Mrkzs

Beszmol: DAC-Nagymihly 1:0 (1:0)

Beszmol: DAC-Nagymihly 1:0 (1:0)

Mrkzs
| va 24.10.2021, Kiss Balzs

Egyglos gyzelemmel vgtunk vissza a nagymihlyiaknak a szezoneleji veresgrt. Ezttal Andzouana els flidei tallatval zsebeltk be a hrom pontot, mg Hahn kihagyott bntetje is belefrt. A hideg oktberi estt a MOL Arna kivl hangulata fttte fel, egy izgalmas tallkozn sorozatban a harmadik gyzelmnket arattuk.

article_bannerarticle_banner

A 12. forduljhoz rkezett a bajnoksg, azaz az alapszakasz felnl jrunk, s ezttal azt a csapatot lttuk vendgl a MOL Arnban, amely a nyitfordulban 4:1-es veresget mrt rnk mg augusztusban. Kellemetlen emlk, vissza kell vgni rte gy lltunk hozz a vasrnap kora esti meccshez. A keleti grda mindssze egy ponttal volt lemaradva tlnk. A mrkzs eltt mi a negyedik, ofkk az tdik helyen tanyztak.

Mindjrt a tallkoz elejn magunkhoz ragadtuk a kezdemnyezst, de ezttal nem sikerlt a 14. msodpercben megadsra knyszertennk az ellenfelet, mint egy httel korbban Zsolnn. Sebaj, nem is ez volt a cl, hanem, hogy okos, trelmes jtkkal megbontsuk a masszv nagymihlyi vdelmet, s kihasznljuk a hibikat. Miroslav Nemec vezetedz a 3-4-3-as hadrendet vlasztotta ellennk, s ez a formci elg jl muzsiklt, hiszen nem szlltottuk futszalagon a glhelyzeteket. Uraltuk a jtkot, a mi lbunkon jrt tbbet a labda, a kaput eltall lvsek azonban vrattak magukra.

Lamkel Z harcolt ki egy szabadrgst, melyet a 16. percben Davis vgzett el, de centikkel a bal kapufa mell clzott. t perccel ksbb egy ennl is izgalmasabb jelenet kvetkezett: Krstovi cselsorozata utn Lamkel Z prblkozott, de a labda az egyik vd kezn irnyt vltoztatott a tizenhatosban. Az esetet csak kt perc elteltvel elemeztk ki a videszobban, de vgl nem kaptunk bntett.

rzdtt, hogy lesz mg hasonl lehetsgnk, s erre nem is kellett sokig vrni. A 26. percben Schfer s Krstovi trt be hatrozottan a tizenhatosba. Az elbbi vezette a labdt, de utbbi volt a lvs, amely azonban kicsivel a kapu fl szllt. Taln jobban jrtunk volna, ha Schfer a mg jobb helyzetben ll Lamkel Zhez passzolt volna Krstovi helyett.

A kznsg is egytt lt a jtkkal, igazn lvezhet volt a meccs. Hahn sarkazs passza egy kontra sorn, majd Schfer kicsivel mell gurul lvse mind tapsra sztnztk a leltn lket. Fel is hangzott a Ki a jobb? D--C! buzdts, mikzben Lamkel Z egy remek tadssal megknlta Krstoviot. Kr, hogy a csatrunk nem tallta el jl a labdt. A zemplniek mindenekeltt kontrbl prblkoztak, s ha sszejtt nekik, akkor bizony oda kellett figyelnnk. Trusa pldul a 37. percben rvert egy mtert Kruliakra, les szgbl leadott kzeli lvsnl azonban Jedlika jl zrta a rvid sarkot.

Ami nem sikerlt az egyik oldalon, az vgre sszejtt a msikon. A 38. percben ugyanis egy mintatmads utn megszereztk a vezetst. Lamkel Z indtotta Andzouant, aki Hahnnal kezdett el hromszgezni, s mivel remekl kapta vissza a labdt, nem volt nehz dolga azt a kapus lbai kzt a hlba gurtani 1:0. Tantani val akci volt! Andzouannak ez volt a harmadik idei tallata.

A sznetben Nmeth Antal senkit sem cserlt le, s az ellenkez oldalon sem volt vltozs. A jtk pedig hozta a vrt izgalmakat. A 47. percben Dimun ugratta ki Hahnt, akirl lemaradtak a vdk, gy szabadon tudott beadni a szlrl, Lamkel Z pedig berobbanva prblkozott a gllvssel, de pontatlanul clzott. A 3998 fs kznsg ekkor mg jobban rkapcsolt, de egy idre megfagyott az ereikben a vr, mert ismt veszlyes akcit fejezett be egy tvoli lvssel a zemplni csapat. Szerencsnkre Trusa pontatlan volt.

Majd jtt a mrkzs taln legizgalmasabb tz perce, amikor egyik helyzet kvette a msikat. Elbb kezezst s tizenegyest reklamltunk Lamkel Z prblkozsa utn, majd miutn ebbl nem lett semmi, kihagytuk a szzszzalkos helyzetet: kameruni csatrunk Kozhukharba ltte a labdt a kapu helyett.

Az 56. percben a B-kzp az 56-os forradalom s szabadsgharc hseire is megemlkezett. A szabadsg ott kezddik, ahol megsznik a flelem tartottak a magasba ezzel a felirattal egy molint. Hogy a flelem volt-e az oka, hogy Mendez ezt kveten tizenegyest ren szablytalankodott Hahnnal szemben, az nem derlt ki, az viszont igen, hogy az NB1 tavalyi glkirlya a fels lcre helyezte a labdt a megtlt bntetbl!

Tovbbra is irnytottuk a meccset, de a fehr mezesek nem adtk fel, kontrik mg mindig letveszlyesek voltak. Begala egyenlthetett volna ki, de Jedlika hatalmasat vdve megrizte az elnynket. Kt perccel ksbb Marcin prblkozsnl ugyancsak neki ksznhettk, hogy nem mdosult az eredmny.

A 66. percben mr a msik oldalon alakult ki glhelyzet. Blackman bepasszt kapsbl kldte r jobbal Schfer, de tlsgosan alnylt a labdnak. Ennl is nagyobb lehetsget hagyott ki utna Lamkel Z: techniks csavarst kellett szgletre kitolnia a vendgek hlrnek, aki Schfer csps bombjnl is kitett magrt. Nha egy egsz meccsen nem akar sszejnni annyi lehetsg, mint ahnyat ezen a tallkozn pr perc alatt kidolgoztunk, de a labda msodjra mr nem akart utat tallni a nagymihlyi kapuba.

A rads els percben ismt Lamkel Z villantotta meg technikai tudst, egy kivl labdt helyezett a jobb kapufa tvbe, de Kozhukhar erre is lert. Ez volt a kameruni utols prblkozsa, mert utna Beskorovainyit lltotta a helyre Nmeth Antal, de a csere sorn vastaps ksrte le t a plyrl. Joggal vrhatjuk, hogy az elttnk ll hten ismt a fordul legjobbjai kzt olvashatjuk majd a nevt a sportjsgok hasbjain.

Sovny, de annl fontosabb gyzelemmel visszavgtunk a Nagymihlynak az nyitfordulban elszenvedett veresgrt. Andzouana els flidben szerzett gljt jabb mr nem kvette, de ezttal ez az egy tallat is elg volt arra, hogy itthon tartsuk a hrom pontot, s megszilrdtsuk a negyedik helynket a tblzatban. A folytatsban Poprdra utazunk, ahol az jonc Liptszentmikls jtssza a hazai meccseit.

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): Nehz mrkzsre szmtottunk. Tudtuk, hogy nem lesz knny, s ezt nem csupn udvariassgbl mondom, hanem mert lttuk az ellenfelnk elz fordulkban mutatott jtkt. Megvolt az elkpzelsnk, amellyel plyra lpnk. Tudtuk, hogy kontrkbl fognak prblkozni, de nem sejtettk, hogy azok ilyen veszlyesek lesznek. A tervnk azonban az elejtl kezdve mkdtt. Kombinatvan jtszottunk, de voltak hibk is a jtkunkban. Sok esetben a vendgek kapusa is nagyon szp vdst mutatott be. Nem baj, ha nha csak 1:0-ra nyernk meg egy meccset, rlnk, ha az elkvetkez fordulkban egy gllal tudnnk nyerni. Remlem, hogy mr kint vagyunk a hullmvlgybl. Elg sok id telt mr el azta, hogy vglegesen lezrult a keret. gy rzem, hogy sikerlt rendezdnnk, s j ton van a csapat.

Miroslav Nemec (Nagymihly): Az els flidben jobb csapat volt a DAC. Sikerlt megtartaniuk a labdt, s magabiztosak voltak. Sajnos az els jtkrszben kaptunk egy glt. Trflcsert kveten bztunk benne, hogy ki tudunk egyenlteni. Vltoztattunk a taktiknkon, szerettnk volna aktvabban futballozni. Volt is kt nagy helyzetnk, de nem talltunk a kapuba. A DAC nagyon jl jtszott, noha elrontottk a tizenegyest, mgis megmutatkozott, milyen minsget kpviselnek. Mi szeretnnk mrkzsrl mrkzsre elre haladni. 

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - MFK ZEMPLN NAGYMIHLY 1:0 (1:0)
Fortuna Liga, 12. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2021.10.24., 17:00
Jtkvezetk: Marhefka - Vorel, Ferenc
Nzszm: 3998
Gllvk: 38. Andzouana
Srga lap: 61. Hahn, ill. 62. Marcin, 81. Begala
DAC: Jedlika - Blackman, Kruliak (K), Muhamedbegovic, Davis - Andzouana (78. Ciganiks), Dimun, Schfer, Lamkel Z (92. Beskorovainyi) - Hahn (64. Nebyla), Krstovi (78. Sharani)
Nagymihly: Kozhukhar - Kotula, Ranko, Vako - Magda, Kanu (56. Casano), Begala, Garcia (87. Gembick) - Marcin, Trusa, ofk (K) (73. Kvocera)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 64% : 36%
Lvsek: kapura: 5:4, mell: 10:2
Szabadrgs: 11:6
Szglet: 8:3
Les: 2:4

L SZVEGES KZVETTS