Mrkzs

Beszmol: DAC 1904 - Trencsn 2:1 (1:0)

Beszmol: DAC 1904 - Trencsn 2:1 (1:0)

Mrkzs
| p 27.5.2022, Kiss Balzs

Eurpa, Eurpa, Eurpa! zengte a MOL Arna tbb mint tezer fs kznsge, miutn egy hihetetlenl izgalmas, kilezett mrkzsen 2:1-re legyztk a Trencsnt, s kivvtuk ezzel az Eurpa Konferencia Ligban val induls jogt. Szp volt, fik! Jhet egy kis pihens, de ne felejtsk: jlius elejn mr dolgunk lesz Eurpban!

article_bannerarticle_banner

Kedden a csapat megtette az els lpst az Eurpa Konferencia Ligrt a Liptszentmikls legyzsvel, a pntek esti villanyfnyes tallkozn pedig a Trencsnt kellett fellmlni a kijutsrt. Nagy vrakozs elzte meg a tallkozt, hiszen minden DAC-drukker tisztban volt a mrkzs ttjvel: ha gyznk, sorozatban tdszr is ott lesznk Eurpban. Joao Janeiro mindssze egy helyen vltoztatott a hrom nappal korbban fellltott kezdn: Sznth helyett Andzouana futhatott ki a plyra.

risi DAC-helyzettel indult a play-off finl. Verlinden elbb kicsiben vgezte el a szgletet, majd kapu el velt, ott pedig Brunetti fejese utn Iliev kapus bemutatta els bravrjt. A gyors, m kimaradt ziccer megadta a mrkzs alaphangjt, a B-kzp mindent beleadva hajtotta a csapatot, amely elkapta a fonalat. A 8. percben Balogh kapott labdt a vendgek bels vdjtl, rkszlt a lvsre, de vgl nem tallta el a kaput. Nagy lehetsg volt a vezets megszerzsre. A 13. percben Brunetti veszlyes beadsa utn Balogh ugrott a legmagasabbra. A fejes is sszejtt a hten szerzdst hosszabbt csatrunknak, de ez is csak a kapu mgtti reklmtbln csattant.

Egyik csapat jtkosai sem fltek belemenni a prharcokba. Prgs, izgalmas, harcias meccset ltott a MOL Arnba kiltogat 5257 nz. A publikum a 22. percben ismt felmorajlott. Krstovi harcolta ki a labdt Dimunnak, aki kettt tolt rajta, majd bumm, kapuft rgott. Az jabb kihagyott helyzetre a trencsni csapatkapitny, a msodik vonalban rkez Kadk adhatott volna csattans vlaszt, de szerencsnkre rosszul clzott.

Nem gy a mi csknk! A 26. percben ezttal is veszlyes labda rkezett a sarokrl, Balogh leksztette lvsre Kruliaknak, aki a gyengbbik lbval vdhetetlenl a lc al bombzott 1:0. Nem rendltek meg viszont a vendgek, fleg Azango, aki egy perc alatt ktszer is naggy tette Veszelinovot. Elbb a bal, majd a jobb sarkot vette clba a vendgek lgisa, de Veszelinov mindktszer magabiztosan llta tjt a hlba tart labdnak. A folytatsban Kruliak jtkvezet vvta ki a kznsg, s Joao Janeiro nemtetszst, edznket szbeli figyelmeztetsben is rszestette, amirt igencsak vehemensen reklamlt egy-egy vitathat bri tlet utn.

A flid hajrjban vgl nem a jtkvezet lett a fszerep. Igazbl egy jabb glrmnek kellett volna kvetkeznie, de ez sajnos elmaradt. Pedig risi eslynk volt a duplzsra. Krstovi Bainovitl csente el a labdt, majd trt kapura. A kznsg hangja emelkedett, szz szzalkos glhelyzet volt kibontakozban, m a vd utolrte a csatrunkat. A lvs mg gy is sszejtt, de Iliev remek reflexmozdulattal belert, majd Balogh prblkozst blokkoltk a vdk. Kimaradt a ziccer, gy a lehet legsovnyabb elnnyel vonulhattunk pihenre.

A msodik flid gy kezddtt, ahogy az els zrult: srga-kk helyzettel. Tbben is prblkozhattak volna lvssel, vgl Nebyla tudta lezrni az akcit, de centikkel clt tvesztett. Felersdtt a szl a MOL Arnban, ez pedig j lketet adott a Csk Mt vra all rkezett csapatnak. Magukhoz ragadtk az irnytst, s egyre veszlyesebb tmadsokat vezettek. Elbb Azango lvsnl mentettnk szgletre, majd Veszelinovnak kellett vdenie Kupusovi les szgbl leadott lkett a rvid saroknl.

Portugl trnernk is rezte, hogy bele kell nylni a meccsbe, ezrt levette Andzouant, s Davist kldte fel, akinek plyra lpst nagy ovci fogadta. Sikerlt is megtrni Kadkk lendlett, de a mrkzsnek ebben a fzisban nagyobb figyelmet fordtottunk a vdekezsre, mint a tmadsra. A 71. percben ismt a fiatal magyar kapus parancsolt meglljt a trencsni glnak: Ikoba egy mlyrl rkez labdt fejjel irnytott a kapunk fel, de Veszelinov hatalmasat nyjtzva mentett. Egy perccel ksbb viszont mr is verve volt. Szglet elztt meg egy bevelst, amely utn Azangonak egy tlvssel sikerlt kiegyenltenie 1:1.

Benne volt ez a gl a fehr mezesek jtkban, de utna mintha albbhagyott volna a nyoms, st, Verlinden les szgbl leadott lvsnl Iliev is csak kibokszolni tudta a glba tart labdt. Mindenki szurkoljon!" buzdtotta ekkor nagyobb erbedobsra az egsz stadiont a B-kzp, a rendes jtkidbl pedig mr csak tz perc volt htra. Ht perccel a vge eltt Krstovi rstartolt egy hossz labdra, s ugyanezt tette a vendgkapus Iliev is, majd elkaszlta a csatrunkat. Nem volt szp jelenet, st taln egybl pirosat rt volna a megmozduls, de Kruliak jtkvezet csak a srgt mutatta fel, risi a fttykoncert kzepette. A videbr sem ltta mskpp az esetet, a szabadrgs elvgzshez pedig mr Davis kszldtt. A kznsgkedvenc mesterien tekert kapu el, ahol Krstovi lbrl a fels lc rintsvel a kapuban landolt a labda 2:1.

Mondani sem kell, felrobbant a MOL Arna, mg az is felugrott a szkrl, aki addig az ers szl miatt magt sszehzva nzte a meccset. Mindenki tudta, ha a csapat kibrja a htralv 5 percet s a radst, ott lesz az Eurpa Konferencia Ligban. Mr percek ta llva tapsolt a kznsg, amikor a jtkvezet gy dnttt, lefjja a tallkozt. Vgl Kruliak hromszor is megfjta a spjt, a MOL Arnban pedig nfeledt nnepls kezddtt.

A figyelempntek este csak erre az egy mrkzsre sszpontosult a honi futballdrukkerek krben, mivel a bajnoksg lezrst kveten mr csak egyetlen eldntetlen krds maradt: a Slovan, a Rzsahegy s a Nagyszombat utn ki lesz a negyedik csapat, amely a Fortuna Ligbl kijut az eurpai fociporondra. 90 percnyi jtk utn pedig jtt is a vlasz: a D--C! Most jn a nyri sznet, de nagyjbl hrom ht mlva mr azt is tudni fogjuk, ki lesz az ellenfelnk az EKL-ben.

Edzi rtkels:

Joao Janeiro (DAC): Egy nagyon j mrkzsen kt nagyon j csapat feszlt egymsnak. Nylt volt a meccs, s ha mindketten jtszani akarjk a futballt, akkor helyzetek is vannak. Gratullok a klubnak, a jtkosoknak s a szurkolknak is. Ksznm az ismerseimnek, akik ma nztek engem s a csaldomnak. A Trencsn nagyon j jtkkal rukkolt el. Az els flidben volt tbb helyzetnk, de a msodikat is egy nagy ziccerrel kezdtk, aztn viszont a vendgek dominltak. A cserk utn sikerlt visszajnnnk a meccsbe. Nagyon boldog vagyok, hogy ktszer is rgztett helyzetet kveten talltunk be, a szezon sorn ez nem volt gyakori. Az sszpontosts s a minsg volt ma a dnt. Novemberben, amikor ide jttem, a hatodik, hetedik helyen llt a csapat. Ha ilyen helyzetben rkezik egy edz, majd a vgn sikerl kiharcolnia az eurpai kupaszereplst, akkor nem lehet elgedetlen. Az els hrom meccsnket megnyertk, majd dntetleneztnk a Slovannal s a Rzsaheggyel. Jtt a tl, elment Schfer s Jedlikval sem szmolhattunk. Mindenesetre nagyon bszke vagyok a fikra. A klub zsinrban tdik alkalommal lesz ott a nemzetkzi kupaporondon, ezt pedig megrdemli. Mindenki rlhet, s mindenkinek tmogatnia kell a klubot. Egy kevsb sikeres idnykezdet utn elrtk a clunkat, noha sokan nem szp dolgokat is mondtak szezon kzben, de nekem az volt a feladatom, hogy kivezessem a csapatot Eurpba. Az v minden napjn kemnyen dolgoztam, csak akkor pihentem, amikor decemberben tz napig az gyat nyomtam a covid miatt. Sikerlt visszavezetnk a csapatot oda, ahov tartozik. Ez az este a klub, s nem felttlen arrl kell, szljon, hogy mi lesz velem. Beszlgetni szeretnk a csaldtagjaimmal, bartaimmal. Hrom napig l mg a szerzdsem, de most szeretnm kilvezni ezt az eredmnyt, s megnnepelni. 


DAC 1904 - AS TRENCSN 2:1 (1:0)

Eurpa Konferencia Ligba jutsrt vvott play-off, dnt, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2022.05.27., 20:00
Jtkvezetk: Kruliak - Hancko, Pozor
Nzszm: 5257
Glszerzk: 26. Kruliak, 85. Krstovi, ill. 72. Azango
Srga lap: 40. Krstovi, 45. Verlinden, 52. Nebyla, 70. Balogh, 84. Dimun, ill. 36. Holl, 83. Iliev, 84. Stojsavljevi, 91. Bainovi
DAC 1904: Veszelinov - Blackman, Kruliak (K), Brunetti, Ciganiks - Dimun, Nebyla - Andzouana (58. Davis), Balogh (73. Moumou), Verlinden - Krstovi (89. Sharani)
Trencsn: Iliev - Yem, Stojsavljevi, Pirinen, Kozlovsk (92. Jendriek) - Bainovi - Azango, Kadk (K), Holl (66. Lavrink), Kme (46. Soares) - Kupusovi (66. Ikoba)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 36% : 64%
Lvsek: kapura: 5:5, mell: 8:10
Szabadrgs: 16:12
Szglet: 6:5
Les: 1:0

L SZVEGES KZVETTS