Mérkőzés

Beszámoló: Nagyszombat-DAC 0:2 (0:0)

Újabb győzelem, újabb gól nélkül lehozott mérkőzés! Nagyszombatból korábban nem sokszor távoztunk mosolygós arccal, Bernd Storckkal azonban már másodszor hozzuk el mindhárom pontot a City Arénából. Ezúttal Ramirez és a csereként beálló Nicolaescu góljainak köszönhetjük a győzelmet.

A múlt heti nyitrai győztes meccset újabb idegenbeli összecsapás követte. A Spartakkal vívott párharcainkat mindig fokozott érdeklődés kíséri. Nem véletlen, hogy a Ligás Klubok Uniója ezúttal is a Hónap mérkőzésének választotta a Nagyszombat-DAC rangadót. „Felkészültek vagyunk, és a három pontért utazunk. Ilyen a stílusunk, szeretnénk minden egyes találkozót megnyerni” – nyilatkozta egy nappal a rangadó előtt Andrija Balić, aki ezúttal is kezdőként lépett pályára. Bernd Storck most is ugyanannak a tizenegynek szavazott bizalmat, mint egy hete Nyitrán.

Ám, amíg ott elég sokat kellett várni az első veszélyes helyzetre, itt már a 12. percben akár három góllal is vezethettünk volna. Előbb Kalmár előtt adódott egy nagy lehetőség, majd Divković előtt kettő. A másodiknál a horvát U21-es válogatottunk kapott egy precíz labdát mintegy öt méterre a kaputól, melyet előbb mellre vett, utána tüzelt, de sajnos a lehető legrosszabb helyre – a kapusba. Mi birtokoltuk többet a labdát, és léptünk fel kezdeményezőbben, de Norbert Hrnčár nagyon alaposan felkészítette sajátjait a játékunkból. A hazai védelem kiváló aknamunkát végezve minden próbálkozásunkat meghiúsított. Ramirez fagyaszthatta volna a mosolyt a meccset csak otthonról követő nagyszombati drukkerek arcára a 19. percben, de erőtlen lövése könnyű préda volt Rusov számára.

Nem sokkal ezután Kalmár állt a labda mögé, hogy elvégezzen egy távoli szabadrúgást, a játékszer viszont nem engedelmeskedett neki, és három méterrel elkerülte a hazai kaput. Három perccel ezután Ramirez hozhatott volna ki többet egy támadásból, de elhamarkodta a bepasszt. Csak Kalmár jött neki érkezőként, ám a betett labdába beleért egy nagyszombati láb – oda lett az egyébként ígéretesnek tűnő támadás.

Úgy tűnt, mintha csak a végletekig kijátszott helyzetekből mernénk kapura rúgni, távolabbról nem vállalkoztunk lövésre. Senki sem mert vagy akart a tizenhatoson kívülről tüzelni, pedig a szezon elején rugdostuk innen a gólokat szépszámmal. A Spartak energiáit lekötötte a védekezés, támadásból nem sokat mutattak az első félidőben. Vlasko egy-két veszélytelen szabadja nem hozta rá a frászt sem Jedličkára, sem a védelmünkre. 

A félidő vége felé két szabadrúgást is elvégezhettünk, de egyikből sem jutottunk gólhelyzetig. Az előbbinél Balić volt a feladó. Látszott, hogy begyakorolt figuráról van szó, amint Kalmárnak laposan visszagurított, de a hazaiak is jól követték a játékot. A másiknál Kružliak próbálkozott kapura fejelni Kalmár pontrúgása után, de a labda fölé szállt.

A szünetben Bernd Storck az öltözőben hagyta Nebylát, helyén pedig Nicolaescunak adott lehetőséget. Nagyobb lendületet vett a mérkőzés, és látszott, hogy meg akarjuk nyerni a meccset. A félidő elején olyan helyről kaptunk szabadrúgást, amely Kalmárnak már lövőtáv. Rá is zúdította a kapitányunk, de Rusov jó helyen várta a lövést.

Benne volt a levegőben, hogy lesz még újabb próbálkozásunk. Idő is volt minderre. Az 56. percben pedig végre góllá érett a türelmünk. Balić mesteri továbbítása Ramireznél kötött ki, aki két védő mellett vette be Rusov hálóját – 0:1. A másodikra aztán alig négy percet kellett várnunk. Divković tette be a sarokról, majd pár másodpercig eltűnt a labda a sűrűjében, végül Nicolaescu elé került, aki közelről nem hibázott – 0:2. Ebben a szezonban ez volt az első szögletből szerzett találatunk. Más szempontból is érdekes a gól: ez volt az első bajnokin szerzett a moldáv támadónk számára.

A 67. percben szépíthettek volna Norbert Hrnčár védencei. Cabral tisztán fejelhetett kapura, de Jedlička bravúrral hárított, majd az ismétlésnél is bizonyított: Pačinda próbálkozásának állta útját, így elmaradt a nagyszombati szépítés. Ez az egy hazai ziccer nem ingatta meg a játékunkat, továbbra is taktikusan, okosan járattuk a labdát. Schäfer jól gyűjtötte be a lepattanókat, Balić a tőle elvárt módon sokat volt játékban, Kalmár pedig jól építette fel a támadásainkat. A 76. percben egyet akár maga is befejezhetett volna a csapatkapitányunk, de a félpályás szólója végén megint jött egy utolsó pillanatos mentés a hazaiaktól, pedig majdnem a kapu torkáig gyalogolt a labdával Zsolti.

Utána Nicolaescu pillanatai következtek. Precízen kijátszott támadás végén Divković tette vissza neki lövésre a labdát, ő pedig fölé durrantott. Könnyebb lett volna berúgni… Két perccel ez után pedig a fejében maradt a gól. Ezúttal Davistől kapott mérnöki passzt. Ha belövi mindkét ziccerét Nicolaescu, akkor mesterhármast ünnepelhetett volna. Így csak egyet jegyzünk a neve mellett, de Ramirez góljával együtt ez is elég volt ahhoz, hogy mindhárom pontot elhozzuk a City Arénából. Sorozatban harmadszor térünk haza győztesként Nagyszombatból!

A ránk váró angol hét első akadályát sikerrel vettük: úgy tudtunk győzni Nagyszombatban, hogy közben nem rezdült a hálónk. Zsinórban a harmadik bajnokinkat hoztuk le gól nélkül. A folytatásban egy hétközi meccs vár ránk, szerdán ugyanis a 12. fordulóból elmaradt találkozónkat pótoljuk be a Szered ellen. Ezt követően végre visszatérünk a MOL Arénába, ahol jövő vasárnap az Aranyosmarótot látjuk vendégül. Hogy változik-e addig a járványhelyzet, és negatív teszttel be lehet-e engedni nézőket a stadionban az a napokban eldől.

Edzői értékelés:

Bernd Storck (DAC): „Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk. Gratulálok a csapatomnak, kiváló teljesítményt nyújtottunk. Az elejétől kezdve domináltunk. Mivel angol hét előtt állunk, nagyon fontosnak tartottam, hogy jól kezdjük a három meccses sorozatot. Az első félidő nem volt könnyű, ennek ellenére helyzetbe tudtunk kerülni, csak a gól nem jött össze. Térfélcsere után az első húsz perc remekre sikeredett. Rúgtunk két gólt, és voltak még további lehetőségeink a gólszerzésre. Meccsről-meccsre készülünk. Nem beszéltünk arról az öltözőben, hogy ezen a három meccsen hány ponttal lennénk elégedettek. Mindig a következő meccsre koncentrálunk. A folytatásban épp a Szered ellenire, amire lesz három-négy napunk felkészülni.”

Norbert Hrnčár (Nagyszombat): „A Dunaszerdahely minőségi játékot képvisel. Részünkről sem volt rossz meccs, de a második félidőben nagyon gyorsan kaptunk két gólt, ami elszomorít. Könnyű gólok voltak ezek, az első egy hosszan előre tett labdából született, a második pedig szöglet után, és emiatt még inkább bosszankodom. Az érzelem benne volt a mérkőzésben, a részünkről hiányzott az energia és a nagyobb támadásbeli minőség.”

FC SPARTAK NAGYSZOMBAT - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:2 (0:0)
Fortuna Liga, 15. forduló, City Aréna, Nagyszombat, 2020.11.28., 16:15
Játékvezetők: Kružliak - Hancko, Pozor
Nézőszám: nézők nélkül
Góllövő: 56. Ramirez, 60. Nicolaescu
Sárga lap: 23. Vlasko, 53. Savvidis, 64. Pačinda, ill., 9. Nebyla, 57. Ramirez, 90. Kružliak
DAC: Jedlička - Blackman (92. Sommer), Müller, Kružliak, Davis - Nebyla (46. Nicolaescu), Schäfer, Balić (92. Njie) - Divković (86. Andzouana), Ramirez (86. Sharani), Kalmár (K)
Nagyszombat:
Rusov (K) - Turňa, Grič, Mihál, Mikovič - Kóša (72. Kolesár), Savvidis - Cabral (83. Benovič), Vlasko (55. Yusuf), Yao - Pačinda (84. Olejník)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 34 % : 66 %
Lövések: kapura: 2:7, mellé: 1:7
Szabadrúgás: 25:23
Szöglet: 1:4  
Les: 5:4

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés