Mrkzs

Beszmol: Zlyombrz - DAC 1904 0:0

Beszmol: Zlyombrz - DAC 1904 0:0

A-CSAPAT
|
Mrkzs
| va 7.8.2022, Kiss Balzs
article_bannerarticle_banner

Glnlkli dntetlen az jonc ellen. Vasrnap este egy korbban mg nem prblt sszettelben lptnk plyra a Zlyombrz otthonban, ahol ugyan sok glhelyzetet alaktott ki mindkt csapat, de gl egyik oldalon sem esett.

A j formt mutat jonchoz, a Zlyombrzhoz utazott Adrian Gua egyttese azzal a nem titkolt cllal, hogy folytassa a pontgyjtst, s ngy fordul utn is a DAC nevvel kezddjn a bajnoki tabella. A fellltsbl arra lehetett kvetkeztetni, hogy vezetedznk nhny jtkost pihentet a cstrtki, FCSB elleni Eurpa Konferencia Liga visszavgjra.

Mi kezdtk jobban a meccset, s mr a 4. percben megszerezhettk volna a vezetst. Nebyla csinlta meg a ziccert Nicolaescunak, aki az tsn bellrl vehette volna be Ludha kapujt, de csak a kapust tallta el. A Kerrel szemben megtlt szabadrgst Kalmr kldte kapura, lvse azonban szgletre pattant. Nem kellett hosszasan vrni az jabb szp akcira. Petr kirgst Ker fejelte tovbb, a labdval pedig Nicolaescu indult meg a kapu fel. Kalmr a bal szlen ksrte az akcit, s vrta is a passzt csatrtrstl, aki vgl gy dnttt, maga fejezi be a tmadst. Taln, ha lepasszolja Kalmrnak, sszejtt volna a gl, de ezt mr sosem fogjuk megtudni.

A kellemes id s az attraktv ellenfl sok nzt vonzott ki a Zelpo Arnba, a hazai csapat pedig a kznsg szrvnyos buzdtsra felbtorodott. A 14. percben Grek lvse ksztette tapsra a hazai publikumot. Szabadon kapta a labdt a tizenhatosban, a hosszt nzte ki magnak, de pr centivel mell clzott. Grendel szabadrgsnl a sorfalban ll Kruliak fogta fel a lvst, nem sokkal ksbb az els alkalommal kezd Ramadan tallta el az oldalhlt.

Nem volt unalmas a foci, de a befejezseknl mindkt oldalon sok volt a pontatlansg. gy volt ez Kalmr fejesnl is a 21. percben. Nicolaescu passzt Ramadan velte t a hosszra a kapitnyunkhoz, j is volt a fejes, de a kapus is szmtott r. Akrcsak Petr a mi kapunkban, amikor Grendel csavarta r a szabadrgst. De mg ennl is nagyobbat villantott a kapusunk, amikor Kuzma kapura trst lltotta meg remek temben kifutva a kapujbl, szablyosan.

A 34. percben kontrbl prblkoztunk. Hazai lvs utn pattant a labda Nicolaescuhoz, aki megtartotta, s ezttal a jobb pozciban rkez Kerhez tovbbtott, aki vgl a kapusba ltt. Utna egy emelssel prblkozott a moldv csatr, de sokkal tbb szerencsre lett volna szksgnk ahhoz, hogy az a hlban kssn ki. A 37. percben plyra lpett Andzouana, aki a srga lapos Njit vltotta, s szinten rgtn gllal nnepeltethette volna magt, de kzelrl csak a kapusba durrantott. Az els alkalommal kezd Ramadan is leadott egy clzott lvst mg a flidben, Ludha azonban rajta volt a labdn. Az els jtkrsz vgl Kuzma pontatlan ksrletvel zrult.

A sznetben Gua edz gy dnttt, hogy pihenteti Kalmrt a bukaresti tallkozra, gy Balogh futott ki helyette a plyra. Andzouana lvse indtotta a msodik 45 percet, de a Ker passzbl kapott labdval csak a vdt tallta el. Gyzelemre jtszott a Zlyombrz is, Petr jabb mentse kellett ahhoz, hogy ne rezdljn a hlnk. Kuzma kzeli prblkozsnl mentett nagyot a kapusunk. Grendel ksbbi veszlyes lketnl mr nem kellett beavatkoznia, mivel az, ha kicsivel is, de elszllt a kapunk felett.

Harminc perc volt mg htra a mrkzsbl, amikor az eredmnyjelz mg mindig 0:0-t mutatott, pedig a ltottak alapjn mindkt csapatnak tbb glt kellett volna mr szereznie. Ketts cservel prblkoztunk, Krstovi s Sznth rkezett, Nicolaescu s Ramadan pedig elhagyta a plyt. Mgis egy zlyombrzi csere, Breznank tzelt, de Petr erre is lert.

A msodik flid legnagyobb hazai lehetsge a 69. percben rkezett. Lendletbl tmadott a Zlyombrz, Kuzma kerlt ajt-ablak helyzetbe, s mi csak az rzangyalunknak ksznhetjk, hogy ezt a ziccert mell kldte. A 2827 nz ekkor a fejhez kapott, kivve azt a 84-et, akik a vendgszektorban foglaltak helyet. Szaporodtak a pontatlansgok, fokozdtak az izgalmak, nha szinte kettszakadt a plya, s hol az egyik, hol a msik kapu forgott veszlyben. A 79. percben Grendel kapslvse ment fl, majd Brunettinek kellett kivgnia taccsra Breznank centert.

t perccel a vge eltt Balogh fejben maradt a gl. Szglet utn irnytotta a magas labdt a kapu fel, de kiss pontatlanul clzott. Az utols eltti percben mg a hazaiak kzphtvdje, Bakaa prblkozott tvolrl, de a remek napot kifog Petrnak ez csak csemege volt. A rvid, mindssze ktperces hosszabbtsban mr nem lttunk jabb helyzetet, gy glt sem, ezrt msodik idegenben jtszott bajnokinkon is be kellett rnnk a dntetlennel.

2 gyzelem, 2 dntetlen a mrlegnk ngy fordult kveten a Fortuna Ligban. Ezttal az gyeletes glvginknak sem sikerlt betallni, gy egy ponttal tvozunk a vasgyriak otthonbl. A tblzatban pillanatnyilag a msodik helyen llunk, de most ennl is jobban foglalkoztat mindenkit, hogy cstrtkn sikerl-e ledolgoznunk az egyglos htrnyunkat az FCSB ellen Bukarestben, s tovbbjutunk-e az EKL rjtszsba. A romniai tallkoz utn jv hten vasrnap jtsszuk a kvetkez bajnokinkat odahaza, a MOL Arnban.

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC 1904): A mai tallkozn a futball gyztt. Paradox mdon gl nem esett, de nagyon nylt mrkzs volt, mindkt csapat igyekezett konstruktvan jtszani, s hajtott a gyzelemrt. A ltvny diadalmaskodott az eredmny felett. Hrom pontrt jttnk, de senki ne feledje, hogy ebben a stadionban nem lesz knny a pontrabls.Rendkvl djazom azt a munkt, melyet edzkollgm itt vgez. A csapatnak megvan a maga minsge s stlusa. Abban a ritmusban, melyben jtszunk, szksges, hogy mr az els 30 percben dntsre vigyk az eredmnyt. Erre meg is voltak a lehetsgeink, csak sajnos kimaradtak. A msodik flidben hromszor mentnk egyedl kapura. Voltak lehetsgeink, de a vgs fzisban hinyzott a nagyobb agresszivits, a koncentrci, s taln a frissessg is. A filozfim az, hogy sajt magunkkal foglalkozzunk, s meg tudjuk mutatni, hogy bszkn viseljk ennek a nagyszer klubnak a mezt. A meccs eltt nem foglalkoztunk mg az eurpai kupameccsel, csak a zlyombrzi tallkozra sszpontostottunk. Kilenc vltozs volt a kezdkeretben. Mindez azrt, mert szeretnm ltni a jtkosaimat, milyen teljestmnyt nyjtanak a nehz meccseken. Olyan ellenfllel jtszottunk, amelytl nem lenne meglepets, ha a felshzban vgezne. El kell fogadnunk a dntetlent, s fel kell kszlnnk a cstrtki bukaresti visszavgra, amely tkrt llt majd a Fortuna Lignak. Ksznjk a szurkolknak, hogy ide is elksrtek bennnket.

Roman Skuhrav (Zlyombrz): Ma valdi futballt lthattunk, mg ha az eredmny nem is ezt tkrzi. Ha azt veszem alapul, hogy honnan indultunk, akkor most pozitv benyomsaim lehetnek. A mai tallkoz a futballrl szlt. Amit a sors az elz tallkozn Nagyszombatban adott, azt most elvette. A DAC nagyon jl felkszlt a jtkunkbl, nagyobb nyomst fejtettek ki a sebezhetbb jtkosainkra, mgis gy rzem, hogy a 30. perctl mi tartottuk kzben a jtkot. A meccs eltt felhvtam a jtkosaim figyelmt arra, hogy a bajnoksg legjobb formban lv csapata ltogat hozznk. Br gl nem esett, mindkt csapat nyerni akart. Ilyen energikkal ritkn tallkozunk a Fortuna Ligban. Bzom benne, hogy ilyen teljestmnyre a jvben is kpesek lesznk. Az ellenfelnknek nagyon sok sikert kvnok az Eurpa Konferencia Ligban. Bzom benne, hogy Bukarestben sikerl kivvniuk a tovbbjutst.

L SZVEGES KZVETTS

FK ELEZIARNE ZLYOMBRZ - DAC 1904 0:0 
Fortuna Liga, 4. fordul, Zelpo Arna, Zlyombrz, 2022.08.07., 18:00
Jtkvezetk: Krovi - Vorel, Vitko
Nzszm: 2827
Srga lap: 43. David, 45. Godl, 49. Paraj, ill. 23. Njie, 74. Muhamedbegovi
DAC 1904: Petr - Pinto, Kruliak, Brunetti, Muhamedbegovic - Ker, Njie (38. Andzouana), Nebyla (77. Dimun) - Ramadan (62. Sznth), Nicolaescu (62. Krstovi), Kalmr (K) (46. Balogh)
Zlyombrz: Ludha - Barto, Godl (K), Bakaa - Grek (89. ikula), Grendel, Paraj, atko (78. Bari) - David (62. Breznank), Kuzma, Pavk

Labdatarts: 47% : 53%
Lvsek: kapura: 4:5, mell: 16:9
Szabadrgs: 10:17
Szglet: 1:9
Les: 3:1