Interj

Dominik Kruliak: risi rzelmek

Dominik Kruliak: risi rzelmek

Interj
| szo 28.5.2022, Nagy Krisztin, foto: Csfalvay .Andrs

A szezon nem volt idelis a rsznkrl, de boldog vagyok, hogy a selejtezben sikerlt javtanunk s kijutottunk az eurpai kupaporondra. A csapatkapitny Dominik Kruliak nemcsak a Trencsn elleni gyztes play-off dntt rtkelte, hanem a most zrul idnyt is.

article_bannerarticle_banner

risi rzelmek szabadultak fel bennnk a meccs utn. A Trencsn tnyleg kivl egyttes, fleg a szlsik, Azango s Soares ellen nehz vdekezni. rlk annak, hogy j szervezettsggel sikerlt ket semlegestennk, s annak is, hogy nyertnk. Nagy pszichikai nyoms alatt voltunk, ktelez volt szmunkra megnyerni a selejtezt. Az els flidben jl futballoztunk, tbb gllal is vezethettnk volna, mg ha a vendgeknek is volt nhny veszlyes lvsk. A flidei sznet utn elkezdtnk rlni az eredmnyre, tlsgosan a vdekezsre sszpontostottunk. A Trencsn kombinlt, veszlyes beadsok rkeztek a tizenhatosunkba, s Veszelinov Daninak is volt nhny vdse. Egy rgztett jtkhelyzet utni kipattanbl kaptuk a glt, de vgl Krstovi is betallt, s nyertnk. A gyztes tallat eltt az ellenfl kapusnak belpje narancssrga lapot rt, a srga s a piros kztt. A VAR is bevetsre kerlt, de a jtkvezet gy dnttt, vgl nem lltja ki. Boldog vagyok, hogy az azt kvet szitucibl megbntettk a vendgeket s annak szintn rlk, hogy a nyitglommal segthettem a csapatnak mondta az Eurpa Konferencia Ligba szl utols helyrt kirt tegnapi play-off dntjt (DAC-Trencsn) 2:1 kveten Dominik Kruliak, aki csapatkapitnyhoz mltan irnytotta a grda hajjt az eurpai kupaszerepls kiktjbe. A 26. percben Balogh ksztette le neki lvsre a labdt, s a 25 ves kzps vd ellentmondst nem tren bombzott a lc al.

Akrcsak a Liptszentmikls elleni keddi eldntben (4:2), az eredmnyre tegnap is komoly hatssal volt a szurkolink ltal teremtett hangulat. Otthon mindig jobb futballozni, az emberek kijrnak a meccsekre, szurkolnak neknk. Sokat segtettek, hlsak vagyunk nekik. Bzom benne, hogy az eurpai kupaszntrrel val kijutssal rmet szereztnk nekik ez volt a clunk.

Dominik Kruliak a srlt Kalmr Zsolt hinyban az egsz szezon sorn viselte a csapatkapitnyi karszalagot, gy helynval a krds, hogyan rtkeli az elmlt szezont. Termszetesen szerettnk volna magasabban lenni a tabelln s ldzni a Slovant. Egy ve sikerlt ez, de idn nem. Sok vltozs trtnt a csapat hza tjn, az idny alatt volt egy edzcsere, s tbb olyan dolog is megesett, amelyek kihatssal voltak az ltzre. Sok mindent tltnk, papron gyengbb ellenfelektl szenvedtnk veresget, s pont emiatt szott el a dobogs helyezs. A szezon nem volt idelis a rsznkrl, de boldog vagyok, hogy a selejtezben sikerlt javtanunk s kijutottunk az eurpai kupaporondra. Most alaposan ki kell magunkat pihenni, egy motivcival tbb lesz az j idnyre. Az Eurpa Konferencia Ligban fogunk szerepelni s bzom benne, hogy egy sikeresebb idny el nznk.