Hír

Christián Herc visszatért a DAC-ba!

Christián Herc visszatért a DAC-ba!

A-CSAPAT
|
Hír
| ke 25.7.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A válogatott középpályás négy év után ismét a DAC játékosa lett, 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Folytatjuk a játékoskeretünk megerősítését: Christián Herc visszatért Dunaszerdahelyre! A szlovák válogatott középpályása a Grasshopper Zürich csapatától érkezik hozzánk. Klubunk vezetőségével a 2024/25-ös idény végéig szóló szerződésben egyezett meg, emellett a kontraktus további egyéves opciót is tartalmaz.

A huszonnégy esztendős futballista (szül. 1998. szeptember 30-án) 2018 januárjától 2019 júniusáig szerepelt sikerrel a Csallóközben, mégpedig a Wolverhampton Wanderers csapatától kölcsönben. Az említett másfél éves időszakban 42 élvonalbeli mérkőzést játszott együttesünk színeiben, amelyeken hatszor talált be. Az Európa-ligában és a Slovnaft Cup-ban további négy-négy találkozón lépett pályára. A lévai születésű labdarúgó pályafutása a DAC-nál töltött időszaka során bekerült a 21 éven alatti nemzeti csapatba. 2018 áprilisában elnyerte a Hónap gólja címét a honi élvonalban.

2019 nyarán a Viktoria Plzeň gárdájához igazolt, később a Karviná színeiben is futballozott a cseh élvonalban, a legutóbbi két évben pedig a Grasshopper Zürich mezét viselte a svájci Super League-ben. Mindkét szezonban a „szöcskék” alapembere volt, összesen 66 bajnoki találkozón lépett pályára, ezeken nyolc gólt szerzett.

2022 márciusában bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban, amelynek színeiben eddig négy alkalommal képviselhette hazáját.

„Remek érzéseim vannak, nagyon örülök, hogy visszatérhetek ahhoz a klubhoz, ahol a professzionális pályafutásom elkezdődött. A Guľa vezetőedző úrral folytatott első telefonbeszélgetés óta hosszabb idő telt el, ami a válogatott szünetnek is volt köszönhető, de végül boldog vagyok, hogy sikeresen zárultak a tárgyalások és visszatérhetek Dunaszerdahelyre. A klubéhoz hasonló ambíciókkal érkezem. A DAC-nál töltött első időszakomban a harmadik, majd a második helyen végeztünk, ezért bízom benne, hogy a mostani visszatérésem után sikerül megtenni a következő lépést, amelyet a klub, a szurkolók és az egész környék megérdemel” – mondta a szerződéskötést követően Christián Herc, aki a 24-es számú mezt viseli nálunk. Akárcsak a DAC-nál való első szerepvállalása alkalmával.

„Örülünk, hogy Kiko úgy döntött, visszatér ahhoz a klubhoz, amely bemutatta őt a profi futball színpadán. Értékes külföldi tapasztalatokkal és azzal a céllal érkezik, hogy klubunk és bajnokságunk fontos játékosává váljon, és teret nyisson magának a válogatottban. Üdvözöljük újra nálunk, és alig várjuk a közös munka folytatását” – üdvözölte régi-új szerzeményünket Jan Van Daele sportigazgató.

Kiko, Isten hozott újra a DAC-ban és sok sikert!  

article_bannerarticle_banner