Hír

Brahim Moumou két és fél évre írt alá

Brahim Moumou két és fél évre írt alá

Hír
| sze 27.1.2021, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

A TSV 1860 München neveltje Somorján töltötte az őszt.

article_bannerarticle_banner

A marokkói gyökerekkel rendelkező tizenkilenc éves német szélső (szül. 2001. május 6-án), Brahim Moumou – aki legutóbb az ŠTK 1904 Somorja együttesénél futballozott – két és fél évre, vagyis 2023. június 30-ig szóló szerződést kötött klubunkkal.

A jobblábas játékos, aki a támadósor bal szélén érzi magát a legjobban, a nagy hagyományokkal rendelkező müncheni TSV 1860 neveltje. A Csallóközbe tavaly nyáron érkezett, amikor is a DAC a somorjai farmcsapathoz küldte a több játéklehetőségért. A szezon őszi felében és a téli felkészülés alatt nyújtott teljesítményével meggyőzte Storck vezetőedzőt, hogy megérdemel egy helyet felnőttcsapatunk keretében.

„Nagyon boldog vagyok, amiért szerződést ajánlott a DAC. Sok jót hallottam a klubról, az itteni körülmények kiválóak. Fantasztikus az infrastruktúra, az edzői stáb maximálisan profi, és a csapattársak is jól fogadtak. Gyors, támadó típusú labdarúgó vagyok, aki képes meccseket eldönteni. Elsőrendű célom, hogy bajnoki címhez segítsem a gárdát, továbbá, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjak és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam” – nyilatkozta a szerződésaláírást követően Moumou.

„Brahim egy nagyon érdekes játékos, akit már a nyáron is kipróbáltunk. Kapott hathónapnyi lehetőséget, hogy a néha vezetésem alatt gyakorolhasson, emellett pedig Somorján folyamatos játéklehetőség volt biztosítva számára. Télen visszahoztuk Dunaszerdahelyre, és Brahim egy lehetséges alternatívának tűnik a támadósor mindkét szélére. Gyors, jobbal és ballal egyaránt jól lő és a korához képest nagyon ügyes. Mindenképpen komoly lehetőségek rejlenek benne a jövőre nézve” – jelentette ki a friss igazolásunkról Bernd Storck vezetőedző.

Brahim Moumou a 21-es számú mezt kapta a DAC-ban. Sok sikert sárga-kékben, Brahim!