Mrkzs

Beszmol: DAC-Trencsn 1:1 (1:1)

Beszmol: DAC-Trencsn 1:1 (1:1)

Mrkzs
| va 22.8.2021, Kiss Balzs

Kt gl az els flidben, kisebb drma a meccs vgn, egy pont az eredmny. A Fortuna Liga idei nzcscsa eltt dntetleneztnk a Trencsnnel. Kadk tallatra Beskorovainyi fejesvel vlaszoltunk, s mivel tbb gl mr nem esett, be kell rnnk a dntetlennel.

article_bannerarticle_banner

Gyzelmi knyszerrel lptnk plyra a Trencsn ellen, amely az els ngy fordul sorn ht pontot gyjttt. Mi ennl hrommal kevesebbet. Nmeth Antal ebben a fordulban is j kezdt kldtt a plyra. A hinyzk kztt ott talltuk a srlt Schfer, Bali, Kruliak trit, Davis s Blackman, a kt panamai visszatrnk azonban mr a kezd spsznl is a plyn voltak. Ezttal 4-3-3-mas felllsban kezdtk a tallkozt, a bels vdprosunkat a Brunetti-Beskorovainyi du alkotta. A 6. percben mindketten felllegezhettek, mert kevsen mlott, hogy nem szerzett vezetst a vendgcsapat. Egy balrl rkez labdt pckltek kapura, de Jedlika pp ott llt, ahol kellett.

A 8. percben a dob is megszlalt a B-kzpben, ez pedig azonnal ms formt adott a szurkolsnak. A lelt fokozatosan ersd hangja mgis mintha a trencsnieket tzelte volna jobban, hiszen a 13. percben mr a msodik gllal kecsegtet lehetsgket hagytk ki. Davis mellett sikerlt beadni kzpre, ahol Ibrahim rkezett a legjobb temben, de lvse pontatlannak bizonyult.

Nehezen jutottunk el Kukuka kapujig, s a ksrleteink szma is egyenl volt a nullval, pedig a flid harmadn mr tl voltunk. A kznsg legfeljebb Davis 18. percben bemutatott szp cselnek tudott tapsolni, amellyel egyszerre kt fehr mezest hagyott fakpnl. Kzben grgtzek gyltak a B-kzpben, de a hamar szertefoszl fstben egyik grda sem kerlt glhelyzetbe. A 24. percben viszont mr a hlnkban tncolt a labda. A vdelmnk nem tudta megoldani az elsre megoldhatnak tn feladatot, Kadk pedig 16 mterrl bntetett 0:1.

Nem voltunk egyszer helyzetben: hazai plyn vesztsre lltunk, s a statisztikai mutatk is a Trencsnnek kedveztek, de aztn szabadrgst kaptunk, lendlt Davis bal lba, Beskorovainyi pedig egy szp cssztatssal kiegyenltett 1:1.

Az es is eleredt a MOL Arnban, amikor egy tvoli lvssel prblkozott Lavrink, de nem tallt clt. Sajnos az els flidben elttnk sem addott mr gllal kecsegtet helyzet. Ciganiks ballbas beadsban volt mg nmi remny a legvgn, de Nicolaescut nem tallta meg a labda.

Trflcsert kveten azonban mr sokkal jobban mkdtt a lett s a moldv jtkosunk kzt a kmia. Nicolaescu elbb egyik lbval megszeldtette Ciganiks passzt, majd a msikkal tzelt, de csak a fels lcet tallta telibe. Lthatan nagyobb lendlettel jtszottunk, Davis pontrgsai pedig lland veszlyt rejtettek magukban, de a vdk s Kukuka kapus is szmtottak a beadsaira.

Az 56. percben a videbrt is segtsgl kellett hvnia Glova jtkvezetnek, de a VAR is megerstette, hogy nem kezeztnk a tizenhatosunkban. Enlkl is sikerlt kis hjn tvennik a vezetst a vendgeknek, amikor egy hiba utn a jobb oldal teljesen szabadd vlt a trencsniek eltt. A kontratmadst viszont Azango nem tudta gllal lezrni, pedig igencsak kzel llt hozz.

A 69. percben a csereknt bellt Fbry cssztatott meg fejjel egy mlyrl rkez indtst, de Nicolaescunak tl hossz volt a labda, Kukuka pedig egytt lt a jtkkal, s megkaparintotta a jtkszert. Ennl sokkal veszlyesebb volt viszont a szintn csereknt rkez Rymarenko blintsa: Blackmantl kapta a passzt, de tiszta glhelyzetben fl fejelt. Szk tz perccel ksbb Divkovi fordthatta volna javunkra az llst, de bombjt Kukuka szgletre tolta.

A mrkzs legizgalmasabb pillanatai a rjtszs pillanataira maradtak. A 90. percben a villmgyors Sharanit kaszlta el a plya sarkban az egy temmel elks trencsni kapus, a jtkvezet pedig nmi hezitls s VAR-os ellenrzs utn vgl felmutatta a pirosat a vendgek hlrnek. Mivel tbbszr mr nem cserlhettek, a meznyjtkosok kzl Madu hzta fel a kapusmezt. Idegess vlt a jtk, ezekben a percekben mr az sztneik irnytottk a jtkosokat. A br pedig nem nzte j szemmel a feldlt futballistk tnykedst, s hrom srgt is kiosztott a piros utn. A lapokbl a trencsni edznek, Peter Hlinknak is kijutott egy a kispadon. Ellenfelnk azonban kibrta a r nehezed nyomst, s hazavitt egy pontot Dunaszerdahelyrl.

Az els flidben gyorsan ledolgoztuk az egyglos htrnyunkat, de jabb tallattal mr nem tudtuk elrontani a vendgek kedvt. A MOL Arnba kiltogat 4542 nz gy be kellett, hogy rje az egy ponttal. Msodszor dntetleneztnk ebben a szezonban. A kvetkez fordulban a Pohronie otthonban vendgeskednk. A tallkozt rendhagy mdon pnteken este jtsszuk. Utna pedig vlogatott sznet kvetkezik, majd hrom ht mlva a cmvd Slovant fogadjuk.

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): Az els flidben a Trencsn volt a jobb csapat. Sok hibval jtszottunk, nem tudtuk azt a teljestmnyt nyjtani, amit megbeszltnk s amit szerettnk volna. A flidei sznetben megprbltunk ezen vltoztatni, igyekeztem segteni a jtkosoknak, s gy rzem, hogy a msodik jtkrsz mr a mink volt, noha mg mindig sok volt a hiba. Kt dolgot is ki kell emelnem. Az egyik, hogy a szurkolink vgig velnk voltak. Megmondom szintn, hasznltam is ket a motivlsnl, s gy rzem, ez meg is ltszott a teljestmnynkn. Bzom benne, hogy a szurkolink tovbbra is mellettnk lesznek, hiszen szmukra ez a klub tbbet jelent a plyn elrt eredmnyeknl. A msik dolog pedig a mentalitsunk. A hibk ellenre is j volt a kzdszellem. Kruliak, Schfer s Bali ma srls miatt nem jtszott. Elbbi kett esete nem slyos, remlem, hogy a Pohronie ellen mr hadra foghatk lesznek. Bali llapott pedig htfn fogjuk tisztbban ltni. Az els t fordulval nem vagyok elgedett. Sokkal tbb pontot szerettnk volna gyjteni. Remlem, hogy jabb t fordul utn mr elgedettebb leszek.

Peter Hlinka (Trencsn): rdekes mrkzst lttunk. Az els flidben dominltunk. Nem emlkszem, hogy a hazaiaknak a glt leszmtva lett volna nagy helyzetk. Nhny lehetsgig eljutottunk, de a msodik jtkrszben fordtott volt a helyzet. Azt nagyon jl kezdtk a vendgltink, az elejn a fels lcet is eltalltk, s k dominltak. Fifti-fifti volt annak eslye, ki tall be. gy rzem, amelyik csapat glt l, megnyeri a meccset. Egy tmad szellem, nylt tallkoz volt, a dntetlent megrdemeltnek tartom. Fiatal csapatunk van, amely hezik a sikerre. A sajt jtkunkat szeretnnk jtszani. Kombinatv, dinamikus, presszingels futballt. Lpsrl lpsre haladunk, de ez az t. Persze vannak hibk, melyeket ki kell elemeznnk, de t fordul utn 70-80 szzalkban elgedett vagyok.


FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - AS TRENCSN 1:1 (1:1)

Fortuna Liga, 5. fordul, MOL Arna, Dunaszerdahaly, 2021.08.22., 20:00
Jtkvezetk: Glova - Polek, Vorel
Nzszm: 4542
Gllvk: 33. Beskorovainyi, ill. 24. Kadk
Srga lap: 34. Beskorovainyi, 55. Brunetti, 90+5. Sharani, ill. 59. Yem, 68. Lavrenk, 90+6. Ikoba, 90+7. Hlinka (edz)
Piros lap: 90. Kukuka
DAC: Jedlika - Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) - Njie, Andzouana (61. Fbry), Dimun - Divkovi, Nicolaescu (72. Sharani), Ciganiks (72. Rymarenko)
Trencsn: Kukuka - Yem, Pires, Pirinen, Madu - Lavrink - Gai, Kadk (K) (81. Kme), Zubairu, Azango (67. Tun) - Ibrahim (72. Ikoba)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 46% : 54%
Lvsek: kapura: 2:7, mell: 7:10
Szabadrgs: 36:12
Szglet: 3:4
Les: 1:0

L SZVEGES KZVETTS