Hír

Boa, képes vagy rá!

A fiatal ghánai támadó, Ernest Boateng lett a DAC 365. első ligás futballistája.

A sérült Ramirez hiányában a 18 éves Ernest Boateng kapott lehetőséget csatárposzton az őszi zárófordulóban. A fiatal ghánai (született 2001.3.29-én) a bemutatkozása alkalmával 90 percet abszolvált a Slovan otthonában és egy tizenegyest is kiharcolt. Boateng lett a DAC 365. és Sharani után mindössze a második ghánai nemzetiségű futballistája, aki pályára lépett az élvonalban (Richard Opoku kettős, német-ghánai állampolgársággal rendelkezett).

„Nagyon hálás vagyok az edzőnek és a klubvezetésnek a bizalomért. Az edző néhány taktikai tanáccsal látott el a mérkőzés előtt és azt mondta, hogy igyekezzek kihozni magamból a lehető legtöbbet. Az volt a feladatom, hogy letámadjam az ellenfél védőit. Jól éreztem magam a pályán, sikerült kiharcolnom egy büntetőt, csak kár, hogy kihagytuk” – mondja az FC Vision neveltje, aki idén nyáron igazolt Dunaszerdahelyre, ahol hároméves szerződést írt alá.

Az ősz folyamán az U19-es együttesünk színeiben 10 mérkőzésen 12 gólt szerzett, két alkalommal a II. ligás Somorja mezében is pályára lépett. „Ghánában is játszottam a felnőtt másodosztályban, de ez volt az első élvonalbeli meccsem, és rögtön az egyik legjobb szlovákiai csapat ellen. Kezdetben ideges voltam, ám a bemelegítés kezdete előtt megnyugodtam, jól éreztem magam. A csapattársak is bíztattak, azt mondták – Boa, képes vagy rá. Nem volt azonban egyszerű dolgom, minőségi csapat volt az ellenfél és a mérkőzés is nagy iramban zajlott.”

Mint minden fiatal labdarúgót, Boatenget is a csúcsfutballról szőtt álmok hozták Európába. „Még csak a pályafutásom elején járok és imádkozom Istenhez, hogy minél több lehetőséget kapjak a DAC színeiben és hozzásegíthessem a csapatot a bajnoki cím megszerzéséhez. Természetesen én is arról álmodom, hogy egy nap eljutok a legjobb bajnokságok egyikéig, de most elsősorban a DAC-ban szeretnék folyamatos játéklehetőséget kapni. Megpróbálok az előnyeimnek köszönhetően érvényesülni, mint például a gyorsaságom.”

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés
Fotók
Szurkolók