Interjú

Dominik Kružliak: Óriási érzelmek

Dominik Kružliak: Óriási érzelmek

A-CSAPAT
|
Interjú
| szo 28.5.2022, Nagy Krisztián, foto: Cséfalvay Á.András
article_banner
article_banner

„A szezon nem volt ideális a részünkről, de boldog vagyok, hogy a selejtezőben sikerült javítanunk és kijutottunk az európai kupaporondra.” A csapatkapitány Dominik Kružliak nemcsak a Trencsén elleni győztes play-off döntőt értékelte, hanem a most záruló idényt is.

„Óriási érzelmek szabadultak fel bennünk a meccs után. A Trencsén tényleg kiváló együttes, főleg a szélsőik, Azango és Soares ellen nehéz védekezni. Örülök annak, hogy jó szervezettséggel sikerült őket semlegesítenünk, és annak is, hogy nyertünk. Nagy pszichikai nyomás alatt voltunk, kötelező volt számunkra megnyerni a selejtezőt. Az első félidőben jól futballoztunk, több góllal is vezethettünk volna, még ha a vendégeknek is volt néhány veszélyes lövésük. A félidei szünet után elkezdtünk ráülni az eredményre, túlságosan a védekezésre összpontosítottunk. A Trencsén kombinált, veszélyes beadások érkeztek a tizenhatosunkba, és Veszelinov Daninak is volt néhány védése. Egy rögzített játékhelyzet utáni kipattanóból kaptuk a gólt, de végül Krstović is betalált, és nyertünk. A győztes találat előtt az ellenfél kapusának belépője narancssárga lapot ért, a sárga és a piros között. A VAR is bevetésre került, de a játékvezető úgy döntött, végül nem állítja ki. Boldog vagyok, hogy az azt követő szituációból megbüntettük a vendégeket és annak szintén örülök, hogy a nyitógólommal segíthettem a csapatnak” – mondta az Európa Konferencia Ligába szóló utolsó helyért kiírt tegnapi play-off döntőjét (DAC-Trencsén) 2:1 követően Dominik Kružliak, aki csapatkapitányhoz méltóan irányította a gárda hajóját az európai kupaszereplés kikötőjébe. A 26. percben Balogh készítette le neki lövésre a labdát, és a 25 éves középső védő ellentmondást nem tűrően bombázott a léc alá.

Akárcsak a Liptószentmiklós elleni keddi elődöntőben (4:2), az eredményre tegnap is komoly hatással volt a szurkolóink által teremtett hangulat. „Otthon mindig jobb futballozni, az emberek kijárnak a meccsekre, szurkolnak nekünk. Sokat segítettek, hálásak vagyunk nekik. Bízom benne, hogy az európai kupaszíntérrel való kijutással örömet szereztünk nekik – ez volt a célunk.”

Dominik Kružliak a sérült Kalmár Zsolt hiányában az egész szezon során viselte a csapatkapitányi karszalagot, így helyénvaló a kérdés, hogyan értékeli az elmúlt szezont. „Természetesen szerettünk volna magasabban lenni a tabellán és üldözni a Slovant. Egy éve sikerült ez, de idén nem. Sok változás történt a csapat háza táján, az idény alatt volt egy edzőcsere, és több olyan dolog is megesett, amelyek kihatással voltak az öltözőre. Sok mindent átéltünk, papíron gyengébb ellenfelektől szenvedtünk vereséget, és pont emiatt úszott el a dobogós helyezés. A szezon nem volt ideális a részünkről, de boldog vagyok, hogy a selejtezőben sikerült javítanunk és kijutottunk az európai kupaporondra. Most alaposan ki kell magunkat pihenni, egy motivációval több lesz az új idényre. Az Európa Konferencia Ligában fogunk szerepelni és bízom benne, hogy egy sikeresebb idény elé nézünk.” 

article_bannerarticle_banner