Mrkzs

Beszmol: Rzsahegy - DAC 1904 0:1 (0:0)

Beszmol: Rzsahegy - DAC 1904 0:1 (0:0)

A-CSAPAT
|
Mrkzs
| szo 4.3.2023, Kiss Balzs

Legyztk a Rzsahegyet, megriztk els helynket! A srlsbl visszatr Krstovi tallata dnttt a hrom pont sorsrl, s arrl, hogy trtnetnk sorn els alkalommal zrtuk az len az alapszakaszt. A lefjs utn risi nnepls kezddtt a zsfolt vendgszektorban.

Az llovas pozcijbl vgtunk neki a lipti trnak, ahov ngy busszal s tbb tucat autval rkeztek a drukkereink. Ha nyernk, biztos az len zrjuk az alapszakaszt, ezt pedig muszj a helysznen ltni gondoltk. A Peter Struhr vezette Rzsahegy az tdik helyrl vrta a meccset, melyen szmukra az els hat kztti folytats volt a tt. A kezdnkben sok meglepets nem volt, de azrt egy klnbsg gy is volt a legutbbi meccsnkhz kpest: Risvanis visszatrt, Kruliak pedig a padon vrt a bevetsre.

vatosan indult a mrkzs, melynek elejn a hazaiak eltt addott lehetsg, de Bobek pr mterre a kaputl fl fejelt. Medd prblkozsok mindkt oldalon akadtak ugyan, de a kapusoknak komoly vdeni valja nem volt az els negyedrban. Frhwaldnak a 17. percben akadt dolga, amikor a Ker buktatsrt megtlt szabadrgst Kalmr kldte kapura. A sorfal mellett remekl eltekeredett a labda, a hlrben viszont mr fennakadt. Ez volt az els kaput eltall prblkozsunk.

Ngy perccel ksbb a hazaiak vgezhettek el hasonl szgbl s tvolsgrl egy pontrgst. Fabi futott neki a labdnak, amely megpattant a sorfalon, majd veszlyesen tartott a lc al, de Petr bravros mozdulattal szgletre mentett. Az addigi legnagyobb helyzetnk a 26. percben rkezett, amikor Ker adott forintos labdt csapatkapitnyunknak, de Kalmr mintegy t mterre a glvonaltl kihagyta a ziccert. Nem kmltk t egybknt a hazaiak, az els jtkrszben vele szemben kvettk el a legtbb szablytalansgot. Kzel tzszer huppant a fldre, de Krovi jtkvezet egyik alkalommal sem nylt a zsebbe.

A szurkoltborunk magasabb hfokon gett, mint a jtk. A 301 srga-kk vendgdrukker a tallkoz elejn egy drapit fesztett a magasba, melyen ez llt: Soha ne add fel, gyztes leszel! Az els perctl kezdve temes szurkols buzdtotta Dimunkat, a sokkal kisebb ltszm hazai kemnymag hangjt szinte alig lehetett hallani. A 40. percben jtt egy jabb izgalmas pillanat: Gavri jobbrl bevelt labdjra Risvanis emelkedett a legmagasabbra, de kapu fel irnytott fejest fogta Frhwald. A csapatok gy glnlkli dntetlennel vonultak be az ltzbe.

Trflcsert kveten egyik oldalon sem vltozott a fellls, a jtk pedig szinte ugyanott folytatdott, ahol az els flid vgn abbamaradt. Kalmr ismt feliratkozhatott volna a gllvk listjra a 48. percben. Pinto pontos beadsa utn fejjel prblkozott, de Frhwald a helyn volt. Annak ismeretben, hogy ez a kt csapat kapta eddig a bajnoksgban a legkevesebb glt mi 17-et, vendgltink pedig 22-t nem volt meglepets az eredmny. A Gua-legnysg viszont minden erejvel megprblt vltoztatni ezen. Mi birtokoltuk tbbet a labdt, s ahogy haladtak elre a percek, egyre tbb alkalommal jutottunk el a veszlyznba. Blackman a 62. percben oldalhlt ltt, a vendgszektor pedig mg nagyobb hangerre kapcsolt. Harcoljatok, harcoljatok! zgta a lelt.

A kt edz kzl elsknt Adrian Gua sznta r magt a cserre: az idkzben besrgult Kalmrt vette le, helyette Nebyla kapott lehetsget, Niarchos helyn pedig a srlsbl visszatr Krstovi folytatta. Plyra lpst hatalmas dvrivalgs kvette. S ha mr visszatrt, azonnal helyzetbe is kerlt! Szglet utn prblkozott a gllvssel, de Frhwald megakadlyozta, hogy a labda thaladjon a glvonalon.

A meccs kezdethez kpest rendesen lehlt a leveg a lipti stadionban, de egy forr vgjtkra azrt mindannyian befizettnk volna. gy tnt, a Rzsahegynek a dntetlen is megfelel. Minden pontrgst s bedobst a lehet leglassabban vgeztek el Peter Struhr tantvnyai. A 80. percben Gavri szabadrgsbl leadott les lvst kveten rezdlhetett volna a hazai hl, de a kapus nagyot nyjtzva szgletre mentett. A 81. percben Blackmant a Szakolca elleni meccs hse, Ramadan vltotta, aki azonnal igazolta remek formjt, s egy perccel ksbb glpasszt jegyzett. A jobb oldalon vezetett tmads sorn Krstovihoz tovbbtott, aki 16 mterrl kmletlenl a hlba kldte a labdt 0:1. Kivl visszatrs a tavaszi nyitfordulban megsrlt montenegri csatrtl.

Koncentrlnunk kellett a folytatsban, hiszen ebben a pillanatban a hazaiak pp a felshzban maradsrt kzdttek. Meg is nyomtk a vgt, s kis hjn ssze is jtt nekik a gl, de Bobek a vdink szortsban kapu fl kldte a labdt. A vgre Gavri helyett mg Kruliakot is hadrendbe lltotta a trner, hogy bebiztostsa a vdelmnket. A hosszabbts perceiben sarokrgshoz jutottak a rzsk, mg a kapusuk is feljtt, hogy valahogy sszehozzk az egyenlt glt, de remekl levdekeztk az akcit, s tbb helyzetre mr nem jutott id.

14 gyzelemmel, 6 dntetlennel, 2 veresggel zrult bajnoki mrkzs, 48 pont, 39 rgott, 17 kapott gl, 1. hely a tblzatban gy fest az alapszakasz puszta statisztikja. Ezek viszont csak szmok. A jlius ta tart bajnoki szezonban megannyi kemny edzs, alzatos munka, rmk s rzelmek, hatalmas szurkolsok, egysg s kivl kzssg ll e szmok mgtt, melyek mind hozzsegtettek bennnket ahhoz, hogy az els helyen zrjuk az alapszakaszt trtnelmnk sorn elszr. Brav fik, csak gy tovbb! Legkzelebb jv hten vasrnap 17:30-kor. Mindenki Besztercebnyra!

Edzi rtkels:

Adrian Gua (DAC 1904): Rendkvl rtkes gyzelmet arattunk egy j meccsen.Harcias volt mindkt fl, s fontos siker ez a srcok szmra, akik ismt megmutattk, hogy mkdik a csapatszellem. Nagyon sokat dolgoztunk a gyzelemrt, s a csereknt bell Krstovi, Nebyla s Ramadan is remekl lpett be a jtkba. Kpesek voltak megemelni a tmadsaink sznvonalt, amirt nagyon hls vagyok. rlnk a gyzelemnek, gratullok a csapatnak, szurkolinknak pedig ksznm a tmogatst. Boldogok vagyunk, mert ebben a stadionban nem olyan knny gyzni. Nem bnnm, ha holnap vget rne a bajnoksg, de a viccet flre tve: ez a rszeredmny mg nagyobb motivcit ad neknk a folytatshoz. Ez a siker a kzs csapatmunknak ksznhet, amely az egsz klubban rezhet. Tz meccs vr mg rnk, sikerre hesnek, szervezettnek s alzatosnak kell maradnunk, s kemnyen kell dolgoznunk tovbb. Bzom benne, hogy a szurkolk tmogatsval s kivl csapatszellemmel sikeresen vesszk a kvetkez akadlyokat is. A kvetkez mrkzsre koncentrlunk.

Peter Struhr (Rzsahegy): Egyetrtek a kollgmmal abban, hogy j mrkzst lttunk. Taktikai szempontbl nagyon jl kivitelezett meccs volt, melyen megmutatkozott a vendgek rszrl a minsg. Ismt bizonytottak, mirt az vk a legjobb vdelem a bajnoksgban. Egyetlen nagyobb hibt sem vtettek htul. Mi a sajt lehetsgeinknek megfelelen igyekeztnk jtszani. gy rzem, valamelyest sikerlt tomptanunk az ellenfl minsgi jtkt. Jl lptk be a mrkzsbe, pontrgsokkal prblkoztunk, s sikerlt kellemetlen helyzeteket teremtennk az ellenfl tizenhatosban. A minsg azonban megmutatkozott. Bejtt Krstovi, s azonnal kt helyzetet teremtett. A sorsdnt gl eltt hrom hibt is elkvettnk, s egy ilyen ellenfl, mint a DAC, ezt ki is hasznlta. A fik kzdttek az egsz meccsen, kr, hogy a fiatal jtkosaim nem tudtk kihasznlni a helyzeteiket, s gy vgl pont nlkl maradtunk. 

L SZVEGES KZVETTS

MFK RZSAHEGY - DAC 1904 0:1 (0:0)
Fortuna Liga, 22. fordul, tadin pod ebraom, Rzsahegy, 2023.03.04., 16:30
Jtkvezetk: Krovi - Bednr, Koeck
Nzszm: 1647
Glszerz: 82. Krstovi
Srga lap: 59. Madlek, 76. Bobek, ill. 60. Kalmr, 83. Krstovi, 91. Petr
DAC 1904: Petr - Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana - Ker, Dimun, Kalmr (K) (64. Nebyla) - Blackman (81. Ramadan), Niarchos (64. Krstovi), Gavri (88. Kruliak)
RzsahegyFrhwald - Fabi, Moji, Maslo, Madlek (87. Mrva) - Domonkos, Zsigmund (K) - Chrien - Gerec (87. Kelemen), Bobek, Seleck (69. efk)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 37% : 63%
Lvsek: kapura: 1:7, mell: 7:6
Szabadrgs: 16:22
Szglet: 6:6
Les: 0:0