Mérkőzés

DAC-Szlovákia U21 3:3 (2:0)

Döntetlennel hangoltunk a hétvégi bajnokira. Hat gólt és rengeteg kipróbált játékost láthattunk az U21-es szlovák válogatott elleni edzőmeccsen.

A válogatott szünetben sem maradtak zárva a MOL Aréna kapui. Csapatunk a 21 éven aluli szlovák válogatottal mérte össze erejét, melyben jelenkori és egykori DAC-játékosok is szerepet kaptak. Oravec és Bednár „főnöke” ezúttal Adrian Guža volt Peter Hyballa helyett, de a DAC kötelékéhez tartozó, ám más klubokban vendégjátékon szereplő Špiriak, Almási és Jakub Švec neve sem cseng idegenként Dunaszerdahelyen, akárcsak azé a Christián Hercé, aki nyáron Plzeňbe távozott tőlünk.

Hyballa mestertől ma összesen 19 játékos kapott játéklehetőséget, köztük öt Akadémia-növendék: a 15 éves Marek Švec, a 16 esztendős Szalma Dániel, a 17 éves Bögi Ferenc, valamint a 18 éves Šimon Dolinský és Ernest Boateng.

A mérkőzés első félidejében kétgólos előnyre tettünk szert. A 10. percben Ramirez talált be – 1:0, a 23.-ban pedig Koštrna bomabagólja rezegtette meg a korosztályos válogatott hálóját – 2:0. Igazán parádés találat volt! A vendégektől a Slovan fiatal csatára, Dávid Strelec szépíthetett volna, de kapusunkba, Szárazba vezette a labdát egy góllal kecsegtető helyzetben. Rajta kívül Kovaž szerezhetett volna gólt, próbálkozásait azonban Száraz védte.

A térfélcserét követően viszont villámgyorsan ledolgozta kétgólos hátrányát a Guža-legénység. Az 51. percben a szünetben becserélt Chobot szépített – 2:1, majd két perccel később Strelec egalizált – 2:2. A két edző ekkor úgy gondolta, hogy lehetőséget ad a cserepadon várakozóknak is, így rendesen átrendeződtek a csapatok. Nálunk a cserék közül talán Sharani kapta a legnagyobb figyelmet, aki somorjai farmcsapatunkban eddig remek formát mutat, s most is szinte minden megmozdulásánál felzúgott a közönség. A 68. percben épp ő kínálta meg Taiwót egy labdával, aki azt az ellenfél hálójába pofozta – 3:2. A vezetést azonban nem sikerült megtartanunk a végéig, mert kilenc perccel a hármas sípszó elhangzása előtt Adamec is feliratkozott a góllövőlistára, kialakítva ezzel a 3:3-as végeredményt.

A barátságos meccs után hétvégén már ismét bajnoki pontokért folyik a küzdelem. Szombaton ezúttal a Szenice vendégeként lépünk pályára.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY – SZLOVÁKIA U21 3:3 (2:0)
Felkészülési mérkőzés, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2019. szeptember 10., kedd, 17:30 ó., helyenként felhős, +22°C
Játékvezetők: Smolák - Pozor, Štofik
Nézőszám: 1600
Góllövők: 10. Ramirez, 23. Koštrna, 68. Taiwo ill. 51. Chobot, 53. Strelec, 81. Adamec
Sárga lap: lapok nélkül
DAC: Száraz - Koštrna (46. Blackman), Kružliak (61. Szalma), Beskorovainyi (73. Dolinský), Šimčák - Vida Máté (61. Bögi), Fábry (76. Švec), Čmelík (61. Sharani), Taiwo (82. Boateng), Divković - Ramirez (53. Vida Kristopher)
Szlovákia U21: Šipoš (46. Valach) - Špiriak (65. Tomič), Šulek (73. Bednár), Mesík, Sluka - Oravec, Herc, Adamec, Kovaž (60. Švec), Tupta (46. Chobot) - Strelec (65. Almási)

A mérkőzés statisztikája:
Lövések:
kapura: 9:8, mellé: 5:5
Szöglet:
9:4
Les:
3:7

Kapcsolódó hírek

Szurkolók

DAC-Szlovákia U21: jegyinfó

csütörtök 5.9.