestmnyt nyjtottunk. rlk, hogy nem kaptunk glt, s hogy Krstovi is ismt betallt. 2:0 s 3:0 utn mr inkbb a nzknek prbltak jtszani a fik, s elmaradt az a bizonyos gyilkos sztn. Ezzel egytt nagyra rtkeljk a gyzelmet. Gratullok a csapatnak, a szurkolknak pedig ksznm az egsz meccsen t tart kitart buzdtst.

Michal asn (Besztercebnya): Nehezen rtkelem a tallkozt, hiszen 3:0-s veresget szenvedtnk. A Dunaszerdahelynek megvan a maga minsge. A vgeredmnyt s a jtkunkat is nagyban befolysolta az els flid utols msodpercben kapott szabadrgsgl. A msodik jtkrszben megmutatkozott a hazaiak hatalmas ereje. A DAC-nak kivl csapata van, melyet egy kivl edz irnyt egy fantasztikus stadionban. Tudtuk, hogy nehz dolgunk lesz, s ez be is igazoldott. A jtkosaimnak hlval tartozom a btor fellpsrt, de olyan eredmny szletett, amilyen. Nem keresek kifogsokat, a DAC megrdemelten gyztt, mi pedig megynk tovbb. 

L SZVEGES KZVETTS

DAC 1904 - MFK DUKLA BESZTERCEBNYA 3:0 (1:0)
Fortuna Liga, 5. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2022.08.14., 20:30
Jtkvezetk: Ki - Vorel, Weiss
Nzszm: 4368
Glszerzk: 45+1. Sznth, 53. Ramadan, 66. Krstovi
Srga lap: 88. Kruliak
DAC 1904: Veszelinov - Blackman, Kruliak (K), Muhamedbegovi, Davis (14. Ciganiks) - Dimun, Balogh (51. Nicolaescu), Ker - Sznth (51. Ramadan), Krstovi (72. Hahn), Veselovsk (72. Moumou)
Besztercebnya: Hruka - Uhrina, Kupk, Pioja, Zhumensk - Willwber (62. Mazan), uptk - Slvik (84. Kr), Richtrech (72. Gaparovi), Polievka (84. Hanes) (K) - Fako

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 63% : 37%
Lvsek: kapura: 11:2, mell: 10:9
Szabadrgs: 10:8
Szglet: 6:5
Les: 1:1