Szurkolk

DAC-Ferencvros: szurkoli informcik

DAC-Ferencvros: szurkoli informcik

Szurkolk
| ke 18.1.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

sszegeztnk minden fontos tudnivalt a szerdai felkszlsi mrkzsre rkez szurkolk szmra.

article_bannerarticle_banner

BELPJEGYEK RUSTSA

A tli felkszls msodik mrkzsn a Ferencvros csapatt fogadjuk a MOL Arnban szerda dlutn 16:30-kor.

Az aktulis kormnyrendelet alapjn a sportesemnyeken a nzk a stadion befogadkpessgnek 25 szzalkt foglalhatjk el.

A MOL Arna 12 700 frhelyes, gy az FTC elleni tallkozra 3 175 szurkol ltogathat ki. A korltozs miatt minden msodik sort resen kell hagyni krjk a szurkolkat, hogy a stadion minden pontjn kvessk a szervezk utastsait.

Fokozott figyelmet krnk a szurkolktl az rvnyben lv korltozsok s egszsgbiztonsgi elrsok (pl. minden msodik sor resen hagysa) betartsra. Ezek miatt a brletek s a belpjegyek nem biztostjk automatikusan a brleten szerepl lhelyet.

A szurkolk szmra csak a C tribn s a VIP szektorok lesznek megnyitva.

A brlet truhzhat, teht a tulajdonoson kvl ms szemly is felhasznlhatja, amennyiben az adott rkategriba tartozik.

Az egyszeri belpjegyek sem szlnak pontos helyre; ezek tulajdonosait szintn krjk, hogy tartsk be az elrt lsrendet.

Belpjegyek tovbbra is kaphatk, online s a jegypnztrakban egyarnt. Az rustsukra vonatkoz informcikat itt talljk.

A jegypnztr s a DAC store nyitva tartsa szerdig:
2022. janur 18., kedd:
DAC store: 10:00-18:00
2022. janur 19., szerda (meccsnap!):
DAC store: 10:00-19:00 | 2-es szm kassza: 14.30-18.30

Figyelem! A 2021/22-es szezonbrlet a DAC-Ferencvros felkszlsi mrkzsre is vonatkozik, tulajdonosaik szmra ingyenes a belps.

Az albbi igazolssal rendelkez szemlyek lphetnek be szabadon a stadionba:
a) azok a szemlyek, akik az alap oltsi sma szerint az elmlt 9 hnapban lettek teljesen beoltva, illetve kaptk meg az emlkeztet (harmadik) oltst (vagyis a mrkzs 2 oltssal is ltogathat!)
b) azok a szemlyek, akik az elmlt 180 napban estek t a COVID-19 fertzsen
c) 12 ves s kt hnapos kor alatti gyermekek
d) ideiglenes vagy tarts orvosi ellenjavallattal rendelkez szemlyek az egysges nyomtatvny alapjn, 72 rnl nem rgebbi negatv PCR teszttel vagy 48 rnl nem rgebbi negatv antign teszttel

A fenti pontokban lertakat igazol nyomtatvny s egy szemlyazonost igazolvny (tlevl) felmutatsa, amit gyermekek esetn az egszsggyi igazolvny helyettesti, a mrkzsre val belpshez felttlenl szksges.

Egyttal megkrjk szurkolinkat, hogy tartsk be a higiniai elrsokat, fleg ezeket:
- a stadionba val belps s az ott-tartzkods csakis eltakart fels lgutakkal (pldul szjmaszk, sl, kend) lehetsges
- a stadionba val belpsnl s a bels helyisgekben is alkoholos kzferttlent adagolk lesznek kihelyezve s az utastsokat tartalmaz informcis plakt
- nyilvnos tmegrendezvnyen val rszvtel esetn a tmegrendezvny helysznre rkezskor s az onnan val tvozskor ktelez betartani a szemlyek kztti 2 mteres tvolsgot; ez nem rvnyes a kzs hztartsban lkre s a partnerekre

Romlik a szlovkiai jrvnyhelyzet, ezrt nagyon fontos, hogy betartsuk a higiniai elrsokat, msklnben a sportltestmnyek jbli bezrsa fenyeget! A stadionban az OTP-rendszer szigor ellenrzse folyik majd.

A mrkzsre nem szksges elzetesen regisztrlni, azonban az itt tallhat nyomtatvnyt krjk kinyomtatni, kitlteni, s magukkal hozni a mrkzsre.

RKEZS, PARKOLS S BELPTETS A STADIONBA

Felhvjuk szurkolink figyelmt a stadion krli, cca. 15:00 rakor letbe lp kzlekedsi korltozsokra. A parkols a szoksos helyszneken lehetsges, de a Vsrtrre val behajts csak a kzelben tallhat parkolk megtelsig lesz lehetsges, ezt kveten szintn lezrsra kerl a motoros forgalom eltt. Javasoljuk mg a Max s a Family Center bevsrlkzpontoknl tallhat szabad parkolk hasznlatt, illetve a tr utcn s a Sport utcn val parkolst.

A hazai csapat szurkoli szmra a C tribn s a VIP szektorok lesznek megnyitva. A kerekesszkesek kijellt helyei a BC szektor s a Silver VIP alatt tallhatk.

A vendgcsapat szurkoli szmra nem lesz kln szektor megnyitva. A Ferencvros drukkerei szmra is a C tribnn biztostunk helyet.

Maga a stadionba val belps csak a forgkapukon keresztl lehetsges, amelyek a kvetkez helyeken tallhatak:
- A B s C tribn sarkn: BC, C1, C2, C3, C4, C5, CD
- Az A tribn recepcijn t: Sky box, VIP

A szurkol belpskor hozzrinti a megvsrolt belpt/klubkrtyjt a QR kdleolvashoz, amivel aktivldik a forgkapu egy szemly belpsre. A forgkapuk csak az arra a tribnre szl, megfelel belpk szmra engedlyezik a bejutst.

Megkrjk a szurkolkat a korai rkezsre, hiszen a biztonsgi vizsglat sorn elfogadott intzkedsek a szoksosnl tbb idt ignyelnek. A stadion kapui egy rval a kezds eltt nyitnak (15:30), a VIP szektorok fl rval elbb (15:00).

A szemlyes ellenrzs miatt a ni szurkolk szmra kln forgajtk llnak rendelkezsre.

ARCFESTS, DAC STORE S FREE WIFI

A forgajtk kzelben, a B s C leltk alatt a kapunyitstl (15:30) jra ingyenes arcfestst szerveznk a szurkolk rszre.

Hasznlja ki a vsrls lehetsgt, s ltogasson el a hivatalos DAC store-ba, amely a mrkzs napjn 10:00 rakor nyit, s 19:00-kor zr.

Az egsz MOL Arnban elrhet a szabad internet hozzfrs. Keressk a MOL Arna free wifi hlzatot, amelybe egyszeren, a kzssgi hlzatok vagy email segtsgvel tudnak bejelentkezni!

BIZTONSGI INTZKEDSEK

Figyelem! A mrkzs eltt s alatt szigor biztonsgi intzkedsek lesznek foganatostva gy a szervez, mint a rendrsg rszrl. A stadionba val belps eltt szemlyi ellenrzsekre kerl sor.

A stadionba vezet belpsi pontokon a szervez szolglat minden meghatalmazsa kihasznlsra kerl, mghozz az ide vonatkoz trvny s a szervez szolglat elvrt ktelessgei betartsnak alapjn. Azok a szemlyek, akik lthatlag alkohol vagy egyb szerek befolysa alatt llnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is rvnyes, akiknl az elbb emltett anyagokat tallnak a szervezk. Minden transzparens s zszl is ellenrzsre kerl, amelyek nem lehetnek szilrd rdon, s amelyek esetlegesen fegyverknt hasznlhatk. Abban az esetben, ha az emltett trgyak gyalz, gnyold szavakat, illetve olyan kpeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a kznyugalom megzavarsra, elkobzsra kerlnek, s a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba.

Krjk a szurkolkat, ne hozzanak magukkal ms llamok szimblumait, mert ezeket a rendezk nem engedik be a stadionba, s tulajdonosaikat tadjk a rendrsgnek.

A pirotechnikai eszkzk hasznlata szigoran tilos. A tilts megszegse esetn a rendez szolglat azonnali beavatkozst hajt vgre a vtkes ellen.

A belpk egyszer hasznlatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba val belps utn mr nem lesz lehetsges elhagyni azt, majd ismt visszatrni. Az egsz mrkzs sorn minden nznek magnl kell tartania az rvnyes belpjt, s a tallkoz sorn felmutatnia azt a szervez szolglat felszltsra.

Figyelmeztetjk szurkolinkat, hogy brmilyen trgyak bedoblsa a plyra szigoran tilos. Ennek megszegse szablysrtsnek minsl, amely a stadionbl val kizrst von magval. Az egsz stadiont s az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera ltal rgztett incidens azonnali kirtkelsre s elrendezsre kerl a szervez szolglat s a rendrsg ltal. Rendbonts esetn a biztonsgi egysgek azonnali beavatkozsa kvetkezik.