Szurkolók

DAC-Nagyszombat: szurkolói információk

DAC-Nagyszombat: szurkolói információk

A-CSAPAT
|
Szurkolók
| pé 6.3.2020, Krisztián Nagy

Színes kísérőprogram és hasznos tudnivalók – szurkolói útmutató a szombati rangadó előtt!

FEBO FESZTIVÁL, KUKKÓNIA MALACSÁGOK, ARCFESTÉS, HÍRADÓ, DAC STORE, TIPPVERSENY A TRAVELSTARRAL, ORANGE VAN, VERSENY 20 EZER EURÓÉRT ÉS FREE WIFI

Ahogy azt már közöltük, Csallóköz szívébe érkezni már a mérkőzést megelőző napokban is érdemes. A március 6-án induló FEBO fesztivál első helyszíne Dunaszerdahely lesz, március 6-án és 7-én. A rendezvény színes programot kínál, a lokális értékek – a helyi gasztronómia, borászat, népművészet és a természeti kincsek – bemutatásával.

Szombaton a B lelátó mögött megrendezésre kerül a Kukkonia MALACságok 2020, a hamisítatlan csallóközi disznótor. Már reggel 8 órától gazdag kísérőprogrammal várjuk az érdeklődőket! Kiváló ételek, ínyenc különlegességek, valamint remek hangulat vár mindenkit. A nap folyamán friss hús, disznótoros finomságok és füstölt termékek is kaphatók lesznek a helyszínen. A sztárvendég Tóth Vera énekesnő.

A forgóajtók közelében, a B és C lelátók alatt a kapunyitástól (14:00) ezúttal is ingyenes arcfestést szervezünk a szurkolók részére.

A szerdai DAC-Poprád és a holnapi DAC-Nagyszombat mérkőzésekre készített, speciális duplakiadású színes meccsfüzetet (Híradó) a DAC store-ban találják majd meg a szurkolók, illetve a képre kattintva letölthető.

Használja ki a vásárlás lehetőségét, és látogasson el a hivatalos DAC Store-ba, amely minden munkanapon és szombaton is nyitva tart! A mérkőzés napján 09:00 órakor nyitunk, és 18:00-kor zárunk. A DAC store-ban egy ún. „Fast line” is kialakításra kerül, a kiválasztott árucikkek megvásárlásának felgyorsítása érdekében. A forgókapukon áthaladva is vásárolhatnak a Fanshopban, konkrétan a BC szektorok sarkán megtalálható sátorban, ahol szintén érvényes a szezonbérlettel rendelkezők 5 százalékos árengedménye.

A DAC és a TravelStar egy közös tippversennyel készült a VIP Silver látogatóinak. Keresse fel a TravelStar bannereinél található hoszteszlányokat, tippelje meg a félidei és a végeredményt, és nyerjen! A helyesen tippelők között rögtön a mérkőzés végén kisorsoljuk a TravelStar 100, 50 és 20 eurós értékű ajándékutalványait. Abban az esetben, ha senki sem találja el a félidei és a végeredményt, a nyertesek az összes tippelő közül kerülnek kisorsolásra. A tippeket az összecsapás kezdetéig lehet leadni.

Közvetlenül a stadion mögött, a B és a C tribünök sarkánál lesz kiállítva az Orange Sport speciálisan átalakított járműve, az ORANGE VAN, amelyben a technológiájának és a modern belsőjének köszönhetően úgy fogja magát érezni, mint egy nappaliban.

Ebben a szezonban harmadszor látogat stadionunkba a 20 EZRES elnevezésű félidei játék. Szombaton három szerencsés DAC-drukker is versenybe szállhat a csodás, 20 000 eurós főnyereményért. Ehhez elég, ha a stadionba való belépéskor regisztrálja magát a Fortuna sárgába öltözött hoszteszeinél, és máris játékban van. A verseny szabályzatát itt találják.

Az egész MOL Arénában elérhető a szabad internet hozzáférés. Keressék a MOL Aréna free wifi hálózatot, amelybe egyszerűen, a közösségi hálózatok vagy email segítségével tudnak bejelentkezni!

BELÉPŐJEGYEK ÉRTÉKESÍTÉSE

Folytatódik a belépőjegyek értékesítése a holnapi összecsapásra. Ezeket ide kattintva online, illetve a jegypénztárakban és a DAC store-ban vásárolhatják még meg. A belépőjegyek árjegyzékét és a jegypénztárak nyitva tartását itt találják.

A jegypénztárakban készpénzes és bankkártyás fizetés is lehetséges (30 euró felett).

A St. Nicolaus SILVER LOUNGE szombati menüje ide kattintva olvasható. A VIP Silver belépőjegyeket a jegypénztárakon kívül a DAC store üzletben is meg tudják vásárolni!

A DAC store nyitva tartása a hétvégén:
Péntek: 10:00-18:00
Szombat (DAC-Nagyszombat - meccsnap): 09:00-18:00
Vasárnap: zárva

ÉRKEZÉS, PARKOLÁS ÉS BELÉPTETÉS A STADIONBA

Felhívjuk szurkolóink figyelmét a stadion körüli, cca. 14:00 órakor életbe lépő közlekedési korlátozásokra. A Sport utca azon szakasza, mely az Észak 2 lakótelep fele visz, a Mező utca és a Gyurcsó utca kereszteződésében található körforgalomig kb. 14:00 órától lezárásra kerül a motoros és gyalogos forgalom számára egyaránt. A Sport utcába ezt követően csak a parkolási engedéllyel rendelkező gépjárművek (VIP, hivatalos személyek) lesznek beengedve. A DAC szurkolóinknak javasoljuk, hogy a stadiont a Piactér és Szent István tér felől közelítsék meg.

A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges, de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt. Javasoljuk még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használatát. Biztonsági okokból nem javasoljuk a parkolást a Štúr utcán és a Sport utcán.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B, C és D tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

A vendégcsapat szurkolói számára a D1 szektor, illetve a CD rész, különálló, a hazai szurkolók szektoraitól elválasztott szektor lesz megnyitva. A vendékszurkolók beléptetése a hazaiaktól elkülönítve történik. A D2 és C5 szektorok egy része ütközőzónaként üresen lesznek hagyva. A vendégszurkolók érkezését a rendőrség biztosítja. A két csapat és a Nagyszombat drukkereinek a stadionhoz való megérkezésekor – a már említetteken kívül – néhány környező utca részleges lezárásra kerülhet. Kérjük a szurkolókat, hogy figyeljék a szervezők és a rendőrség utasításait.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:
- Az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: AP, AB, B1, B2, B3, B4, BC, C1, C2, C3, C4, C5, CD
- Az A tribün és D tribün sarkán: AL, AD, D2, D3, D4
- Az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP
- A C és D tribün sarkán: belépés a CD és D tribünre: a vendégszektor

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépőt/klubkártyáját a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást.

Megkérjük a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyitnak (14:00), a VIP szektorok fél órával előbb (13:30).

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

CASHLESS RENDSZER A BÜFÉKBEN

A MOL Aréna büféiben csak az ún. Cashless kártyával lehetséges fizetni. Ez a készpénznélküli rendszer a feltöltőkártyák elve alapján működik, helyettesítve a készpénzes fizetést. A hétvégi találkozó alkalmával is csak ezen a módon tudnak a szurkolók a büfékben fogyasztani.

A Cashless kártyák értékesítése és feltöltése a belépőjegyek értékesítésével egyidejűleg a jegypénztárakban zajlik, azok nyitvatartási ideje alatt, illetve a DAC store-ban.

A VIP szektor látogatóinak az A lelátó recepcióján, meccsnapon 13:30 és 18:00 között lesz megnyitva egy cashless kassza. Ezen felül a recepción, illetve a St. Nicolaus SILVER LOUNGE étteremben egy-egy feltöltő automatát helyeztünk el.

Ne feledje, hogy a DAC CLUBCARD klubkártya egyúttal Cashless kártyaként is működik!

Figyelem! Az AL, AD, D2, D3 és D4 szektor látogatóinak javasoljuk, hogy a Cashless kártyát a forgóajtón való belépés előtt kell megvásárolniuk. Az említett szektorok alatt meccsnapon a kártyák mobil eladása zajlik majd – keressék munkatársainkat! Ugyanott elhelyeztünk egy feltöltő automatát is.

BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

A mérkőzést az 1/2014. számú, a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség különleges rendszerű (rizikós) sporteseménynek nyilvánította. A mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba.

Kérjük a szurkolókat, ne hozzanak magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetjük szurkolóinkat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik. 

article_bannerarticle_banner