Mérkőzés

Beszámoló: Rózsahegy-DAC 1:3 (0:2)

Magabiztos győzelmet aratva jutottunk be a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe, miután 3:1-re legyőztük a Rózsahegyet. A Zólyomban lejátszott mérkőzés igazi áprilisi időben zajlott. A több hullámban támadó hóvihart napsütéses szakaszok szabdalták, de a pályán már nem történtek ilyen szeszélyes dolgok: megérdemeltem megyünk tovább a kupában.

Tavaly a Slovnaft Cup elődöntőjében találkoztunk a Rózsaheggyel, akkor mi húztuk a rövidebbet. A járvány miatt a szokásos tavaszi időpontnál később lejátszott kupameccseken már Bernd Storck ült a kispadon. Volt hát miért revansot vennie a német mesternek, aki a mai találkozón a korábban kevesebb játékpercet kapó játékosoknak is lehetőséget adott a kezdőben.

A találkozó elején ez némileg meg is látszott a játékunkon, mert az első tíz percben többet passzoltunk hátra, mint előre. A szeszélyes áprilisi időjárás közben igazán kellemetlenné tette a körülményeket: perceken át tartó hózápor nehezítette a látási viszonyokat. Ez inkább a lelátón helyet foglaló újságírók és kameramanok dolgát nehezítette meg, de a játékosok sem igazán találták a kapuig vezető utat – egyik oldalon sem.

A 28. percben a bajnoki meccsen az elmúlt hétvégén debütáló Moumou szerezhetett volna gólt, de a Divkovićtól kapott labdát mellé lőtte. A rózsahegyi csapat nem jeleskedett a támadásban, mi viszont egyre bátrabban és bátrabban szövögettük az akcióinkat. Olyannyira, hogy a 34. percben össze is jött a vezető találatunk. Divković passzolt a tizenhatosban laposan Taiwo elé, aki nem hagyta ki a kihagyhatatlant – 0:1

Négy perccel később akár két góllal is vezethettünk volna, de Moumou távoli próbálkozását szögletre ütötte a rózsahegyiek hálóőre. Egészen a 40. percig tudta tartani a kapus az eredményt, akkor azonban jött Divković, és másodszor is megadásra kényszerítette őt – 0:2. Horvát támadónkat nagyon üresen hagyták a liptói védők, így lőhette mintegy nyolc méterről a kapuba a labdát. Megnyugtató előnnyel vonulhattunk be az öltözőbe.

A második játékrész már ragyogó napsütésben kezdődött. Ján Haspra, a liptói együttes vezetőedzője két játékosát is lecserélte, abban bízva, hogy a friss erők segítenek a kétgólos hátrány ledolgozásában. Nem adtunk azonban sok lehetőséget a narancs mezeseknek. Az 59. percben Davis megmozdulását ítélte szabálytalannak Marhefka játékvezető, ellenfelünk pedig veszélyes helyről végezhette el a pontrúgást. A csapat legrutinosabb játékosa, Maslo futott neki a labdának, és a sorfal mellett ugyan még el tudta tekerni, de Jedlička eszén már nem járt túl – maradt a kétgólos vezetés.

Ez azonban csak egy rövid ideig tartott, mert a 67. percben csapatkapitányunk, Kružliak került helyzetbe az ellenfél tizenhatosában, lövését pedig nem tudta védeni a kapus – 0:3. Ezzel a tálálattal végleg megpecsételtük a szebb napokat is látott rózsahegyiek sorsát. A folytatásban a cserék miatt vált kissé töredezetté a játék, de mi ezt annyira nem bántuk. Ahogy telt az idő, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy megvan a győzelem, és ezzel a negyeddöntő.

A felhőtlen örömöt a meccs végi újabb hózápor és Regáli találata tompította, aki a 87. percben egy közeli lövéssel szépíteni tudott. A későn jött gól már nem volt elég az alsóházi együttes számára, csupán a statisztikájukat javította. Magabiztosan jutottunk be a legjobb nyolc csapat közé.

A továbbjutás sorsa igazából már az első 45 percben eldőlt, amikor a természet erőivel is meg kellett küzdeniük a csapatoknak. Taiwo és Divković sűrű hóesés közepette szerezték a góljainkat, ezzel magabiztos előnyt kiharcolva a második játékrészre. Kružliak újabb találata biztossá tette a továbbjutásunkat, az ellenfélnek már csak a szépítésre futotta a meccs hajrájában. A negyeddöntős meccseket már a következő hét közepén megrendezik, a sorsolás pedig csütörtökön 10 órakor lesz.

Edzői értékelés:

Bernd Storck: „Fontos volt, hogy bejussunk a negyeddöntőbe. Több változás is volt a kezdőben a zsolnai meccshez képest. Nagyon elégedett vagyok a pályára lépőkkel. Jó hangulatban várhatjuk a Slovan ellenni bajnoki meccset. Tudjuk, hogy nemcsak tizenegy jó játékosunk van, hanem akár tizenhat, tizenhét.”

Ján Haspra: „Az első félidőben fölényben játszott a DAC, és kétgólos előnyre tett szert. A második játékrészre kiegyenlítettebb lett a játék. Volt egy-két veszélyes helyzetünk, melyeket nem váltottunk gólra, így született meg végül a végeredmény. Számunkra szomorú, de összességében megérdemelt, mert a Dunaszerdahely ma jobb volt. Az időjárás nekünk kedvezhetett volna, de nem így történt.” 

MFK RÓZSAHEGY - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:3 (0:2)
Slovnaft Cup, nyolcaddöntő, Zólyom 2021.04.07., 16:00
Játékvezetők: Marhefka - Hancko, Ferenc
Nézőszám: nézők nélkül
Góllövők: 87. Regáli, ill. 34. Taiwo, 40. Divković, 66. Kružliak
Sárga lap: 18. Luka, 70. Kochan, ill. 29. Sommer, 59. Davis, 89. Njie
DAC: Jedlička - Sommer, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis - Divković (74. Blackman), Nebyla (79. Müller), Balić (65. Njie), Moumou (74. Andzouana) - Friede, Taiwo (65. Nicolaescu)
Rózsahegy: Krajčírik - Čurma, Maslo (K), Luka (54. Gerec), Filinský - Luterán (46. Kochan), Zsigmund - Macejko (54. Mrva), Múdry (46. Regáli), Kubík (62. Madleňák) - Boďa

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 40% : 60%
Lövések: kapura: 3:8, mellé: 5:4
Szabadrúgás: 14:10
Szöglet: 4:2
Les: 1:2

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS 

Kapcsolódó hírek