Interjú

Christián Herc: Örülök, hogy rögtön az első fordulóban lehetőséget kaptam

Christián Herc: Örülök, hogy rögtön az első fordulóban lehetőséget kaptam

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 30.7.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Jól éreztem magam a pályán és bízom benne, hogy meccsről meccsre egyre jobb leszek.” Christián Herc mindössze pár nappal a DAC-hoz való visszatérése után ismét pályára léphetett a Niké Ligában.

A tegnapi Nagyhimály-DAC bajnoki találkozó 79. percében Adrian Guľa vezetőedző pályára küldte a Christián Herc, Kalmár Zsolt párost. A hosszabbítás perceivel együtt valamivel több, mint negyedórát kaptak. „Azzal a céllal léptünk pályára, hogy megszerezzünk a gólt, amely három pontot érne számunkra. Tisztában voltunk vele, hogy nehéz dolgunk lesz, de szerettünk volna győzni Nagymihályban. Mindegy volt, ki szerzi a gólt. A találkozó legvégén Zsolti lőtt remekül kapura, de talán nem állt mellettünk a szerencse, amelyet már a soron következő összecsapáson a magunk oldalára kell állítanunk, hogy az ilyen lövés a hálóba pattanjon a kapufáról, ne pedig kifele. Sőt, a kapus hátáról ment szögletre a labda, amelyet nem is tudom, hogy elvégeztünk-e. Az egész öltöző nevében mondhatom, hogy a három pontért utaztunk Nagymihályba. Csak egyet szereztünk, így elégedetlenek vagyunk. Meg kell néznünk, mi volt jó és rossz, hogy a negatívumokat egy hét múlva kiküszöböljük a Kassa ellen és győzzünk” – jelentette ki a lefújást követően még a nagymihályi stadionban Christián Herc.

A huszonnégy éves középpályás csak a hét elején tért vissza Dunaszerdahelyre, tegnap 43. rajtját jegyezte a szlovák élvonalban. „Nagyon örülök, hogy rögtön az első fordulótól pályára léphetek a DAC színeiben. Remekül éreztem magam és remélem, hogy meccsről meccsre jobb leszek az erőnlét vagy a srácokkal való összeszokottság szempontjából és teljes értékűen a segítségükre lehetek találatokkal és gólpasszokkal is. Mindegyikünknek a csapatsiker a fontos, remélhetőleg egy hét múlva már megszerezzük a három pontot a Kassa ellen” – tette hozzá a négyszeres szlovák válogatott játékos.

article_bannerarticle_banner