Mérkőzés

Beszámoló: Nagymihály-DAC 2:4 (0:1)

Kétgólos győzelemmel, négy találatot szerezve térünk haza a keleti portyáról. Rendhagyó felállásban játszva is bizonyítottuk támadóerőnket, és a zsolnai vereség után ismét a győzelem útjára léptünk. Kár, hogy szurkolóink ismét csak a fotelben ülve élvezhették a góljainkat.

Kéthetes válogatott szünet után folytatódott a küzdelem a honi bajnokságban. Kilenc játékosunk is kapott meghívót a saját nemzeti válogatottjába. Bernd Storck ezúttal nem a megszokott kezdőt küldte pályára, sérülés miatt hét játékos (Davis, Kružliak, Schäfer, Andzouana, Mendez, Vida és Sharani) hiányzott. A védelem tengelyében Malý és Beskorovainyi kapott lehetőséget, Müller pedig a bal szélre került. Friede is visszakerült a kezdőbe, és ezúttal Njienek is bizalmat szavazott a német mester.

A mérkőzés elején Divković előbb szabadrúgásból, majd szögletből ívelt a kapu elé, de a hazai védelem mindkét esetben jól takarított az eső áztatta pályán. A támadásaink szervezéséért elsősorban Kalmár Zsolt felelt, aki három nappal ezelőtt még Moszkvában lépett pályára a magyar válogatott színeiben, Oroszország ellen. Ezúttal ugyan nem Dzjubáékkal kellett farkasszemet néznie, de a nagymihályi játékosok is jól őrizték kapitányunkat. Marković kapusnak ugyanakkor nem sikerült jól őriznie a hálóját, mert a 15. percben a mérkőzés első kaput eltaláló lövése máris a háta mögött táncolt. Divković remek egyéni akcióját láthattuk: a 16-os szélén egy ügyes testcsellel becsapta védőjét, és védhetetlenül bombázott a léc alá – 0:1.

Ahogy arra számítani lehetett, vendéglátóink elsősorban a védelemre összpontosítottak, de azért el-eljutottak a kapunkig. A 20. percben Žofčák ívelt középre, de Jedlička számított a labdára, és magabiztosan lehúzta azt a levegőből. Két perccel később Trusa már közelebb állt a gólszerzéshez, de csak az oldalhálót találta telibe. A megélénkülő hazai támadások mindenesetre nagyobb összpontosításra ösztönözték a védelmünket.

A 26. percben Ramirez óriási kapufája után kaptunk a fejünkhöz. Több mint húsz méterről lendült a pár napja még a tengeren túlon, hazája válogatottjában focizó venezuelai csatár lába, s ha bement volna a lövés, tuti, hogy ebben a hónapban is ő zsebelte volna be a legszebb gólért járó díjat. Vendéglátóink legnagyobb helyzetére 34 percet kellett várni. Ekkor Trusa fektében, csúszva pöckölte kapura a labdát Beskorovainyi mellett, Jedlička azonban résen volt. Ez volt csupán a második kaput eltaláló próbálkozás a meccsen. Igaz, az elsőből gól született. A félidő hajrájában Divković duplázhatott volna, de lövése egy hazai lábon irányt változtatva a háló tetején landolt.

Bizakodva vártuk a második játékrészt, s reménykedtünk, hogy több izgalmat hoz majd az elsőnél. Ez így is lett, bár a hazaiak egyenlítő gólját azért szívesen kihagytuk volna a forgatókönyvből. Az 50. percben Jedlička eszméletlen bravúrt bemutatva hatástalanította Tandir közeli próbálkozását, de a kipattanóra nem figyeltünk eléggé, és Trusa kiegyenlített – 1:1

Nem hagytuk azonban annyiban a dolgot. Előbb Müller távoli bombáját mentette szögletre Marković, de az 54. percben Friede helyzeténél már verve volt. Neofytidis, majd Pino sem tudta elvenni tőle a labdát, melyet úgy juttatott a hálóba, hogy közben kötényt adott Markovićnak – 1:2.

Élénkebb, pörgösebb volt a második felvonás az elsőnél, a szűnni nem akaró eső ellenére is. Ehhez az is hozzájátszott, hogy a hazaiak sem hagyták veszni a találkozót. A 61. percben Žofčák tette szabadrúgásból Trusa fejére a labdát, de szerencsénkre Jedlička jó helyen állt, és fogta a hálóba tartó labdát. Két perccel később viszont már örülhettek Jozef Majoroš védencei, akik egy begyakorolt szabadrúgáskombináció után Pino révén ismét egyenlítettek. A nagymihályiak spanyol játékosa fejjel vette be a hálónkat – 2:2.

Tudtuk, hogy ha meg akarjuk őrizni elsőségünket, muszáj újabb gólt rúgnunk. Ezt előbb Kalmár tehette volna meg egy gyönyörű szabadrúgásból, de Marković óriásit mentett. A 71. percben szintén pontrúgásból vette célba a kaput a kapitányunk, de egy kissé rosszabb szögből. A hazai hálóőr azonban ismét győztesen jött ki kettejük párharcából. Fokoztuk a nyomást, a 72. percben a csereként beállt Nicolaescuról pattant a hálóba a labda, de az eredmény nem változott, mert a bíró les címén érvénytelenítette a találatot. A másik oldalon a korábban Rózsahegyet is megjárt Tandir került gólhelyzetbe, de jól léptünk közbe, és blokkoltuk a lövést. Szintén ő volt az, aki később Malýt becsapva sarokkal veszélyeztetett, de Jedlička védeni tudott.

Egyre kevesebb idő volt hátra, és még nem volt meg a győzelmet érő gólunk. Aztán jött Divković, akit gólhelyzetben kaszált el a kapus. A továbbcsorgó labdát Ramirez ugyan belőtte, de Marhefka nem ítélt előnyszabályt, inkább a tizenegyespontra mutatott. Kalmár pedig kíméletlenül büntetett, megerősítve ezzel vezető pozícióját a góllövőlista élén – 2:3. A kegyelemdöfést pedig a hajrában becserélt Fábry vitte be Nagymihályban. Egy szépen felépített támadás után szerezte meg az újabb találatunkat – 2:4.

Az első félidő kevés izgalmat és talán még kevesebb gólhelyzetet hozott, de térfélcserét követően egyre nagyobb veszélyben forogtak a kapuk, és egészen a végéig nyílt volt a találkozó. A hajrában azonban megmutattuk, mit kell tennünk, ha a dobogó legfelső fokáért akarunk küzdeni, és felülmúltuk az erejét vesztett nagymihályiakat. Továbbra is elsők vagyunk, két ponttal vezetünk a Slovan előtt, ami azért nagyon fontos, mert épp jövő héten jön az ősz rangadója: a MOL Arénában látjuk vendégül az égszínkékeket. Sajnos, ugyancsak nézők nélkül. De nehogy már lebiggyesztett szájjal zárjuk ezt a beszámolót! Vessünk inkább egy pillantást a góllövő listára: Kalmár Zsolti 9 góllal áll a tabella élén, őt pedig Divković követi 7 találattal.

Edzői értékelés:

Bernd Storck (DAC): „Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Nagyon mély talajú pályán vívtunk egy nagyon nehéz meccset. A játéktér nedves, víztől áztatott volt, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. Többen is dicséretet érdemelnek a csapatból. Azokra gondolok, akik a korábbi meccseken nem játszottak, de most példásan helyettesítették a társaikat és jól teljesítettek. Elsősorban Malýra, Beskorovainyira és Njiere gondolok. Jól kezdtük a találkozót, hamar megszereztük a vezetést. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy vár még rájuk 45 nehéz perc, és ez be is igazolódott. A nagymihályiak kiegyenlítettek, de mi mentünk tovább, kerestük a kapu előtti szabad területeket, és bebizonyítottuk, milyen erősek vagyunk a támadásban. Mindenki jól teljesített. Több helyzetünk is volt a meccsen, és úgy vélem, megérdemelten győztünk.”

Jozef Majoroš (Nagymihály): „Meg kell dicsérnem a fiúkat a mutatott játékért. Egy erős ellenfél ellen jó meccset játszottunk. A mérkőzés elején nem jött ki számunkra a lépés, de nagyjából a 30. perctől feljavult a teljesítményünk. Sajnos nem voltunk elég pontosak a befejezésnél. Úgy futottunk ki a második félidőre, hogy növelni akarjuk a tempót és agresszívabbnak kell lennünk. Ez sikerült is, hiszen kiegyenlítettünk. Egy órányi játék után a dunaszerdahelyiek egyik játékosának kezezésért meg kellett volna kapnia a második sárga lapját is. Másképp alakulhatott volna a meccs, ha ez megtörténik. A találkozót a vendégek harmadik találata döntötte el, amelyet egy felesleges hiba előzött meg a részünkről. A végén már kockáztattunk, kinyílt a védelmünk, és megkaptuk a negyedik gólt, de meg kell dicsérnem a fiúkat a teljesítményükért.”

MFK ZEMPLÍN NAGYMIHÁLY - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 2:4 (0:1)
Fortuna Liga, 10. forduló, Štadión MFK Zemplín Michalovce, Nagymihály, 2020.10.17., 17:00
Játékvezetők: Marhefka - Vorel, Zemko
Góllövők: 50. Trusa, 63. Pino, ill.15. Divković, 54. Friede, 83. Kalmár (11m), 90+3. Fábry
Nézőszám: nézők nélkül
Sárga lap: 68. Popovits, 82. Marković, 90+2. Tandir, ill. 24. Njie, 60. Friede, 89. Beskorovainyi
DAC: Jedlička - Blackman, Malý, Beskorovainyi, Müller - Friede (90+1. Sommer), Njie (69. Nicolaescu), Balić - Divković (84. Fábry), Ramirez, Kalmár (K)
Nagymihály:
Marković - Kolesár, Spoljarić, Soler, Vasko, Popovits (76. Mendez) - Neofytidis - Žofčák (K), Ivanov (84. Christos) - Trusa, Tandir

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 41% : 59%
Lövések: kapura: 7:8, mellé: 6:7
Szabadrúgás: 20:12
Szöglet: 3:7 
Les: 1:1

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés
Videó
Fotók