Mrkzs

Beszmol: DAC-Trencsn 3:1 (2:1)

Beszmol: DAC-Trencsn 3:1 (2:1)

Mrkzs
| va 27.9.2020, Kiss Balzs

Neknk nyolc! J kis meccsel trtnk vissza a bajnoksgba, hiszen volt itt minden, mint a bcsban. Kalmr-bomba szabadrgsbl, kt gl Divkovitl, kt kapufa Davistl, valamint kimaradt bntet s piros lap a vendgoldalon. rm a tabellra pillantani, hiszen tovbbra is pontvesztesg nlkl llunk az len.

article_bannerarticle_banner

Most mr teljesen csak az elkvetkez kihvsokra sszpontostunk, s nem szabad megengednnk, hogy a cstrtki tallkoz utn cskkenjen az nbizalmunk nyilatkozta kzps vdnk, Dominik Kruliak, az Eurpa-ligs bcst kveten. A Linzben elszenvedett veresg utn mindssze kt meccsnlkli nap jutott jtkosainknak a regenerldsra. Bernd Storck pedig ismt ugyanazt a kezdt kldte plyra, amelyet Ausztriban.

Mieltt Smolk br jelt adott volna a jtkra, csapatunk egykori legends htvdjt, Jn Kapkt ksznttte a klubvezets 60. szletsnapja alkalmbl, utna Ramirez vehette t az augusztusban ltt legszebb glrt jr djat. A ceremnik vgeztvel mr a kt csapat volt a fszerep, s mi voltunk azok, akik bejegyezhettk az els kaput eltall prblkozst. Divkovi lapos gurtsa viszont nem ijesztette meg emrinecet. A vendgek kt szgletbl prbltak veszlyt teremteni a kapunk eltt. Az elsnl Jedlika klztt, a msodiknl a vdelmi sor takartott. Utna ismt mi lltunk kzelebb a glszerzshez, de Ramirezt kt gretes helyzetben is lesen lltotta meg a jtkvezeti spsz, Fbry szabadrgsa pedig kt mterrel vgdott a kapu mell.

Az eredmnyjelz llst negyedrnyi jtk utn kellett elszr mdostani, a 15. percben ugyanis megszerezte a vezetst a Trencsn. Ligeon robogott el a jobb oldalon, centerbe ltt labdjt pedig Rogulji pofozta kzelrl a hlba 0:1. Kruliak maradt le az emberrl. A gl jt tett az addig sem lvezhetetlen jtknak, de Ramirez ismt leshelyzetben llt, mikor fejjel egyenlthetett volna. Majd Rogulji nvelhette volna a trencsniek elnyt. Nagyon szabadon hagytuk t, gy kt visszafut vdnket is megtrflva tzelhetett, de szerencsnkre rendkvl pontatlanul tallta el a labdt.

A 26. percben Kalmr hosszra velt szabadja suhant el a trencsni kapu mellett, utna a msik oldalon atakovi lvst blokkolta Davis az utols pillanatban. Kzben a MOL Arna mgtti kivett eltt szurkolk buzdtsa vegylt a bent szl rigmusokkal, s a 30. percben igazi hangrobbanst produkltak szurkolink, mert Kalmr egy bombasztikus szabadrgsbl kiegyenltett 1:1. A labda gynyren cikzva replt a hlba, emrinec mr csak utnakapni tudott a pazarul megltt lasztinak.

Az egyenltst kveten felgyorsultak az esemnyek, mert hrom perccel ksbb Davis megmozdulst tlte szablytalannak a br, s mivel mindez a tizenhatosunkban trtnt, befjta a tizenegyest. atakovi viszont a fels lcre rgta a bntett, a jtk pedig 1:1-el folytatdott tovbb. De mr nem sok, mert a 36. percben tvettk a vezetst. Kalmr remekl vette szre, mennyire szabadon hagytk a trencsni vdk a hossz oldalon rkez Divkoviot, ezrt fel kldte meg a labdt, pedig akrobatikus mozdulattal pofozta azt a hlba 2:1.

Kalmr ezen a meccsen is elkpeszt formban futballozott. A glja s a glpassz utn tbb alkalommal is a kapusba ltte a biztosnak szmt ziccert. gy tett pldul a 38. perben is. Ngy perccel ksbb pedig kiharcolt egy szabadot, melybl Davis tallta telibe a kapuft. A lepattan utn kezezst reklamltunk, de a jtkvezet nem emelte szjhoz a spot. A flidt gy egyglos vezetssel zrtuk.

A folytats elejn kiss nehezen melegedtek be a jtkosok. Az 58. percben viszont egy pazar akcibl vehettk volna be ismt a kaput. Mller az alapvonal melll oldalt vltott, majd Kalmr labdarintse utn Davis eltt addott lvhelyzet, de emrinec tjt llta a kapuba tart labdnak.

Fl rval a mrkzs vge eltt emberelnybe kerltnk, miutn a br msodszor is srga lapos figyelmeztetsben rszestette Zubairut, aki gy azonnal mehetett zuhanyozni. A trtnteket a trencsniek holland edzje, Stijn Vevren sem hagyta sz nlkl, de tlzott reklamlsrt is kapott egy srgt. Mi pedig kszntk szpen, s a lehet legrvidebb idn bell kihasznltuk a ltszmflnyt. A 62. percben Ramirez lefejelt labdjt szeldtette meg Divkovi, majd kt vdt is megszgyentve vette be a kaput 3:1.

Ktglos vezets tudatban s plusz egy emberrel a plyn mr nem az volt krds, ki lesz a hrom pont, hanem hogy hny glt rmolunk mg be az ellenflnek. Erre pedig minden lehetsgnk megvolt. Elbb Fbry tekerse ijesztett r emrinecre, m a vendgek kapusnak vdtrsai is a segtsgre siettek. A 75. percben Divkovi szerezhetett volna mesterhrmast, de a kapus tjt llta a hlba tart labdjnak, majd ugyanezt tette egy perccel ksbb Kalmr ziccernl.

A 80. percben ismt bizakodhattunk, mert jabb remek szgbl vgezhettnk el egy szabadrgst, s az utbbi idben, ha Kalmr ll oda a pontrgshoz, az mr nmagban fl glnak szmt. Arrl mr nem is beszlve, hogy minden kapusnak megremeg a lba. Ez most is gy trtnt, de a labda ezttal levgdott a sorfarrl. Ha meg nem a sorfal eskdtt ellennk, akkor a kapufa! Mr msodszor a meccsen: a 87. percben Davis tekert egy jabb pontrgst a bal oldali hlvasra. Kicsivel nagyobb szerencsvel tbbglos is lehetett volna a vezetsnk. A hajrban Kalmr mg ktszer is mattolhatta volna emrinecet. Elbb leshelyzetben fejelt mell, majd gyengn gurtott a kapus kezbe. Maradt a 3:1, ami azrt nem egy rossz vgeredmny.

Egy baja volt csak ennek a meccsnek: hogy ismt 11 700 nz rekedt a kapukon kvl. Azt mr szinte megszoktuk, hogy a bajnoksgban vert helyzetbl is tudunk fordtani ma sem volt ez msknt. Lassan az is termszetess vlik, hogy Kalmr bombaglt l szabadrgsbl ennek is szemtani lehettnk. Divkovi gljai is a biztos tipp kategriba kerlnek hamarosan. De az mg mindig nagyon szokatlan s fj, hogy nzk nlkl kell megrendezni a mrkzseket. Beszljnk inkbb valami rmtelibbrl: a lehet legtbb, 24 ponttal vezetjk a bajnoksgot, Kalmr Zsolti cscsformban, 8 tallattal ll a gllvlista ln, t pedig kzvetlenl Divkovi kveti 6 gllal. Mindezeket a szmokat jv szombaton nvelhetjk Zsolnn, m eltte a Slovnaft Cup-on bell is megkezdjk a kzdelmet, szerdn ugyanis Pstynbe ltogatunk egy j kis kupameccsre.

Edzi rtkels:

Bernd Storck (DAC): Gratullok a csapatomnak, de nemcsak a gyzelemrt, hanem azrt is, ahogy az Eurpa-ligbl val kiess utn visszatallt a gyztes tra. Ez nem volt egyszer, de mr a tegnapi edzsen is j rzsem volt, s az is szba kerlt, mit kell tennnk, hogy a jvben ersek legynk a nemzetkzi porondon. A Trencsn nagyon jl szervezte meg ellennk a jtkot, a kapustl kezdve a tbbi alakzaton t szpen felptett stratgival rukkolt el. A klnbsg a rszletekben rejlett, nhny esetben pedig mellnk llt a szerencse. A trencsnieknek is megvoltak a helyzetei, tizenegyest is rghattak, de nem talltak be. Hogy valban jogos volt-e a bntet, azt most nem firtatom. A msodik flidt jl indtottuk, emberelnybe kerltnk, majd 3:1-re mdostottuk az llst. A killts utn mr egyszerbb dolgunk volt, s vgl a nyolcadik meccsnket is megnyertk, ami hihetetlen eredmny az ers szlovk bajnoksgban. Htkzben nhnyan pihenni fognak a kupameccsen, jv ht vgn pedig ismt gyzelmi cllal utazunk majd Zsolnra.

Stijn Vreven (Trencsn): Gratullok a DAC nyolcadik gyzelmhez, ez egszen fantasztikus teljestmny. Jl kezdtk a jtkot, megszereztk a vezetst, s kis hjn ktglos is lehetett volna az elnynk, de elpuskztunk egy szzszzalkos helyzetet. Majd szabadrgsbl egyenltettek a hazaiak, mi pedig nem rtkestettk a tizenegyest. A piros lap utn tulajdonkppen eldlt a mrkzs. Minden a rszleteken mlott, de vgl csak az eredmny az, ami szmt. Egy nagyon j csapat ellen jtszottunk, s ha az olyan ers ellenfelek ellen, mint a DAC nem hasznljuk ki a lehetsgeinket, akkor nem sok eslynk van a sikerre. Ez a jtk a glokrl s az eredmnyrl szl. Meg kell tallnunk a gyzelmi utat. Ezen kell dolgoznunk, de j csapatunk van, amely a szezon vgn oda fog rni, ahol lenni szeretne.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - AS TRENCSN 3:1 (2:1)
Fortuna Liga, 8. fordul, MOL Arna, 2020.09.27., 18:00
Jtkvezetk: Smolk - Hrmo, Borsnyi
Gllvk: 30. Kalmr, 36., 62. Divkovi, ill. 15. Rogulji
Nzszm: 1000
Srga lap: 33. Davis, ill. 34., 61. Zubairu, 61. Stijn Vreven (edz), 40. Ligeon, 85. Ikoba
Piros lap: 61. Zubairu
DAC: Jedlika - Blackman, Mller, Kruliak, Davis - Fbry (80. Mendez), Schfer (66. Friede), Bali - Divkovi (80. Nicolaescu), Ramirez, Kalmr (K)
AS Trencsn: emrinec - Ligeon, ulek, Kapuadi, Pirinen - Zubairu, El Mahdioui - Rogulji (K), Kadk (66. Corryn), Ahmad (68. Comvalius) - atakovi (80. Ikoba)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 58% : 42%
Lvsek: kapura: 10:2, mell: 9:5
Szabadrgs: 15:7
Szglet: 2:3
Les: 0:3

L SZVEGES KZVETTS