Mrkzs

Beszmol: DAC 1904 Liptszentmikls 4:2 (2:0)

Beszmol: DAC 1904 Liptszentmikls 4:2 (2:0)

Mrkzs
| ke 24.5.2022, Kiss Balzs

Az els akadlyt megugrottuk, mr csak egy lps van htra, hogy ott legynk az eurpai kupaporondon. Hatglos mrkzsen mltuk fell a Magas-Ttra lbtl rkezett liptszentmiklsiakat, a msik gon pedig az is eldlt, hogy pnteken a Trencsnt kell legyrnnk az Eurpa Konferencia Ligba val bejutshoz.

article_bannerarticle_banner

Bajnoki pontok helyett ezttal az Eurpa Konferencia Ligrt vvott play-off dntjbe val bejutsrt zajlott a kzdelem a MOL Arnban. Elsre taln bonyolultnak hangzik ez a hossz megfogalmazs, pedig egyszer a kplet: a keddi meccs gyztese pnteken a dntben jtszhat, annak a prharcnak a gyztese pedig idn nyron az EKL-ben harcolhat tovbb. Ehhez a clhoz vezet ton els akadlyknt az jonc s nyolcadik helyen vgzett Liptszentmiklst kellett kiejtennk. Joao Janeiro a szombaton lejtszott utols bajnoki kezdjt tbb helyen is megvltoztatta, de tovbbra sem szmthatott Kalmr, Szendrei s Bali jtkra, st a harckptelenek listjra Pinto is felkerlt, aki bokamtten esett t Portugliban.

A meccs eltti paprforma neknk kedvezett, s ennek megfelelen a kezd spsz elhangzsa utn azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdemnyezst. Krstovi prblkozsa hozta meg az els kaput eltall lvsnket. Gyors tmads elzte meg a befejezst. Elssorban Verlindet s Ciganikset illeti a dicsret, k csinltk meg a helyzetet a montenegri csatrnak.

Lendletesnek, felszabadultnak tnt a jtkunk. A vezet tallatra pedig nem is kellett sokat vrni. Sznth ballal a hossz sarokra helyezett, onnan Verlinden visszafejelte az ellenkez oldali kapufa el, Nebyla pedig rkezett, s megszerezte a vezetst 1:0. Nagy nyomst helyeztnk az ellenflre, kisvrtatva jtt is kvetkez glhelyzet: Krstovi fejese szllt a bal fels irnyba, de Svek nagyot tornzva kivdte. Kzben Krovi jtkvezet is jelzett: les elzte meg a tetszets akcit.

Izgalmass tette a jtkot, hogy a ttrai alakulat nem bunkerfocit jtt jtszani Dunaszerdahelyre. Mindezt a 19. percben bizonytottk is: Gert a tizenhatos sarkrl a bal kapufa mell, Pinte fejre emelte a labdt, de a fejes mr pontatlan volt. A kvetkez tmadst ismt mi jegyeztk, Verlinden jobbal prblkozott, a labda csak centikkel szllt el a liptszentmiklsi kapu fltt.

A MOL Arna hangosbemondja, kzben arrl tjkoztatta a 4338 fs kznsget, hogy a Trencsn 2:0-ra legyzte a Zsolnt, jtkosaink gy menet kzben tudtk meg, ki lesz a pnteki play-off dnt egyik rsztvevje. Azrt, hogy Csk Mt vra all biztos a MOL Arnba vegyk az irnyt a trencsniek, j lett volna egy jabb gl. Ez pedig jtt is, mghozz a 27. percben. A felezvonalrl jtt az indts Krstovinak, aki oldalazva kereste az idelis lvrst, majd r is zdtotta. Svekrl azonban kipattant a labda, a szemfles Ciganiks pedig ott termett, s kzelrl bevgta 2:0.

A nzsereg ekkor rzendtett a Ki a jobb? D--C buzdtsra, Krstovi pedig kis hjn jabb tallattal dertette mg jobb kedvre a publikumot. Ciganiks tanri labdval hozza t glhelyzetbe, de csak a kapust, Sveket tallta el. Ezutn Sznth lvsben volt benne a gl, de kapuba tart labdjt ismt a vendgek hlre hatstalantotta. A 41. percben szpthetett volna az ellenfl. Krk pontrgst kveten kerlt a labda a bntetterletbe, ahol Pavk fejjel vette clba a kaput, m a glvonalon ll Brunetti menteni tudott.

A sznetben Sznth maradt az ltzben, helyn Andzouana folytatta. Az els lehetsg a ttrai csapat eltt addott. A narancs mezesek gyors egymsutnban kt szgletet is elvgeztek, s ebbl a msodik volt veszlyesebb, amikor Andri fejese szllt el kevssel a kapunk felett. Lendletet vett a vendgek jtka, Pinte lketnl Veszelinovnak kellett kitnie a veszlyesen cikz labdt. Pr perccel ksbb ismt Pinte prblkozott, m ezt a lvst nem fogjk visszajtszani az esti sporthrekben.

Az 58. percbe rt a mrkzs, amikor jtt a triplnk. Krstovi resbe tette a vdk kztt a labdt Andzouannak, a kapus egy temet ksett, a jtkszer pedig a hlban tncolt 3:0. Eldlni ltszott a tovbbjuts. A 64. percben pedig az is abbahagyhatta az izgulst, aki ezt addig mg nem tette meg. Krstovinak a vendgkapus adott glpasszt, montenegri csatrunk pedig kihasznlva a hibt, bombaglt ltt 4:0.

Joao Janeiro mind az t cserelehetsgt kihasznlta, a cserk kztt pedig sszejtt a szpts a Liptszentmiklsnak. Az ugyancsak a kispadrl bell Kaerk egy Veszelinov lbrl levgd labdt juttatott msodjra a hlnkba 4:1. A B-kzpben kzben grgtzek gyltak. Szurkolink reztk, hogy zsebben van a gyzelem, s kszlhetnk a pnteki Trencsn elleni play-off dntre. A liptszentmiklsiak azonban mg bezavartak az nfeledt nneplsbe. Flak kt vd kztt kapta meg a labdt, majd a hosszba gurtott 4:2.

A vgn mg izgulni kell? krdezte egy szurkol az A-leltn, de a htralv b tz percben mr nem tudta tovbb faragni a htrnyt Marek Petru egyttese. St, a hosszabbtsban Krstovi akr mg az tdiket is begurthatta volna, ha pr centivel jobban helyezi a labdt, lapos lkete azonban centikkel kerlte el a kapuft. Panaszra gy sincs ok, pnteken dntt jtszunk Eurprt!

Nebyla korn, mr a 8. percben megnyitotta a glcsapot, majd szpen potyogtak tovbb a glok, melyekbl vgl hat esett a kedd esti villanyfnyes tallkozn. A tovbbjutsunk nem forgott veszlyben, a nzk pedig lvezetes meccs utn trhettek nyugovra, s kszlhetnek a folytatsra a Trencsn ellen. Ha ellenk is sikeresek lesznk, akkor idn nyron zsinrban tdszr is ott lesznk a nemzetkzi kupaporondon, ezttal az Eurpa Konferencia Ligban. Pnteken este mindenki a MOL Arnba!

Edzi rtkels:

Joao Janeiro (DAC): Ksznjk a szurkolink tmogatst. A Liptszentmikls ma futballozni akart, nem llt be vdekezni, ennek is ksznhet, hogy hat glt hozott a tallkoz. Errl szl a futball. Nagyon rlk a tovbbjutsnak, s annak is, hogy a jtkosaim mentlisan rendben voltak a mai fontos play-off meccsen. Pozitvan rtkelem a mrkzst. Az ilyen jtk kivonzhat tezer embert a stadionba. A Trencsn az egyik legnehezebb ellenfl a bajnoksgban. Az alshzban sorra szerezte a gyzelmeket, s kijelentettk, hogy cljuk a kijuts Eurpba. Mg mi olyan csapatokkal mrkztnk meg, mint a Slovan vagy a Rzsahegy, addig k sprolhattak az erejkkel. Nehz szezon utn pnteken egy ers ellenfl vr rnk, melynek megvan a sajt filozfija. Neknk azonban magunkra kell koncentrlnunk. Nem lesz knny a finl, de egy fantasztikus szurkoltbor eltt fogunk jtszani egy fantasztikus stadionban. Kt j csapat mrkzik majd meg egymssal, de ez egy dnt, melyben brmi megtrtnhet.


DAC 1904 - MFK TATRAN LIPTSZENTMIKLS 4:2 (2:0)
Eurpa Konferencia Ligba jutsrt vvott play-off, eldnt, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2022.05.24., 19:30
Jtkvezetk: Krovi - Weiss, Vorel
Nzszm: 4338
Glszerzk: 8. Nebyla, 27. Ciganiks, 58. Andzouana, 64. Krstovi, ill. 67. Kaerk, 79. Flak
Srga lap: 42. Balogh, 43. Raka (kapusedz, DAC)
DAC 1904: Veszelinov - Blackman, Kruliak (K) (65. Muhamedbegovi), Brunetti, Ciganiks - Dimun (68. Andrezinho), Nebyla - Sznth (46. Andzouana), Balogh (68. Moumou), Verlinden (60. Davis) - Krstovi
Liptszentmikls: Svek - Krk, Filinsk, indel, Pavk (84. Pavk) - Gert (K), Vclavik, Sta (63. Flak) - Pinte, Andri (63. Kaerk), vec (84. Voko)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 55% : 45%
Lvsek: kapura: 8:8, mell: 9:10
Szabadrgs: 12:21
Szglet: 4:3
Les: 4:0

L SZVEGES KZVETTS