Hír

Csinger Márk 2027 nyaráig hosszabbított szerződést

Csinger Márk 2027 nyaráig hosszabbított szerződést

A-CSAPAT
|
Hír
| csü 21.9.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Klubunk vezetősége megegyezett a 20 éves magyar középső védővel az eredeti szerződésének a további két szezonra szóló meghosszabbításában.

Klubunk további két esztendőre bebiztosította Csinger Márk szolgálatait! A húszéves védő 2022 júliusában az olasz SPAL együttesétől igazolt hozzánk, 2025 nyaráig szóló szerződést kötve. A DAC vezetősége és a 21 éven alatti magyar válogatott tagja most egyezségre jutottak az együttműködés meghosszabbítását illetően, így az új kontraktusa további két évig, tehát 2027. június 30-ig érvényes.

Csinger a tavalyi szezont Győrben töltötte vendégjátékosként, ahonnan a jelenlegi idény előtt a DAC A-csapatához került. Sárga-kékben eddig hat bajnoki találkozón lépett pályára, egy-egy alkalommal az Európa Konferencia Ligában és a Slovnaft Cup-ban is szerephez jutott.

„Nagyon boldog vagyok, amiért a klub ennyire bízik bennem. Erre egyúttal kötelezettségként és annak a jeleként tekintek, hogy a DAC a jövőben is számít a szolgálataimra, ami nagyon kellemes érzés. Az első szerződésem aláírása óta eltelt tizennégy hónap alatt sok minden történt és bízom benne, hogy az elkövetkező években is sok csodálatos pillanatot élünk majd meg” – jelentette ki a szerződés-aláírást követően Csinger Márk.

„Márk 2022 nyara óta tagja a klubjainknak, amikor is a SPAL csapatától a DAC-hoz igazolt. Megegyeztünk vele és a képviselőivel, hogy az ETO-n keresztül egyengetjük az útját. Győrben remek benyomást keltett játékával és megmutatta a keménységét, a karakterét, a vezetői képességeit és az elkötelezettségét. Mindezeknek köszönhetően rögtön a felnőtt labdarúgásban eltöltött első évében csapatkapitány lett. Ha most visszatekintünk erre, biztosan nem véletlenül történt így. A szezon közben elszenvedett néhány sajnálatos sérülés és a nyári, közel sem tökéletes felkészülés ellenére beverekedte magát együttesünk kezdőcsapatába és hétről hétre bizonyítja, mire képes. Örülünk, hogy sikerült szerződést hosszabbítanunk Márkkal és nagyon várjuk a közös fejlődést” – tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.