Mrkzs

Beszmol: DAC 1904 - Vkingur Gøta 2:0 (2:0)

Beszmol: DAC 1904 - Vkingur Gøta 2:0 (2:0)

Mrkzs
| cs 28.7.2022, Kiss Balzs

Megcselekedtk, amit megkvetelt a haza, s magabiztos teljestmnyt nyjtva bejutottunk az EKL selejtez harmadik forduljba. Ezttal sem maradt el a kirobban formban futballoz Krstovi glja, melyet Veselovsk remek tallata kvetett. A fantasztikus hazai publikumra jv hten a bukaresti FCSB vr.

article_bannerarticle_banner

J passzban vrta a csapat a vikingek elleni visszavgt, mr a meccs eltti bemelegtsen is ltszott a nyugalommal prosul magabiztossg a jtkosokon. A Ferer-szigeteken Krstovi s Ciganiks kprzatos gljaival elrt 0:2-s eredmny utn eslyesknt lptnk plyra, Adrian Gua vezetedz ugyanakkor hangslyozta, hogy maximlisan bernek, kellen magabiztosnak, de szernynek s szorgalmasnak is kell lennnk, hogy tovbbi sikereket rjnk el.

A mrkzs elejre pedig valban inkbb a szernysg volt jellemz a rsznkrl. Elsknt a vikingek veszlyeztettek, de Olsen gyenge fejese a 3. percben nem hozta zavarba Veszelinovot. A vrtnl nehezebben bontakoztak ki a tmadsaink, a nzket pedig inkbb az rdekelte, miknt alakul a msik meccs, ahol a bukaresti FCSB a Saburtalo Tbiliszivel vvott csatt. Azt mr hetekkel korbban tudtuk, hogy ennek a prharcnak a tovbbjutja kerl majd ssze vagy velnk vagy a Vkingurral.

A mrkzs els nagy ziccerre kicsivel tbb mint 14 percet kellett vrni. Krstovi Brunetti passzval trt kapura, a tvolabbi sarkot vette clba, de Reynatrod kapus mg bele tudta tenni a lbt a lvsbe. A tetszets akcit esemnytelen pillanatok kvettk, polssal, ivsznettel tarktva, majd jtt Krstovi ki ms? aki a fereri ollzs glja utn ismt bevette az szaki egyttes kapujt, ezttal 18 mterrl 1:0. A lvs rtkbl az sem vont le sokat, hogy a labda egy vd lbn mg irnyt vltoztatott, mieltt thaladt volna a glvonalon. Montenegri csatrunk ebben a szezonban gyrtszalagon szlltja a glokat. Nem volt mg olyan ttmeccsnk a 2022/23-as szezonban, melyen ne iratkozott volna fel a gllvlistra.

A gl nneplse utn Br Tams, a MOL Arna hangosbemondja kzlte, hogy Bukarestben vget rt a tallkoz, s az FCSB 4:3-as sszestssel jutott tovbb. A B-kzp hangos fttykoncerttel fogadta a bejelentst, mindezt azrt, mert ekkor mr mindenki szinte biztosra vette, hogy mi lthatjuk vendgl a romn csapatot a jv hten.

A mrkzs kzben a maga nyugodt medrben csordoglt tovbb, a vendgeket inkbb a szvk hajtotta, mint a futballtudsuk, a 34. percben pedig a szerencse is elprtolt melllk. Veselovsk sznta el magt lvsre, 20 mterrl jobb klsvel suhintotta kapura 2:0. Reynatrod ugyan mg hozzrt a labdhoz, de azt mr nem tudta megakadlyozni, hogy rezdljn a hl. sszestsben ekkor mr 4:0-ra vezettnk, s llekben mindenki rezte, hogy innen ezt nem lehet elbukni. Az els flidben mr csak a csernk rdemel emltst: Risvanis szemlyben joncot avatott a DAC. A hrihorgas grg bels vd Kruliakot vltotta.

A msodik jtkrsz elejn jabb friss er rkezett a plyra Sznth s Nicolaescu szemlyben, Andzouana s Ker pedig pihent kapott Gua mestertl. Hatalmas hazai helyzettel indult a flid: Nicolaescu igyekezett glt szerezni, de balos bombjnak tjt llta a kapus, majd Sznth kzeli ismtlsnl is jtt ki gyztesen a prharcbl. Az jabb tallat elmaradt, de a jtk kpe nem vltozott.

A temp ugyan nem volt egetver, de teljesen uralmunk alatt tartottok a jtkot, s helyzeteket is csak mi tudtunk kialaktani. A kapitnyi karszalagot Kruliaktl megrkl Dimun lehetett volna a harmadik glunk szerzje, m a tizenhatoson bellrl kicsivel mell clzott. Magasabb hangerre kapcsolt a kznsg, az 5076 nz lvezte a tallkozt, s kzlk lehet, hogy nhnyan mr a bukaresti tvonalat terveztk fejben. Az 53. percben viszont mindenki meghkkent egy pillanatra, amikor Veszelinov nem a legjobb temben lpett ki a kapujbl egy szgletnl, de vgl megnyugodhattunk, mert a hlba tart labdnak Brunetti tjt llta az utols pillanatban. A msik oldalon mg ennl is ltvnyosabb dolog trtnt: Muhamedbegovi bdletes bombja vgdott a fels lcrl a glvonal mg, de az albn jtkvezet nem jl ltta, s nem adta meg a glt, st, les miatt fjt a spjba.

Ltszott a fradtsg a vikingeken, msvalaki viszont gett a vgytl, hogy plyra lphessen. Ez a valaki pedig nem ms volt, mint Kalmr Zsolt, aki a mrkzs 65. percben 16 hnapnyi kihagys utn jelentkezett jtkra. A kznsg hatalmas ovcija kzepette lpett plyra Kalmr, s egybl a karjra hzta a kapitnyi karszalagot. A hosszra nylt tapsvihar utn Krstovi lkete tallta telibe a vendgek kapujt vd Reynatrodot.

Az ellenflnek a meccs ezen peridusban mr csak arra futotta erejbl, hogy kivgja a labdkat, vagy belelljon egy-egy lvsnkbe. A Vkingur Gøta edzje pp ezrt ts cservel prblkozott, de az jonnan rkezk sem tudtk megvltani a vilgot. A 71. percben Moumou veszlyes velst ismt Krstovi piszklhatta volna be a kapuba, de a Vkingur kapusa ezttal is j helyen vrta a labdt.

A hajrra fordulva a debtns Risvanis mutatkozhatott volna be gllal, amikor egy pontrgsnl elre hzdott fejelni, de ngy mterre a kaputl llva fl cssztatta a labdt. lljatok fl! zendtett r a kimaradt helyzet utn a B-kzp, a tbbiek pedig szt fogadtak, s vastapssal zrtk le a mrkzst, amelynek utols utni pillanataiban mg a csereknt bellt Balogh tvoli lvse vltoztathatott volna az llson, de vgl az els flidben belltott 2:0-s eredmnnyel rt vget a tallkoz.

Hozta a csapat a ktelezt, s a fereri 2:0-s eredmnyt lekoprozva sszestsben 4:0-s eredmnnyel jutott tl a Vkingur Gøta egyttesn. Az Eurpa Konferencia Liga folytatsban egy igazi nagycsapat, a bukaresti FCSB vr rnk, amellyel mr jv szerdn megmrkznk idehaza, Dunaszerdahelyen. Ezt megelzen azonban mg egy bajnoki is vr rnk, a Fortuna Liga harmadik forduljban az Aranyosmartot fogadjuk vasrnap 18.00-tl. Nincs most hiny DAC-meccsekbl. ljnk vele, s tltsk meg minden egyes alkalommal a MOL Arnt!

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC): Nagyon rlnk a gyzelemnek s a tovbbjutsnak. Elrtk a clunk, bejutottunk a kvetkez krbe. Sikerlt lehoznunk kapott gl nlkl a meccset, visszatrt a plyra Kalmr Zsolt, Kruliak nem gyjttte be harmadik srgjt, gy jtszhat a folytatsban, Risvanis pedig bemutatkozott klubunk szneiben. A legfontosabb termszetesen a gyzelem s a tovbbjuts, de ezek a pontok is nagyon fontos elemei a sikernek. Ez annak a jele, hogy mg ersebbek lesznk. Gratullok a csapatnak, s ksznm a szurkolknak a fantasztikus buzdtst. Nyilvn tudunk ennl jobban is futballozni, de kt gyors gl utn, a 4:0-s sszestett eredmny tudatban nem knny megtartani a tempt s az intenzitst egy olyan ellenfllel szemben, amely rl annak, hogy csak ngy glt kapott. Veselovsk jl elkapta a fonalat, s nagyon boldogg tesz Krstovi produktivitsa. Nagyobb biztonsgba s jobb lelkillapotba kerlt a csapat a glja utn. Minden edz rl, ha a csapatban jtszik egy ilyen hatkony csatr. A szlsinktl van szksg nagyobb tmogatsra a glpasszok s glok tekintetben. Kalmr visszatrse nagy ert ad a csapatnak. Mr az odavgra is velnk tarott, noha akkor mg nem lpett plyra. gy rzem, amilyen minsget kpvisel, nem fog sokig tartani, hogy a kezdben tallja magt. Az FCSB elleni meccsre csupn egy percig gondoltam. Volt kint ma egy embernk a stbbl Bukarestben, aki megfigyelte az ellenfelnk jtkt. Tudjuk, hogy milyen ert kpviselnek, de mindent meg fogunk tenni a tovbbjutsrt. Most viszont mg a vasrnapi bajnoki mrkzsre sszpontostunk.
 

L SZVEGES KZVETTS

DAC 1904 - VKINGUR GØTA 2:0 (2:0)
Eurpa Konferencia Liga, 2. selejtezkr, visszavg, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2022.07.28., 21:00 
Jtkvezetk: Juxhin Xhaja (alb) - Ridiger okaj (alb), Mario Shazivari (alb)
Nzszm: 5076
Glszerzk: 26. Krstovi, 34. Veselovsk
Srga lap: 45+1. Blackman, 88. Balogh, ill. 45+1. A. Gregersen, 54. B. Gregersen, 74. Hansen
DAC 1904: Veszelinov - Blackman, Kruliak (K) (40. Risvanis), Brunetti, Muhamedbegovic - Ker (46. Nicolaescu), Dimun - Andzouana (46. Sznth), Veselovsk (65. Kalmr), Moumou - Krstovi (81. Balogh)
Vkingur Gøta: Reynatrod - Hansen (76. Brnni), G. Vatnhamar, A. Gregersen (K), B. Gregersen (76. Jonhardsson) - Svensson, Mneney (76. Johansen), S. Vatnhamar, Turi (76. Justinussen), Ari Olsen - And. Olsen (76. Joensen)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 68% : 32%
Lvsek: kapura: 9:2, mell: 14:11
Szabadrgs: 6:10
Szglet: 15:4
Les: 1:1