Mrkzs

Beszmol: Slovan-DAC 0:0

Beszmol: Slovan-DAC 0:0

Mrkzs
| va 12.12.2021, Kiss Balzs

A gyzelem elmaradt, de a pontgyjts gy is folytatdik egy taktikus meccsen raboltunk pontot a cmvd Slovan otthonban. Joao Janeiro vezetse alatt elszr nem sikerlt az ellenfl kapujba tallnunk, ugyanakkor zsinrban mr a negyedik mrkzsen maradt rintetlen a hlnk.

article_bannerarticle_banner

A kivl gyzelmi sorozat folytatsnak remnyben rkezett meg a csapat a pozsonyi Tglamezre, ahol metsz szl s kong leltk fogadtk a fikat. Sajnos a vrushelyzet mg mindig nem engedi be a nzket a stadionba, pedig ezt a tallkozt a Ligs Klubok Unija a Hnap mrkzsnek vlasztotta. Joao Janeiro vezetsvel eddig minden meccsnket megnyertnk, ms cl gy nem is lebeghetett a jtkosok eltt, mint a hrom pont ismtelt besprse. Persze, azzal mindenki tisztban volt, hogy ezttal a cmvd ellen kell bizonytani, ami egyltaln nem grkezett knny feladatnak...

Az els t perc igazolta is mindezt, mert a meccs elejn a Slovan nagyon eldugta a labdt, de csak passzokig jutott, helyzetig nem. A 7. percben sikerlt kijnnnk a hazaiak szortsbl, s kt lvssel mris bemelegtettk az addig unatkoz Chovant. Elbb Schfer egy szp lvcselt bemutatva vette clba a kaput, majd Bali ismtlse kvetkezett, de mindkt esetben vdeni tudott a hlr.

Kicsivel ksbb a jobb szlen vezettnk kt villmgyors tmadst is. Az elsnl Sharani, mint a gyorsvonat, gy ment el rzje mellett, s mg az eltt be is tudta passzolni a labdt, hogy az elhagyta volna a jtkteret. Ciganiks vrt az tadsra teljesen resen, de az mr nem jutott el hozz, mert Chovan kzbelpett. Szinte mg abban a percben Blackman ugyangy tehette volna be centerbe, de mr nem tudta meglltani az alapvonal eltt a labdt.

Mindkt edz a vonal melll diriglt, de mg Joao Janeiro olyan heves gesztikulcival adott hangot a nemtetszsnek, addig Vladimr Weiss keresztbe font karral kvette a jtkot. Elgedett azonban sem lehetett, hiszen az els harminc percben csapata egyszer sem tallta el a kapunkat. Kemny taktikai csatt vvott egymssal a kt grda, ltszott, hogy mindkt mester kivlan felksztette a sajtjait.

A cmvd Vlado Weiss szabadrgsaibl prblkozott, de Muhamedbegovi s Dimun, valamint a 200. bajnokijn plyra lp Kruliak minden alkalommal nagyon jl olvasta a jtkot, s nem engedte helyzetbe kerlni a pozsonyiakat. Ha nem az emltettek, akkor Davis volt az, aki meglljt parancsolt a hazai tmadsnak. A 22. percben egy kivl cselt bevetve csapta be az addig keveset mutat Hentyt a tizenhatosban. Ezt a megmozdulst rdemes visszanzni az sszefoglalban.

A flid legforrbb helyzete a 37. percben rkezett. Labdt vesztettnk htul, Henty megindult, de Kruliak a legjobbkor llt bele a lvsbe. Hrom perccel ksbb a Slovan kis hjn sszehozta azt a hibt, amire vrtunk. Chovan passzolt rosszul trshoz, kis szerencsvel pedig Ciganiks elcsenhette volna a labdt. pp az ilyen kis szerencsk hinyoztak ahhoz, hogy egyszer meginduljunk, s rhozzuk a frszt Chovanra.

A sznetben egyik oldalon sem trtnt csere, s a jtk is az els flidben ltottak szerint folytatdott. Az els helyzetet neknk sikerlt kialaktanunk, de Blackman kapu fl ltte a ziccert, ahelyett, hogy a jobb helyzetben lv Ciganikshoz passzolt volna. Aztn elkezdtek sokasodni az aprbb, de annl bosszantbb szablytalansgok. A bennnket sjt tleteket Joao Janeiro sem nzte j szemmel, s tbb alkalommal is hangot adott nemtetszsnek. Glova jtkvezet knytelen volt t szban figyelmeztetni. Az 55. percben Dimun lapos indtsa volt hossz Hahnnak, aki a tizenhatos vonala eltt elesett, de a br nma sppal tovbbot intett.

Szaporodtak a reklamcik, egyre tredezettebb volt a jtk, majd a semmibl helyzetbe kerltek az gsznkkek. Kruliak nagy hibjbl Henty egyedl trt kapura. les volt a szg, de szzszzalkos volt a glhelyzet. Ott volt viszont Jedlika, aki lehzta Henty eltt a rolt. Kapusunk remekl vdte a sarkot. A kimaradt lehetsg utn jtt kt hazai szglet, de mindkettt remekl levdekeztk. St, a msodik sarokrgs utn Sharani indtott egy gyors kontrt, de a vgn tl ers labdt adott Ciganiksnak.

A kt csapat tovbbra is nehezen kerlt helyzetbe, a 68. percben Bali mgis bevehette volna a kaput. Hahn ksztett le neki kivlan, m a lvs Chovan kezben elhalt. Hahnnak is volt egy prblkozsa a 74. percben. A leshatrrl ugrott ki, a vdk mr emeltk a kezket, a bri sp viszont nem szlt. Nagyobb szomorsg, hogy Chovan rajta volt a lvsen.

A mrkzs hajrjban a mi lbunkon jrt tbbet a labda, nyoms alatt tartottuk az ellenfelet, de nem sikerlt megcloznunk a kapujukat. Agbonak viszont igen, s bizony, ha nincs Jedlika, szomor vggel zrult volna szmunkra a tallkoz. Kapusunk azonban ezttal is megvillantotta tudst, s kitolta a vinklibe tart labdt.

Emlksznk mg november 6-ra? J rg volt, nem? Tbb mint egy hnapja. Hogy mirt krdezzk ezt? Ht, csak azrt, mert akkor kapott utoljra glt a DAC. Nem rossz sorozat! Ahogy az sem, hogy az utols ngy meccsen 10 pontot szereztnk. A tabelln a 4. helyen tanyzunk, megnyugtat, tpontos elnnyel a Zsolna eltt. S ha jv hten hazai plyn sikerl legyrnnk a remek szriban lv rzsahegyieket, akkor ket is utolrjk pontszmban. Az idei utols bajnokinkat ezttal pnteken este jtsszuk a MOL Arnban.

Edzi rtkels:

Joao Janeiro (DAC): Kemny s harcias mrkzs volt. Az els flid kiegyenltett jtkot hozott, noha a Slovannl volt tbbet a labda. Trflcsere utn igyekeztnk nagyobb nyomst kifejteni az ellenflre. Az eredmnnyel elgedett vagyok. Ha hzat akarunk pteni, akkor elbb az alapokra kell koncentrlni. Nlam a vdekezs a kapusnl kezddik, majd a vdelemmel folytatdik s a tmadsorral zrul. Megvltoztattuk a vdekezsnket, ebben vltozott meg a csapat jtka, amita tvettem az irnytst. Ngy meccsen nem kaptunk glt, ugyanakkor ez az els, amikor nem is rgtunk.

Vladimr Weiss (Slovan): Pontrt jtt a DAC, s azt sikerlt is megszereznie. Vdekez felllsban jtszottak, de a hibnk utn megvolt az eslyk a glszerzsre. A msodik flidben neknk is addott lehetsgnk, mgsem talltunk a kapuba. A legnagyobb ellensgnk a plya talaja. Neknk van a legszebb stadionunk, de a legrosszabb plynk, amelyen lehetetlen gyors futballt jtszani. A dntetlent igazsgos eredmnynek tartom. A DAC jl vdekezett, mi pedig nem tudtuk megnyerni a meccset.

K SLOVAN BRATISLAVA - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:0 
Fortuna Liga, 18. fordul, Tglamez, Pozsony, 2021.12.12., 17:00
Jtkvezetk: Glova - Hancko, Polek
Nzszm: nzk nlkl
Srga lap: 73. De Marco, ill. 75. Blackman
DAC: Jedlika - Blackman, Kruliak (K), Muhamedbegovi, Davis - Bali (73. Nebyla), Dimun - Sharani (81. Andzouana), Schfer, Ciganiks - Hahn (89. Krstovi)
Slovan: Chovan - Medvedv, Kaia, Abena, De Marco (76. Zmrhal) - avri (90. Drai), Agbo, Kankava, Weiss (K) (90. Da Silva) - Henty, Mrz (76. Green)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 63% : 37%
Lvsek: kapura: 2:4, mell: 4:2
Szabadrgs: 26:9
Szglet: 4:2
Les: 0:1

L SZVEGES KZVETTS