Hr

Danylo Beskorovainyi Asztanban folytatja

Danylo Beskorovainyi Asztanban folytatja

Hr
| cs 27.1.2022, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Az ukrn kzps vd opcit is tartalmaz egyves klcsnjtkra tvozik a kazah ezstrmeshez.

Danylo Beskorovainyi a kazah lvonalban folytatja plyafutst. A DAC s az FC Asztana megegyeztek a 22 ves ukrn vd ez v vgig szl vendgjtkban, emellett a kazah bajnoksg tavalyi msodik helyezettje opcit szerzett egy esetleges tigazolsra is.

Beskorovainyi szerzdse eredetileg 2023. jnius 30-ig szlt a DAC-ban, amelyet azonban nhny napja jabb hat hnappal, teht 2023. december 31-ig meghosszabbtottak a felek.

A mindssze 2009-ben alaptott FC Asztana az orszg fvrosban, Nur-Szultanban szkel. Ennek ellenre azonban mr hatszoros bajnokok, hromszoros kupagyztesek, s a Szuperkupt is tszr sikerlt elhdtaniuk. Az eurpai kupasorozatokban tbb mint 80 mrkzst jtszott mr az Asztana, 2015 szn pedig els kazah klubknt bejutott a Bajnokok Ligja csoportkrbe.

A 2021-es szezonban amely tavasz-sz rendszerben zajlik a msodik helyen vgeztek. A kazah fvrost kpvisel srga-kkek ezekben a napokban szintn Belekben tartzkodnak sszpontostson, s Danylo Beskorovainyi pont itt csatlakozik j csapattrsaihoz.

Besko immr huzamosabb ideje velnk van. A tli sznet alatt vele, a kpviselivel s az edzi stbbal is elbeszlgettem a helyzetrl. A jtkosnak a plyafutsa szempontjbl jelenleg a folyamatos jtklehetsg legfontosabb, s azt figyelembe vve, hogy 3 futballistnk is van az pozcijra, ms lehetsgek utn kellett nznnk. Az Asztana megkeresett minket egy ajnlattal, amely lehetv teszi, hogy a futballistnk tbb jtkpercet kapjon, segtve a tovbbi fejldst. Sok szerencst kvnunk neki az j klubjban jelentette ki Jan Van Daele sportigazgat.