Hr

EKL: reakcik a sorsolsra

EKL: reakcik a sorsolsra

Hr
| ke 14.6.2022, uefa.com (foto), Krisztin Nagy (text)

Milan Dimun, Dominik Kruliak, Andrejs Ciganiks s Balogh Norbert vlemnye az EKL 1. elselejtezjnek mai sorsolsrl.

article_bannerarticle_banner

A DAC sorozatban tdik ven, sszestve pedig nyolcadszor jutott ki az eurpai kupaporondra. Mint ismeretes, az Eurpa Konferencia Liga 1. selejtezkrnek mai sorsolsa az szakr ezstrmes Cliftonville FC egyttesvel hozta ssze a DAC-ot. me, nhny reakci csapatunkbl.

Milan Dimun: Az egsz mlt szezonban azrt kzdttnk, hogy kijussunk az eurpai kupaporondra, gy teht nagyon vrom az Eurpa Konferencia Liga elselejtezit. Lttam a lehetsges ellenfeleket s be kell ismernem, nem sok informcival rendelkezem rluk. Nincs szemlyes tapasztaltom az szakr futballal, de aki jrtas a labdargs vilgban, tudja, hogy a szigetorszgi stlus elgg fiziklis jelleg, mely bvelkedik a prharcokban. Erre ernltileg s mentlisan is fel kell kszlnnk. Bzom benne, hogy sikerrel abszolvljuk ezt a prostst s tovbbjutunk a kvetkez fordulba.

Dominik Kruliak: Az szakr Cliftonville lesz az ellenfelnk, mr nagyon vrjuk a prharcot. Ebben a versenysorozatban nincs knny ellenfl, ezrt lelkiismeretesen kell hozzllnunk s alaposan felkszlnnk mindkt sszecsapsra. Termszetesen a tovbbjuts a cl. Szeretnnk a lehet legmesszebb jutni Eurpban, gy bzom benne, hogy sikerrel jrunk.

Andrejs Ciganiks: Tapasztalatbl tudom, mennyire j az eurpai kupasorozatokban futballozni. Remek rzs. Szemlyes ambcim, hogy a lehet legtovbb jussak el a DAC-cal. Szeretnnk megvalstani a lehetetlent. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolk tmogatni fognak minket s brmelyik ellenflnek, amely a MOL Arnban lp plyra, nemcsak a csapatunk minsgvel, hanem a szurkolkkal is meg kell kzdenie, akik hangosan drukkolnak s hajtanak miket elre. Szemly szerint mg sosem voltam szak-rorszgban s nem is jtszottam szakr grda ellen. Az informciim alapjn mfvn futballoznak, a tavalyi szezonrl pedig elg tapasztalatunk van az effajta bortssal kapcsolatban.

Balogh Norbert: A Cliftonville egy hagyomnyos klub, fontos trtnettel s komoly szurkoltborral, akik megprbljk majd megvltoztatni a stadiont, amikor ott plyra lpnk. A bajnoksgban megmutattk, hogy megvan a megfelel egyenslyuk, kompaktak, s jl fel kell ksztennk magunkat a gyzelemhez s a tovbbjutshoz. Nyilvnval, hogy szurkolink minden tmogatsra szksg lesz. Ez mellett fontos, hogy a csapat most egy nagyon j alapozson vegyen rszt, s a nyitmrkzsig mindenki a legjobb formjba jusson. n is azon vagyok, hogy addigra a lehet legjobb erllapotba kerljek. Mivel csak kthetes volt a sznet, gy nem gondolom, hogy a csapat nagyon kiesett volna a ritmusbl, de fontos most egy minsgi felkszlst abszolvlni, j taktikai edzsekkel. A Debrecennel szerepeltem az Eurpa-ligban, s a Rosenborg elleni prharchoz nagyon csods emlkeim fzdnek, amikor gllal segtettem a csapatot, radsul hazai plyn, majdnem telthz eltt. Ugyanezt szeretnm tlni most is, hiszen az eurpai mrkzsek mg klnlegesebbek s teljesen ms presztzzsel rendelkeznek. Nagyon vrom mr s remlem, hogy mindenki t fogja lni a hangulatt. Ezekre a mrkzsekre senkit sem kell extrn motivlni, itt mindenki megmutathatja magt. Mindkt csapat rendkvl odaad szurkoltborral rendelkezik, s n nagyon bzok a mi rajongink segtsgben, hiszen egytt sok mindent el tudunk rni.