Hr

Borbly Balzs visszatrt a DAC-hoz

Borbly Balzs visszatrt a DAC-hoz

Hr
| sze 22.6.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Klubunk neveltje, A-csapatunk, a tartalk- s ifjsgi egyttesnk egykori jtkosa s edzje hat v utn tr vissza a DAC-hoz, ahol Adrian Gua vezetedz segtjeknt dolgozik majd.

article_bannerarticle_banner

Borbly Balzs hazatr! A DAC negyvenkt esztends neveltje mtl a srga-kkek felnttcsapatnak (rgi)j asszisztense lesz. A szerzdse hrom vre, teht 2025. mjus 31-ig rvnyes, s Adrian Gua vezetedz jobbkezeknt tevkenykedik majd. Balzs majdnem hat esztend utn tr vissza a DAC-hoz.

Dunaszerdahely szltte 1998 s 2000 kztt 42 mrkzsen lpett plyra a DAC szneiben az els- s msodosztlyban. Ezt egy nagyon sikeres ligetfalui idszak kvette, amely a Bajnokok Ligja csoportkrben val szereplssel cscsosodott ki, ahol Borbly csapatkapitnyknt vezette az egyttest. Az aktv plyafutsa sorn a nmet Kaiserslautern, a romn Temesvr s a ciprusi AEL Limaszol grdjban is futballozott. A szlovk vlogatottban tizent alkalommal kapott lehetsget, plyra lphetett a 2008-as Eb s a 2010-es vb selejteziben is. Tbb hosszantart srlst kveten Somorjn s Nykvrkonyban is szerepelt, ahol jtkosedzknt id eltt szgre akasztotta a stoplist. Fokozatosan vette t a vezetedzi szerepet, majd sorrendben a tartalkcsapatunknl s az ifjsgi egyttesnknl is dolgozott. A 2014/15-s s a 2016/17-es szezonban a felnttcsapatunknl volt segdedz: elszr Tomislav Mari, majd Nmeth Krisztin munkjt segtette. Ezt kveten az akadmink egyttesei mellett dolgozott, ksbb tvette a ligetfalui felnttcsapat irnytst, amelyet 2018 tavaszn feljuttatott a II. ligba. A legutbbi hrom esztendben a budapesti Ferencvrosnl pallrozdott, ahol az U17-es s U19-es korosztly utn a legutbbi idnyben a klub NBIII-as tartalkcsapatt vezette, amellyel kilencedik helyezst rt el.

Hrom nagyon szp vet tltttem a Ferencvrosnl, a munka s a felttelek is magas sznvonalak voltak. gy nem volt egyszer a dnts, de kvncsiv tett a DAC ajnlata, s vgl a hazatrs mellett dntttem. A felnttcsapatnl dolgozhatok, teht ez egy nagy elrelps s egyttal komoly kihvs. A tulajdonos rral s a sportigazgatval tisztztuk az irntam val elvrsaikat. Nagyon vrom mr a jlismert krnyezetben val munkt jelentette ki Borbly Balzs a klubunkkal kttt szerzdse alrst kveten.

Nagyon boldog vagyok, hogy ismt a klubunkban ksznthetjk Balzst. Jtkosknt a DAC-ban s az eurpai kupasorozatokban, majd az elmlt hrom vben edzknt is megtapasztalta a labdargs oldalait, segtve a Fradi felemelkedst. Komoly megszerzett tapasztalattal s tudssal trt vissza klubunkhoz. Meggyzdsem, hogy a jelenlte nagy lendletet ad a klub profi s az akadmiai rszlegnek is dvzlte az edzi stb j tagjt a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.