Mérkőzés

Beszámoló: Rózsahegy-DAC 0:0

Akárcsak egy hete, ma sem láthattunk egyetlen gólt sem. A küzdelem már nagyobb volt, mint a szezonnyitón, hátul is összeszedettebb volt a csapat, de a gólok továbbra is váratnak magukra.

A szezonnyitó hazai döntetlenje után Helder Cristovao változtatott a kezdőcsapat összeállításán, és lehetőséget adott a friss téli igazolásoknak. A padon pedig olyan játékosok várakoztak a bevetésre, mint Kalmár Zsolt vagy Vida Kristopher. Az edző a 3-4-1-2-es hadrendet választotta, a kapitányi karszalagot pedig ezúttal Kružliak viselte. A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet a DAC neveltje, Almási László. Épp az ő nevéhez fűződik a liptói csapat első helyzet-szerűsége, de Gerec beadása a 7. percben a kapunk mögé pattant Almásiról. 

A mérkőzés óvatos tempóban csordogált, és az első tíz perces „ismerkedési fázis“ után sem pörgött fel olyan szintre, amely megütötte volna egy semleges szurkoló ingerküszöbét. A 14. percben Ramirez kapott jó kiugratást Divkovićtól, majd egy messziről leadott lapos lövéssel zárta az akciót, de a próbálkozása célt tévesztett. Három perccel később már mi hálálkodhattunk, amikor a hazaiak csapatkapitánya, Twardzik ahelyett, hogy cifrázta volna, jó huszonöt méterről tüzelt, és talált – szerencsénkre csak a felső lécet. 

A csapat most összeszedettebnek tűnt, mint egy hete a Szenice ellen, de a támadásainkból jó lett volna többet is látni. Az első kaput eltaláló lövésünket a 24. percben jegyezhettük fel Davisnek köszönhetően, de Macíkot ezzel a próbálkozással nem lehetett zavarba hozni. A 31. percben Kojnok csapta be Davist egy szép csellel, majd a berobbanó Takáčcsal akart volna gólt rúgatni, de az utolsó pillanatban Schäfernek sikerült hátulról becsúszva szögletre mentenie. A sarokrúgás után Almási fejelt fölé. Száraznak volt még egy nagy védése: Zsigmund löketét hatástalanította a 37. percben.

A második félidő elején újoncot avattunk: Ramirez maradt az öltözőben, helyén pedig Balić mutatkozhatott be. Új löketet azonban ő sem tudott adni a játékunknak. Jól fedezte a labdákat, és a passzai java része is társat talált, de gólhelyzetbe sajnos nem került. Ahogy csorogtak előre a percek, egyre valószínűbbé vált az a forgatókönyv, hogy egy újabb 0:0-ás döntetlennek leszünk a szemtanúi. Kevés olyan jelenetet láttunk, amire rá tudtuk volna húzni a „fergeteges játék“ jelzőt. 61. percben a hazaiak adtak le sorozatban három lövést is, de minden egyes tüzelés után blokkolni tudtunk, Kostadinov utolsó próbálkozása pedig Száraz kezében kötött ki. 

A 65. percben érdekeset húzott Helder Cristovao: levette Kružliakot, és pályára küldte Kalmárt, egyenesen a csatársorba. Mégsem ő volt az, aki megcélozta a kaput, hanem Schäfer, akinek ballal megküldött löketét Macík csak öklözve tudta védeni. Ez volt a második kaput eltaláló lövésünk a meccsen. A 72. percben a szezon potyagólját láthattuk – majdnem. Egy kontrából próbáltunk veszélyeztetni, amikor Divković tálalt a Balić előtt nyílt szabad területre. Újoncunk Kalmárt akarta kiugratni, de passzábá olyan szerencsétlenül ért bele Čurma, hogy a saját kapufáját találta telibe. Óriási szerencséje volt Twardzikéknak. 

Hat perccel később Regáli bombázott tisztes távolságból. A labda azonban Simićről pattant le, a hazai nézők kezezést reklamáltak, de a bíró néma síppal továbbot intett. A hajrá sem hozta meg a várt izgalmakat, helyette viszont egy piros lapot Schäfernek, aki második sárgáját begyűjtve idő előtt kényszerült elhagyni a pályát. Ezt követően már csak egy említésre méltó jelenet maradt: a ráadás pillanataiban Száraz tenyerelte szögletre Takáč közeli próbálkozását. Ezzel véget is ért a találkozó, melyen akár csak egy hete, egyetlen gólt sem láthattunk.

Ezúttal 43 szurkoló kísérte el a csapatot Rózsahegyre abban bízva, hogy megszerezzük a szezon első találatát, de sajnos erre még várni kell. Némi vigasz, hogy Száraz kapuja sem rezdült még idén. Legközelebb Zsolnán lesz esélyünk a gólszerzésre, de egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, mert a šošonok mindkét eddigi meccsüket megnyerték, és még ők sem kaptak gólt. 37 ponttal harmadikok vagyunk a tabellán. A második Zsolna előnye 4, a negyedik Rózsahegy hátránya pedig 10 pont.

Edzői értékelés:

Helder Cristovao (DAC): „Nagyon jó és intenzív meccset láthattunk, mindkét csapat nyerni akart. Két ellentétes félidőn vagyunk túl. Az első játékrészben volt egy-egy nagy helyzet mindkét oldalon: az egyik Ramirezé nálunk, a másik pedig a kapufa a hazaiaknál. Két harcos csapat feszült ma egymásnak, amely közül egyik sem érdemelt vereséget. Emberelőnyben az ellenfél igyekezett beszorítani bennünket, de nem találtak be a kapunkba. Hátul már egységesek voltunk, dolgozunk azon, hogy mihamarabb megtaláljuk a góllövő formánkat. Kalmár és Vida Kristopher profi játékosok, elfogadták a döntésemet, hogy a padon kezdjenek, és lássuk a fiataljainkat akcióban.”

Ján Haspra (Rózsahegy): „Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, de kicsit idegesek voltunk, és hiányzott az iram. Elől nagyobb minőségre és higgadtabb játékra lett volna szükségünk ahhoz, hogy betaláljunk. A semleges szurkolók számára a legrosszabb dolog történt: nem láttak gólt. Az eredmény kevésbé szép, ugyanakkor megérdemelt. Innentől a Nagymihály elleni következő találkozóra összpontosítunk, mert ha azt megnyerjük, akkor biztos, hogy benne leszünk az első hatban.”

MFK RÓZSAHEGY - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:0
Fortuna Liga, 20. forduló, Rózsahegy, 2020.02.22., 14:00
Játékvezetők: Očenáš - Ádám, Perát 
Nézőszám: 1329
Sárga lap: 32. Macík, 67. Čurma, ill. 32. Ramirez, 58. Davis, 77., 89. Schäfer, 85. Beskorovainyi
Piros lap: 89. Schäfer
DAC: Száraz - Kružliak (K) (65. Kalmár), Šimić, Beskorovainyi - Blackman, Schäfer, Vida M., Davis - Fábry (74. Čmelík) - Ramirez (46. Balić), Divković
Rózsahegy
: Macík - Čurma, Mrva, Twardzik (K) - Kojnok, Zsigmund, Kmeť (58. Bobček) - Kostadinov, Takáč - Gerec, Almási (72. Regáli)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 54% : 46%
Lövések: kapura: 3:2, mellé: 5:2
Szabadrúgás: 23:21 
Szöglet: 5:1
Les: 1:4

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés
Fotók
Szurkolók

Rózsahegy-DAC: jegyinfó

csütörtök 20.2.