Hír

Csallóközi disznótor a rangadó előtt a MOL Arénánál

Csallóközi disznótor a rangadó előtt a MOL Arénánál

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 8.9.2021, DAC 1904
article_banner
article_banner

Legyen a vendégünk egy hagyományos csallóközi disznótorra a Slovan elleni mérkőzés előtt! Szeptember 12-én, vasárnap délután gasztronómiai finomságokkal, izgalmas programokkal és zenés jókedvvel várjuk a kicsiket és nagyokat a MOL Aréna B szektorának parkolójában, egészen a meccs kezdetéig.

A magyar falusi élet egyik legfontosabb hagyománya a disznóvágás. Régen nagy nap volt ez a családok életében, komoly felkészülést igényelt, és óriási, családi esemény volt. Összesereglett az utca népe és az egész rokonság, a szomszédok is segédkeztek a munkában. Evés-ivás, vidám hangulat jellemezte a disznótort. Ezt a hagyományt hivatott feleleveníteni a Kukkonia fesztivál is szeptember 12-én, a DAC-Slovan mérkőzés napján.

Egy sportesemény is hasonló közösségi élményt nyújt, mint a disznótor: hiszen egy rangadó olyan komoly és emlékezetes családi program, ami előtt összesereglik nem csak a város, hanem a környező települések apraja-nagyja, hogy együtt egyenek, igyanak és ünnepeljenek.

Ezt a két nagyszerű programlehetőséget ötvözheti bárki most vasárnap.

A rendezvény alatt megtekinthető lesz egy kiállítás régi disznóölő eszközökből, a legkisebbek számára pedig állatsimogatóval készülünk.

A látványkonyhában olyan disznótoros finomságokat kínálunk, mint a csülkös pacal, sült csülök, mangalica csigakolbász, sült vér vagy tépett burger. A Kukkonia sátorban pedig friss húsok és füstölt termékek is kaphatóak lesznek.

A rendezvényen kizárólag Cashless DAC kártyával lehet majd fizetni, ami a helyszínen megvásárolható és feltölthető lesz.

Ügyelünk a környezetünkre is! A rendezvényen környezetbarát, ipari komposztálásra alkalmas és lebomló, növényi cukorból, illetve kukoricakeményítőből készült poharakat, tányérokat és evőeszközöket használunk, a hulladékot pedig szeparáljuk.

A részletes program:

11:30 Jó ebédhez szól a nóta – zenél a Pántlika zenekar
12:30 Hogyan készül a mangalica kolbász és a töpörtyű? – bemutató
13:40 Fókusz Gyermekszínpad – Az érzelmek szivárványa
14:25 Écsi Gyöngyi előadása – Teremtésmese
15:15–16:30 Próbáld ki Kukkonia régi mesterségeit!
Legyél Te is aranyász, moss aranyat!
A vízimolnárokról – lisztőrlés
15:30 Kovács Koppány és Derzsi György előadása
16:00 Drumsters – élő dobshow
17:00 DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava labdarúgó-mérkőzés

Mindenkit szeretettel várunk a Kukkonia fesztiválra, valamint az azt követő mérkőzésre!

article_bannerarticle_banner