Mrkzs

Beszmol: DAC 1904 - Trencsn 1:2 (1:0)

Beszmol: DAC 1904 - Trencsn 1:2 (1:0)

Mrkzs
| szo 27.8.2022, Kiss Balzs

Kedvez lls utn szomor vgeredmny. Az els flidt kveten mg egyglos elnnyel vonultunk az ltzbe, utna viszont hrom perc alatt fordtott a Trencsn, s erre mr nem tudtunk vlaszolni. A MOL Arnbl ebben a bajnoki szezonban els alkalommal rabolt pontot az ellenfl.

article_bannerarticle_banner

A Fortuna Liga 7. forduljban a negyedik hazai bajnokira kszldtt a csapat. Az eddigi hrom utn mindig gyztesen hagytuk el a plyt, ezt a j sorozatot pedig nem akarta megszaktani a Gua-legnysg. A statisztikk szerint j mrkzsre lehetett szmtani, hiszen a kapura lvsek tekintetben a liga kt legaktvabb csapata feszlt egymsnak. A csapatkapitnyi karszalag ezttal Blackman karjra kerlt, az jonc Fazlagi pedig a kezdben mutatkozhatott be csapatunk szneiben.

A tallkozt kellemes esemny elzte meg, hiszen Krstovi kt djat is tvehetett. Az egyiket jlius hnap legszebb gljrt kapta, a msikat pedig a Hnap jtkosa cm elnyersrt. A mrkzs els perceiben kiss lmos volt mg a jtk, m Demitra prblkozsa felbresztett mindenkit, amikor Soares keresztpasszt kzvetlen kzelrl kldte a kapunk mell. A vendgek kimaradt lehetsge utn hossz percekig a kt tizenhatos kztt pattogott a labda, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszlyben. A 22. percben viszont ismt Demitra helyzete borzolta a kedlyllapotunkat. A szituci szinte tkrkpe volt az elznek, de ebben mg inkbb benne volt a gl. A hlba tart labdt Veszelinov hrtotta.

Utna viszont meglnklt a mrkzs. Ker egy szemfles kiugratssal hozta helyzetbe Krstovict, aki egyedl trt kapura, de a dnt pillanatban mell ltt. A mrkzs addigi legszebb tmadsa maradt eredmnytelen. A msik oldalon Ibrahim ijesztett rnk: bdletes jobblbas lvse kicsivel szllt fl. A 27. percben jrtunk, amikor Veselovsk kivl passzval Ramadan indult meg, s mg az is belefrt neki, hogy egy lvcselt bemutasson, mieltt a hosszba kldi a labdt 1:0.

Szinte azonnal duplzhattunk volna, mivel a 31. percben Veselovsk vette clba Kukuka kapujt, de a trencsniek hlre tjt llta a labdnak. A kvetkez minutumban mr Ciganiks tvoli prblkozsa csattant a fels lcen. Pr perc alatt akr hrom glt is szerezhettnk volna, a kijelz viszont csak 1:0-t mutatott. Mindez majdnem megvltozott a flid legvgn, de Letenay lvse vgl elszllt a kapunk felett.

A sznetben Adrian Gua knytelen volt lecserlni Kert, helyn Dimun kapott lehetsget. Gyors gllal indthattuk volna a msodik jtkrszt, de Ramadan kzeli prblkozsnl rsen volt Kukuka. Kezdett tredezett vlni a jtk, melyet egyre tbb apr szablytalansg s bedobs tarktott. Mindkt edz ltta, hogy vltoztatni kell, klnben unalomba fullad a mrkzs. Nlunk Kalmr s Nicolaescu rkezett Sznth, illetve Krstovi helyre, a divatvrosaik pedig hrmas csert hajtottak vgre.

Ez a hzs bejtt a vendgcsapatnak, mivel a 65. percben sikerlt kiegyenltenik. Madu velte be a labdt, a frissen plyra lp Bainovi pedig j temben rkezett 1:1. A MOL Arnba jegyet vlt 4507 nz egyhangan vette tudomsul, hogy kezddhet minden ellrl, azzal viszont kevesen szmoltak, hogy a Trencsn meg is tudja fordtani a mrkzs llst. Mgis gy trtnt. Bainovi tvolrl clzott, lvsbe nem lltunk bele, s Veszelinov is verve volt 1:2.

Hrom perc alatt fordtotta meg a meccset a Csk Mt vra all rkezett alakulat, gy neknk kellett futnunk az eredmny utn. Nicolaescu egy lapos lvssel prblkozott sikertelenl, majd Ciganiks tvoli ksrlett vdte Kukuka a 74. percben. A vendgek kzben mr az idt hztk, nem siettek egyetlen pontrgs elvgzsnl sem, s ha valamelyik jtkosuk a fldre kerlt, eltelt minimum fl percbe, mg feltpszkodott.

Az egyenltshez gl kellett volna, ahhoz pedig helyzet, de sajnos slytalannak bizonyultak a tmadsaink. A vgn mg Blackman higgadtsgra is szksg volt: az utols tz percben ktszer is a glvonal eltt llta tjt a kapuba tart labdnak. A vgs spszig mr nem sikerlt kiegyenltennk, gy nem tehetnk mst, mint elknyveljk az els hazai veresgnket ebben a szezonban.

Ez ma nem sikerlt. Az els flidt megnyertk, de a msodikban grcssen jtszottunk, kaptunk kt gyors glt, amivel mr nem tudtunk mit kezdeni. A mrkzsen szemlyesen volt jelen Vladimr Weiss, a Slovan vezetedzje is, a cmvdvel pedig szerdn tallkozunk Pozsonyban. Nem lesz knny, de mindent meg kell tennnk, hogy feledtessk a kt utols veresget. A tabella tdik helyre cssztunk vissza, aki csak teheti, ksrje el a fvrosba is a csapatot, jv hten szombaton pedig tallkozzunk ismt a MOL Arnban, a Nagymihly ellen.

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC 1904): Az els flid j jtkot hozott a rsznkrl. Jl bejtszottuk a szabad terleteket. Krstovi kerlt nagy helyzetbe, azon kvl volt mg nagy ziccernk, a msik oldalon viszont Demitra is betallhatott volna. A sznetben knyszer csert kellett vgrehajtanunk, Ker nem tudta folytatni a jtkot, s az a msodik flidben megmutatkozott a kzpplyn. Nicolaescunak volt ugyan egy nagy helyzete, de nem vagyok elgedett, azzal ahogy reagltunk a kedveztlen eredmnyre. A cserk sem tudtak segteni, grcssen jtszottunk. Mintha elvesztettk volna a fejnket, a csapat nem tartotta be az utastsokat. Ez az, ami nyugtalant. Azt vrom el a csapattl, hogy azzal a lelkesedssel jtsszon, mint a szezon elejn. zenem a jtkosaimnak, hogy ezrt a mezrt maximlis odaadssal s lelkesedssel kell harcolni. Ezt ma hinyoltam. Ki kell rtkelnnk, hogy a minsggel volt-e a gond vagy a motivcival. Nem gondolom, hogy szerdn a Slovan sprolni fog az erejvel. Egy rangad vr rnk. A nagyszombati veresg utn kvncsiak voltunk, hogy reagl a csapat, de nem az trtnt, amit elkpzeltnk. Vannak jelek, melyeket el kell kapnunk, s idejben helyre raknunk. Nagy kihvs eltt llunk, de csak a rszletekre odafigyelve, minsgi teljestmnyt nyjtva tudunk j eredmnyt elrni.

Marin Zimen (Trencsn): J mrkzst jtszottunk egy j minsget kpvisel csapattal, annak sajt plyjn. Az els flidben tbb trelemre lett volna szksgnk. A hazaiak tbbszr is helyzetbe kerltek. Amikor nlunk volt a labda, nha hibt kvettnk el, s egy ilyen hibt kihasznlva szerezte a glt az ellenfelnk. Ennek ellenre neknk is volt egy nagy lehetsgnk, de Letenay nem tallt a kapuba. A msodik flid elejn is hinyzott valami a jtkunkbl, ezrt hrmas csert hajtottunk vgre. Lehet, hogy ez is segtett abban, hogy hatkonyabb vlt a jtkunk. rezhetv vlt a csapatszellem. Bainovi pedig igazolta, hogy igazi kapitnyunk, mg ha ma csereknt lpett csak plyra. Nagyon htottuk a gyzelmet. Annak ellenre is rlnk, hogy az els flid nem az elkpzelseink szerint alakult.

L SZVEGES KZVETTS

DAC 1904 - AS Trencsn 1:2 (1:0)
Fortuna Liga, 7. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2022.08.27., 18:00
Jtkvezetk: Glova - Pozor, Kmec
Nzszm: 4507
Glszerzk: 27. Ramadan, ill. 65., 68. Bainovi
Srga lap: 94. Ciganiks
DAC 1904: Veszelinov - Blackman (K), Brunetti, Muhamedbegovic, Ciganiks - Veselovsk (78. Hahn), Fazlagi, Ker (46. Dimun) - Sznth (56. Kalmr), Krstovi (56. Nicolaescu), Ramadan (84. Balogh)
TrencsnKukuka - Miuda, Pires, Stojsavljevi (75. urika), Madu - Labrink (C) - Demitra (61. Kme), Ibrahim, Gajdo (61. Bainovi), Soares (91. Kupusovi) - Letenay (61. Sulaeman)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 51% : 49%
Lvsek: kapura: 4:5, mell: 6:11
Szabadrgs: 17:15
Szglet: 7:3
Les: 3:1