Mrkzs

Beszmol: DAC-Slovan 1:1 (0:0)

Beszmol: DAC-Slovan 1:1 (0:0)

A-CSAPAT
|
Mrkzs
| va 12.9.2021, Kiss Balzs
article_bannerarticle_banner

Pazar hangulat mrkzsen pards jtkot bemutatva botlsra knyszertettk az eddig szzszzalkos Slovant, s egy kis szerencsvel tizenegyessel is bntethettk volna a cmvdt az utols utni pillanatban. A jtkvezet vgl nem tlt bntett, de erre a mrkzsre mg gy is sokig emlkezni fogunk.

Igazi rangadval trt vissza a Fortuna Liga a MOL Arnba, hiszen a cmvd, s ebben a szezonban mg hibtlan Slovant lttuk vendgl. A kthetes vlogatott sznetben trtnt egy s ms a klub hza tjn. Divkovi tvozott a csatrsorbl, de a helyre ten is plyznak az jonnan rkezk kzl. Nmeth Antal vezetedz az egyikknek rgtn a kezdben szavazott bizalmat: Lamkel Z kprjaknt pedig a hzi gllistt hrom tallattal vezet Sharanit lltotta. A kulcsemberek kzl Balira s Kruliakra srls miatt nem szmthatott a trner, Kalmr plyra lpsre pedig mg hnapokig kell vrni.

A mrkzs kivl hangulatban kezddtt. A B-kzpet egy percre srga-kk fst bortotta be, de azt mr az ott helyet foglalk is tisztn lttk, ahogy Schfer Andrs tveszi a Hnap Gljrt jr djat. Vlogatott kzpplysunk mg a Liptszentmikls ellen tallt be mesterien, ezzel a tallattal rdemelte ki az elismerst. Maga a mrkzs is remek tempban indult, hamar megkstoltk egymst a csapatok.

Az els komoly ziccer a vendgek eltt addott: Pauschek adta kapu el laposan, de Zmrhal centikkel lemaradt a beadsrl. Csapatunk mezt az els alkalommal magra lt Lamkel Z a 10. percben adhatta volna t nvjegyt a Slovan kapusnak, de Chovan vdte a lvst. Az akcit kvet szgletbl pedig Sharani fejelt fl.

A folytatsban ugyan kevesebb volt a helyzetek szma, de mindkt csapat vgig tmadszellemben, s nagyon harciasan jtszott. A leltrl jv lland buzdts is rezheten dobott a teljestmnynkn, de az gsznkkek is kilveztk a hangulatot, st a 21. percben Henty rvn kis hjn a vezetst is megszereztk, de Jedlika fogta a kzeli lvst. Magas labdkkal prblkoztunk, m Davis kivl velsnl Paushek takartotta el csatraink ell a labdt, Andzouana beadsnl pedig Lamkel Z kerlt a fldre. Az utbbi jelenetnl rltnk volna egy tizenegyesnek, de Oen jtkvezet s a VAR is mskpp ltta az esetet.

A flid ktharmadt mr magunk mgtt hagytuk, amikor Zmrhal Davisrl lefordulva ugratta ki Hentyt, de a korbban Szkesfehrvrt is megjrt csatr kevssel a hossz kapufa mell gurtott. A 35. percben pedig Ciganiks vehette volna be a Slovan kapujt, ha pontosabban cloz, de mintha kicsit meglepte volna t a Lamkel Ztl kapott labda.

Bosszankodtuk mg egy sort a kimaradt lehetsgen, amikor mr Andzuana kerlt helyzetbe. Nagyon szp akcit dolgoztunk ki, amely sorn Sharani, Davis s Lamkel Z is kivette a rszt a melbl, de Andzouannak pontosabban kellett volna cloznia a glhoz. A kznsg lvezte a meccset, a szlovk lvonalban kiemelked szint tallkoznak tapsolt a MOL Arnba jegyet vlt 7144 nz.

Az els flidt zr Mindent bele! buzdtst a msodik kezdetn ritmikus dobzene vltotta fel a B-kzpbl, megalapozva az jabb 45 perc hangulatt. s valban! A jtk is ugyangy prgtt a plyn, mint a dobverk a zenszek kezben.

Hrom szglettel is prblkoztunk az elejn. Mindhrmat Davis adta be a sarokrl, de igazbl csak az utols rejtett magban glveszlyt, azt viszont Chovan magabiztosan megfogta. A jtkot lthatan lvez Lamkel Z kanyartsa volt a trflcsere utn els veszlyes prblkozsunk, de a labda a kapu mellett hagyta el a jtkteret.

Az 58. percben plyra lpett az NB1 tavalyi glkirlya, a Paksrl igazolt Hahn Jnos, aki rgtn az els labdarintsbl a hlba tallt, de Oen jtkvezet a VAR segtsgvel les cmn rvnytelentette a tallatot. Mr a becserlsnl hatalmas tapssal dvzlte a kznsg Hahnt, de ha az rvnytelentett glja utni percben nem a kapusba lvi az jabb ziccert, akkor biztos, hogy felrobbant volna az arna.

Ugyanez trtnhetett volna a 66. percben is, amikor Lamkel Zt senkinek sem sikerlt feltartztatnia a vendgek kzl, s mr csak Chovan volt vele szemben, de vgl mi hztuk a rvidebbet. rlt nagy lehetsg volt ez is, a stadionban pedig rlt atmoszfra uralkodott. Ezt a meccset reggelig tudnm nzni mondta egy karcos hang r a kispadok mgtti leltn. Valban kellett mr ilyen izgalmas meccs Dunaszerdahelyen.

A 68. percben Davis mrtani pontossggal varzsolta Hahn fejre a labdt, de az jonc a kapu fl fejelt. Ha minden sszejtt volna, 10 perc alatt mesterhrmast szerzett volna az j csatrunk. Kt perccel ksbb Rabiu ordt helyzete maradt ki a msik oldalon mell ltte a csereknt bellt slovanista.

Majd kvetkezett kt perc, mikor elbb a mennybe szlltunk, majd eszmletlenl gyorsan vissza is pottyantunk a fldre. A 72. minutumban Lamkel Z passzolt htra a senki ltal nem rztt Schferhez, aki megzlelve a Hnap Gljrt jr elismers rzst, mris bejelentkezett a kvetkezre, s hatalmas glt akasztott a Slovan hljba 1:0. Hangosbemondnk mg vlogatott glszerznket nnepeltette a kznsggel, amikor raktamd kiegyenltett a Slovan. Zmrhalt nem tudtuk feltartztatni a kapu eltt 1:1.

A mrkzs semmit sem vesztett az irambl, a hatalmas szurkols vitte elre a csapatot, de Beskorovainyi kishjn nglt fejelt a 77. percben. Szerencsre Jedlika elg hosszra nyjtzkodva szgletre tolta a labdt. Az gsznkk szurkolk is lveztk, amit ltnak. Ha nem gy lett volna, taln nem gyjtottk volna be a grgtzeket a sajt szektorukban.

Viharos sebessggel rkezett el a mrkzs hajrja, s szinte mr mindenki szjn ott volt a gl, de Schfer a 90. percben csak a kapust tallta el. A drma pedig mg csak ezutn jtt. Hahn esett nagyot a 16-os vonaln, de Oen gondolkods nlkl tovbbot intett. Majd mgis a flre szltak a VAR szobban l kollgi, mert az oldalvonal mell ment, hogy monitoron nzze vgig az esetet. Tbb perces hezitls utn azonban megmentette a Slovant egy tizenegyestl. A nztr fttyel fejezte ki a bri verdikt utn a nemtetszst, de az eredmny mr nem vltozott.

Egy biztos, ha csak ilyen meccseket lthatnnk a bajnoksgban, mint a mai, sokkal magasabb helyen jegyeznk a Fortuna Ligt. Feltzelt kznsg, tmad szellemben jtsz csapatok, remekl bemutatkoz joncok, Schfer Andrs bombaglja. Taln mg a foci irnt rajong Ferenc ppa is bnja, hogy szlovkiai ltogatsa els napjn nem iktatta be programjba ezt a mai meccset. s mg egy aprsg: emlkszik valaki olyanra, hogy egy DAC-Slovan rangadn egyszer sem villant a srga lap? Amg ennek utnajrnak, kszlhetnek is a jv heti tallkozra, amelyre Rzsahegyen kerl sor.

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): Mindkt csapat jl kezdte a mrkzst, de a Slovannak tbb helyzete volt az elejn, mert nhny jtkosunk megilletdtten lpett plyra. Sikerlt azonban rendezni a sorokat, s lpsrl lpsre feljavultunk. Izgalmas, j mrkzs volt, melyen egy kicsivel mi lltunk kzelebb a gyzelemhez, fleg a msodik flidben mutatott teljestmnynk miatt. Nincs meg a hrom pont, de remljk, hogy a nzk gy is jl reztk magukat, s elgedetten mentek haza. Nem volt sok ideje az joncoknak a csapattal edzeni, de egyikket gy is kezdknt kldtem a plyra, s a beszllkkal is elgedett vagyok, hiszen mindegyikk hozta azt a pluszt, amit elvrunk tlk. Nem sajnlom, hogy Hahnt nem lltottam korbban jtkba. Neki is id kell mg, hogy taktikailag jobban teljestsen. Belltsa kockzatos volt, de gy is hozzadta azt a pluszt, amirl beszltem. Lamkel Zvel nem kell kln foglalkozni. Jl edz, motivlt, megvannak az ambcii, s hasznos tagja lesz a csapatnak. Nem gondolom, hogy a mai lett volna a legjobb teljestmnynk a szezonban, mert a Partizan Belgrd s a Liptszentmikls ellen is legalbb ilyen j teljestmnyt nyjtottunk. Tny, hogy a maihoz hasonl jtkot minl tbbszr meg kell ismtelnnk.

Vladimr Weiss (Slovan): gy kell kinznie egy j mrkzsnek a szlovk bajnoksgban. Mindkt oldalon sok helyzet addott, s a kapusok is kitettek magukrt. Jl kezdtk a tallkozt, az elejn meg is voltak a lehetsgeink, de nem ltnk velk. Aztn a hazaiaknak is megvolt az eslyk a glszerzsre. El kell ismerni, hogy a DAC nagyon jl jtszott, a msodik flidben jobb csapat benyomst keltette. Gynyr glt adtak, de sikerlt szinte azonnal visszajnnnk a meccsbe. Kivl futball, remek atmoszfra, nagyon j minsg plya volt, az ilyen mrkzsekre szvesen jrnak az emberek. A dntetlent igazsgos eredmnynek tartom. Az joncokkal is elgedett vagyok. J fprba volt ez szmunkra a cstrtki Konferencia Liga eltt.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - K SLOVAN BRATISLAVA 1:1 (0:0)
Fortuna Liga, 7. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2021.09.12., 17:00
Jtkvezetk: Oen - Hancko, Polek
Nzszm: 7144
Gllvk: 72. Schfer, ill. 74. Zmrhal
Srga lap: lapok nlkl
DAC: Jedlika - Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) - Andzouana (89. Verlinden), Schfer, Dimun, Ciganiks (58. Hahn) - Lamkel Z, Sharani (73. Krstovi)
Slovan: Chovan - Pauschek, Kashia, Boikov (K), De Marco (90+3. Lich) - Kankava, De Kamps (64. Rabiu) - avri (84. Drai), Green (64. Mrz), Zmrhal - Henty (84. Da Silva)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 57% : 43%
Lvsek: kapura: 4:2, mell: 9:10
Szabadrgs: 17:11
Szglet: 8:5
Les: 3:5

L SZVEGES KZVETTS