Mrkzs

Beszmol: DAC 1904 - Aranyosmart 3:0 (1:0)

Beszmol: DAC 1904 - Aranyosmart 3:0 (1:0)

Mrkzs
| va 31.7.2022, Kiss Balzs

Csods nyreste a MOL Arnban! Kivl teljestmnyt nyjtva hrom pazar gllal szereztk meg a gyzelmet az Aranyosmart ellen, amelynek eslyt sem adtunk a pontszerzsre. Veselovsk, Krstovi s Kalmr remek tallatval tltekezve, nagyszer hangulatban kszlhetnk a romn FCSB elleni szerdai mrkzsre.

Legutbb dntetlent jtszottunk a bajnoksgban, most egyrtelmen a gyzelem a cl jelentette ki a Vkingur Gøta elleni cstrtki EKL-visszavg utn, az aranyosmarti ViOn elleni bajnoki eltt Adrian Gua vezetedz. Fantasztikus formban kezdtk a szezont, az Eurpa Konferencia Ligban ngybl ngy meccset megnyertnk, a harmadik bajnoki fordul eltt pedig ngy pontot gyjtttnk a megszerezhet hatbl. Nicola Krstovi ugyancsak szrnyal: hat ttmeccsen ht glt vgott a vasrnapi mrkzsig, st, ha a tavalyi szezonvgi tallkozkat is beleszmtjuk, akkor sorozatban kilenc sszecsapson volt eredmnyes.

Krstovi radsul azt is kirdemelte, hogy a ViOn ellen csapatkapitnyknt vezethette ki az ltzbl a fikat, akik nem sokkal Glova jtkvezet kezd spszava utn mris tmadsba lendltek. Mindjrt a 3. percben Balogh hagyott ki egy ordt lehetsget: Sznth Balant becsapva velt honfitrsa el, aki centikkel ugyan, de mell kldte a labdt, pedig a kznsg mr glt kiltott.

A hatrozott kezdsnek Jn Kocian csapata t vdvel prblt ellenllni, a labda viszont alig rintkezett piros mezes jtkossal. A 9. percig brtak dacolni a lendletnkkel a vendgek, ekkor egy mesteri tmadst vltottuk gll. Ker vonal melletti indtst Balogh fogta be, majd sarokkal tovbbtott Krstovihoz, aki a lendletbl rkez Veselovskhoz passzolt. A labda az lvst kveten landolt a bal kapufa mellett a hlban 1:0. Minden mrkzsnket figyelembe vve a hszves csatrunk tallata volt a DAC 200. glja a MOL Arnban.

Kt perccel ksbb akr a 201. is sszejhetett volna a meccsrl meccsre jobb formba lendl fiatal tmadnknak, de a Balogh passzt kvet kzeli lvse vgl szgletre pattant. A kt trner kzl Jn Kocian tnt nyugodtabbnak, Adrian Gua meglls nlkl magyarzott a vonal melll. A tmadsptsek folyamatosak voltak rsznkrl, de eredmnyessgben kiss elmaradtak attl, amit a 4243 fs kznsg vrt. A B-kzp a Mg, mg, mg, ennyi nem elg! buzdtssal jelezte is, hogy szmt az jabb tallatokra.

A 28. percben ismt nagyon kzel kerltnk a glhoz, de Luk kapus kipiszklta a lc al hull labdt. Pintr fejn vltott irnyt Sznth velse, gy lett kis hjn ngl. A flid vgre kiss visszaesett a kezdeti lendletnk, a ViOn pedig mris lvshez jutott. Mondek vette clba a kapunkat, de Veszelinov nagyon magabiztosan fogta a labdt, holott vgig a szembe tztt a nap. Kt perccel ksbb ugyancsak llta tjt a labdnak, ezttal Sloboda prblkozst kveten.

A sznetben csak a ViOn cserlt. Pinte s Pintr jtt le, Duga s Kyziridis pedig be. A dupla csere sem rmisztette meg a mieinket, Krstovi ugyanolyan vehemensen igyekezett betallni, mint az els jtkrszben. Az 52. percben ismt nagyon kzel kerlt a glhoz, de elhalt a prblkozsa. Nem sokkal a kimaradt ziccer utn plyra lpett Kalmr, akit a publikum akrcsak a cstrtki EKL-meccsen ezttal is kitr rmmel fogadott.

A folytatsban Balogh kerlt glhelyzetbe. Az egyik vdn megpattan labda lett az v, lc al tart lkett azonban bravrral hrtotta Luk. Nagyon szkreszabottan vezettnk, de az egsz stadion rezte, hogy nem szlethet ms eredmny, mint hazai gyzelem. Mi voltunk a jobb csapat, s igazbl csak id krdse volt, mikor rezdl jra a vendgek hlja. Aztn elrkezett a 74. perc s a montenegri glgyros tett rla, hogy fokozdjk a jkedv Dunaszerdahelyen. Krstovi eltt kinylt a terlet, pr lpssel lopta a tvolsgot, majd nagyjbl 20 mterrl tzelt 2:0. Soha korbban DAC-jtkos nem produklt mg ilyen sikeres sorozatot, mint Krstovi. Az idny eddigi minden meccsn betallt!

Gua mester a glja s egy kisebb tkzs utn le is cserlte t, hadd sproljon az erejvel a romnok ellen. gy sem kellett aggdnunk amiatt, hogy a meccs htralv perceiben ki fog jabb glt rgni. Tz perccel a vge eltt szabadrgshoz jutottunk, a B-kzp pedig azonnal Kalmrt kvetelte a labda mg. Ekkor pedig megtrtnt, aminek meg kellett trtnnie: egy kprzatos szabadrgssal a DAC kapitnya gllal trt vissza a Fortuna Ligba 3:0. Csak remlni tudjuk, hogy Marco Rossi nem a mrkzsnkkel egy idben zajl Paks-MOL Fehrvr tallkozt nzte, vagy, ha mgis, akkor jelezzk a szvetsgi kapitnynak, hogy adnk egy pontrgt a magyar vlogatottnak a szeptemberi magyar-olasz meccsre.

Nem volt mg vge azonban a meccsnek! A vgjtkban Blackman kergette az rletbe a vendgek vdelmt, majd Kalmrhoz gurtott vissza laposan, aki ha kevsb nyl al a labdnak, msodszor is a mennybe megy. gy csak a kimaradt glhelyzetek szmt gyaraptotta. Rfordultunk a hajrra, amikor Moumou fejelt ssze kellemetlenl az ellenfl egyik jtkosval, de szerencsre nem lett belle komoly srls, s a marti sem maradt mardi. Hogy maradjon egy kis izgalom a vgre, Brenkus vgzett el egy veszlyes szabadrgst kzel 30 mterrl, de Veszelinov nagyon jl kiszmtotta a labda vt, s lert a labdra. Kapusunknak gy akrcsak cstrtkn a Vkingur ellen, most is rintetlen maradt a hlja.

Kivl nbizalomnvel mrkzst ltott a kznsg, amelynek meccsrl meccsre egyre tbb oka van mostanban az rmre. Veselovsk els bajnoki glja a MOL Arnban szerzett tallataink ktszzadikja volt egyben, Krstovi tallata mr-mr ktelez ebben a szezonban, Kalmr pedig egy lmnyszmba men szabadrgsgllal trt vissza a Fortuna Ligba a 16 hnaposra nylt srlst kveten. Ezek voltak a mrkzs legemlkezetesebb pillanatai, de a lnyeg, hogy j hangulatban kszlhetnk a szerdai sszecsapsra, amikor a bukaresti FCSB ltogat Dunaszerdahelyre. A kvetkez bajnoki tallkozra pedig utaznunk kell, mghozz jv vasrnap az jonc Zlyombrz otthonba. Hrom forduln vagyunk tl a ligban, s ott vagyunk a tabella ln. Csak gy tovbb, fik!

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC 1904): Az egsz csapat j teljestmnyt nyjtott. Gratullok a fiknak, s ksznm a szurkolinknak a szntelen buzdtst. Nagyon jl lptnk be a mrkzsbe, gyors glt adtunk, s volt mg kt msik helyzetnk is. Utna kicsit kiestnk az irambl, komplikltabb vlt a jtkunk, de a clunk, hogy a jvben ezen dolgozzunk. A msodik flidben Kalmr plyra lpsvel pontosabb vlt a jtkunk, ismt ellenrzsnk alatt tartottuk a meccset. Nagyon rlk annak, hogy gllal trt vissza a bajnoksgba. Kivl a hozzllsa, mert az, hogy ma betallt, nem a vletlen mve. Az edzsek utn nem l azonnal autba, hanem tlrban gyakorolja a kapura rgsokat. Az ilyen tapasztalt jtkosnak is igazn des fizetsg, ha a sajt szurkoltbora eltt eredmnyes. Krstovi jabb gljnak s Veselovsk els bajnoki tallatnak is legalbb ennyire rlk. Fontos gyzelmet arattunk.

Jn Kocian (Aranyosmart): Gratulloka Dunaszerdahely gyzelmhez. A mai eredmnytl fggetlenl szeretnk sok sikert kvnni a DAC-nak a szerdai mrkzsen. Ltszik, hogy elkaptk a fonalat, s lvezik a jtkot. A vdelmnkn szerettnk volna vltoztatni. 5-4-1-es hadrendben kezdtnk, de mr a 9. percben glt kaptunk, gy muszj volt vltoztatnunk. A sznetben cserlnnk is kellett. Pintrt a srga lapja miatt vettem ki a jtkbl, s tlltunk a ngyvds szerkezetre. Ahogy sikerlt kikszblnnk az els jtkrszben elkvetett hibinkat, jtt a msodik hazai gl. Ez sz szerint meglt minket, s innen mr nem volt eslynk. Ami a DAC elnye, az a mi htrnyunk: Kalmr s Krstovi szemlyben olyan kulcsjtkosaik vannak, akikkel mi nem rendelkeznk, ezrt nem csoda, hogy ilyen klnbsg veresget szenvedtnk.

L SZVEGES KZVETTS

DAC 1904 - FC VION ARANYOSMART 3:0 (1:0)
Fortuna Liga, 3. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahely, 2022.07.31., 18:00
Jtkvezetk: Glova - Bednr, Kmec
Nzszm: 4243
Glszerzk: 9. Veselovsk, 74. Krstovi, 80. Kalmr
Srga lap: 71. Krstovi, 85. Moumou, 91. Kalmr, ill., 33. Pintr, 38. Niarchos, 79. Mdry
DAC 1904: Veszelinov - Blackman, Risvanis, Brunetti, Ciganiks - Ker (77. Nebyla), Dimun, Veselovsk (78. Ramadan) - Balogh (69. Nicolaescu), Krstovi (K) (78. Moumou), Sznth (59. Kalmr)
Aranyosmart: Luk - Almeida, Bednr, Pintr (46. Kyziridis), uvalija - Mondek, Mdry, Sloboda (K) (60. Brenkus), Balan - Niarchos (70. Vestenick), Pinte (46. Duga)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 62% : 38%
Lvsek: kapura: 7:5, mell: 12:2
Szabadrgs: 13:18
Szglet: 7:1
Les: 4:0