Interjú

Dominik Kružliak: Büszke vagyok a csapatra

Középső védőnk szerint a Rózsahegy elleni szombati volt a szezon eddigi legnehezebb mérkőzése.

OROSZLÁNKÉNT AZ ARÉNÁBAN. Ez a felirat és Dominik Kružliak fényképe díszítette a hétvégi DAC-Rózsahegy mérkőzéshez kiadott műsorfüzet címlapját. Főleg a második félidőben látottak alapján úgy tűnt, mintha a játékosok ebből merítettek volna inspirációt.

Ember- és gólhátrányban prédaként vetették rá magukat az ellenfélre és hat perc leforgása alatt teljesen megfordították az eredményt. Az 53. és az 59. perc között fokozatosan Kalmár, Ramirez majd ismét Kalmár volt eredményes, és hirtelen 3:1 volt az állás. Bár a vendégcsapat még képes volt szépíteni, ám a DAC a 6. fordulót követően is százszázalékos mérleggel áll. „Nagyon nehéz összecsapás volt és boldog vagyok, amiért végre odahaza is sikerült legyőznünk a Rózsahegyet. A múlt idényben nem igazán voltunk sikeresek ellenük, most azonban jól kezdtünk, az első félidőben több helyzetünk is volt. Nem találtunk be, ellenben a vendégek igen, ráadásul jött a piros lap és emberhátrányban kellett futballoznunk. A félidei szünetben azt mondtuk, hogy küzdenünk kell, összetartott a csapat. A középpályát jobban meg kellett szerveznünk. Hozzá vagyunk szokva az állandó letámadáshoz, de mivel eggyel kevesebben voltunk, így inkább az üres helyek kitöltése, a több futás és a jobb tolódás volt a feladat. Sikerült mindezt megvalósítani, Ramirez remekül tartotta meg elöl a labdákat, és Kalmár is kiválóan érkezett fel a támadásokhoz. De az egész csapatra büszke vagyok, megmutattuk a tudásunkat, három szép gólt szereztünk és megérdemelten diadalmaskodtunk. Ez volt a szezon eddigi legnehezebb összecsapása, de egyúttal annak ellenére is remek főpróba volt a Jablonec elleni találkozóra, hogy elkövettünk néhány hibát” – értékelte a szombati történéseket Dominik Kružliak és rögtön véleményt mondott az utóbbi napok legfelkapottabb témájáról – a koronavírus-járvány miatti megszorítások okán hiányzó szurkolókról. „Nagy kár, hogy nem teltház előtt arattunk ilyen szép sikert. Szégyen, ami itt zajlik. Ebben a hónapban 1000 ember, majd csak 200, talán 100 vagy 50… Így csődbe visszük a sportot, az államtól semmilyen segítség sem jön, míg a szórakozóhelyek nyitva tarthatnak. Láthatták, mennyi ember szurkolt nekünk a stadionon kívül is. Nagy kár, hogy ezek a drukkerek nem lehettek velünk és nem bíztathattak bennünket. Megérdemelnék, hogy kijöhessenek a stadionba.”

A bajnoki találkozó lefújását követően a Rózsahegyen nevelkedett futballista már rögtön az Európa-liga 2. selejtezőkörének csütörtöki összecsapására összpontosított, amelyen a Jablonec gárdáját fogadjuk a MOL Arénában. „Alaposan ki kell elemeznünk az ellenfelet és jól regenerálódnunk. Nagyon bízom benne, hogy csütörtökön is sikeresek leszünk. A cseh bajnokság színvonalas pontvadászat, a Jablonec pedig minőségi játékosokkal rendelkezik, de úgy vélem, mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van a továbbjutásra. Bár az ellenfél lesz a meccs esélyese, mivel egy jobb bajnokságban szerepel, mi azonban alázattal, szerényen és kemény munkával vágunk neki a csütörtöki összecsapásnak. Az egész múlt szezonban az Európa-liga miatt hajtottunk, így csütörtökön is mindent beleadunk majd.”

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés
Videó
Videó
Fotók
Szurkolók