Mrkzs

Beszmol: Zsolna-DAC 0:2 (0:1)

Beszmol: Zsolna-DAC 0:2 (0:1)

Mrkzs
| szo 16.10.2021, Kiss Balzs

Ktgls siker Zsolnn! Raktarajtott vett a mrkzs, amikor a 14. msodpercben Lamkel Z megszerezte a vezetst, majd a hosszabb kihagys utn visszatr Kruliak a msodik gllal vgleg megpecstelte a hazaiak sorst. A meccs vgn gy teljesen megrdemelten zgott a vendgszektorbl a Szp volt, fik!

article_bannerarticle_banner

A kthetes vlogatott pihen utn olyan ellenfl vrt rnk, amellyel az utbbi vekben mindig nzcsalogat focit jtszottunk. A Zsolnrl kztudott, hogy szereti jtszani a focit, s a csapat taktikja nem a szilrd vdekezsbl indtott kontratmadsokra pl. Az MK-nl edzcsere is trtnt a legutbbi bajnoki fordul ta: Pavol Staot addigi asszisztense, Peter ernk vltotta a kispadon. Csapatunk vezetedzje, Nmeth Antal a mrkzst megelzen azonban gy nyilatkozott, nem gondolja, hogy az edzcsere komolyabb befolyssal lenne a hazaiak jtkstlusra.

A kezdnkben nagy meglepets nem volt, tbbhetes kihagys utn visszatrt azonban a srlsbl felplt Kruliak, aki csapatkapitnyknt vezette ki a grdt a plyra. A meccset raktarajttal indtottuk, hiszen sokan mg a helyket sem foglaltk el a leltn, amikor Kruliak jtkvezet ismt kzpkezdshez irnytotta a jtkosokat. Ennek oka, hogy Lamkel Z mr a 14. msodpercben mattolta a zsolnai kapust, Petrt 0:1. Kameruni csatrunk a tizenhatoson kvlrl lendtette lvsre a lbt, ez a mozdulata pedig a lehet legjobbra sikeredett. Ilyen gyors glra senki sem szmtott, a statisztikusoknak pedig feladtuk a leckt azzal, hogy megnzzk, szletett-e mr ennl gyorsabb tallat a bajnoksgban. 

Rreztnk a jtk zre, mert a legutbbi meccsen els gljt szerz Krstovi is kis hjn betallt a 7. percben. Az alapvonalig cselezte magt a montenegri U21 vlogatott csatra, majd kzpre adott, de a labda anlkl gurult el keresztben a glvonal eltt, hogy brki is a kapuba pcklte volna.

Lassacskn a hazaiak is kezdtek bredezni. Elbb Fazlagi eltt nylt nagy terlet, de rosszul mrte fel az eslyeit, s elpasszolta magt, majd Sluka kldtt kapu el egy magas labdt, melyet Ciganiks vgott szgletre. Easy, easy!, azaz Egyszeren, egyszeren! kiltotta a kispadrl Nmeth Antal a fiknak, akik igyekeztek betartani az edz utastsait, s a vdekezsben valban nem cifrztk tl a dolgot.

A 15. percben jrtunk, amikor Lamkel Zrl ismt a hlba pattant a labda, de Kruliak jtkvezet rvnytelentette a tallatot, mivel tmadnk kezre pattant a labda. Sebaj, mentnk tovbb, s egy gretes szabadrgsbl is veszlyeztethettnk volna, de a hten a Wembleyt is megjrt Schfer ezt jcskn fl kldte. Szurkols tovbbra is csak a vendgszektorbl hallatszott, br Anang prblkozsnl azrt a hazaiak is tapssal melegtettk a kezeiket, de Jedlika hrtotta a hazai prblkozst. lvezhet volt a jtk, noha helyzetekbl szvesen lttunk volna tbbet is. Aztn jtt egy szp labdakihozatal. Blackman egy csellel indtott, majd Andzuana futotta be labdval az res terletet, s vgl Lamkel Zt hozta jtkba, akinek a lvst ezttal magabiztosan vdte Petr.

A hazai sosonok a 35. percben kerltek igazn nagy helyzetbe, amikor Bichakhchyan ell kellett mentennk az utols pillanatban. Ksbb Rusnk sprintjnl kezdett el hevesebben verni a szvnk, de kzpre tett labdjba j temben tette bele a lbt Muhamedbegovi. Az els jtkrszt vgl mi zrhattuk volna le egy jabb gllal, ehhez Andzouantl lett volna szksg higgadtabb befejezsre egy szp kontra vgn.

A msodik flid is Andzouana fl/mell szll lvsvel indult, majd hazai meznyflnnyel folytatdott. Rusnk velst Bichakhchyan prblkozsa kvette, de igazbl egyik sem jelentett glveszlyt a kapunkra. Ekkor mr az addig nmn szurkol hazaiak is megeresztettek egy halk buzdtst, ellenttben azzal a 88 srga-kk drukkerrel, akik a vendgszektorbl meglls nlkl szurkoltak csapatunknak. Mindkt edz cservel igyekezett frissteni a jtkon, lvhelyzetbe viszont a mlt hten hazja vlogatottjt is megjrt panamai Blackman kerlt, prblkozsa azonban elhalt Petr kezben.

A 70. percben a cserknt plyra lp Verlinden egy oldalhlval jelezte, hogy kedve van a glszerzshez, majd egy szglet utn ismt csak a kapu oldalt sikerlt clba vennie. Kt perccel ksbb Lamkel Z lapos gurtsa is elment a glvonal eltt, de az azt kvet sarokrgs utn mr rm vltotta fel a bosszankodst. A szgletbl betett labdt a hetekig tart srlsbl visszatrt Kruliak fejelte a kapuba 0:2.

A htralv idben tulajdonkppen mr nem volt ms feladatunk, mint okos jtkkal behzni a meccset. Frgk voltak ugyan a zsolnai csikk, de a befejezseknl elhaltak a tmadsaik. Az i-re Sharani tehette volna fel a pontot, amikor a 85. percben begyjtotta a raktit, s gazella mdjra kiugrott a vdfal mgl. Egy az egyben vezette a labdt a kapusra, Petr azonban blokkolni tudta a prblkozst, gy az eredmny mr nem vltozott.

Zsolnn nyerni mindig j. gy, hogy glt sem kapunk, mg jobb! 88 srga-kk drukker rlt ma a helysznen az jabb gyzelemnek, s annak, hogy a hrom pontnak ksznheten egyre feljebb kapaszkodunk a tabelln. Jv hten vasrnap odahaza a nagymihlyiak ellen folytathatjuk a pontgyjtst. 

Edzi rtkels:

Nmeth Antal (DAC): Nagyon boldogg tesz bennnket a gyzelem, hiszen Zsolnn sosem egyszer nyerni. Nagyon jl kezdtk a meccset, mindjrt az els percben, az els tmadsunkbl megszereztk a vezetst. A msodik tallatunkat a jtkvezet nem adta meg, de mg ezt kveten is sok lehetsgnk akadt a glszerzsre. A hazaiak a msodik flidben nyoms al helyeztek bennnket, de a vdelmnk jl helytllt. Kontrkbl jabb glokat is szerezhettnk volna, egyet mg sikerlt is. Megrdemelten nyertnk, s ennek nagyon rlnk. Nehz helyzetben voltunk az elmlt kt htben, hiszen sok jtkosunk vlogatott meccsen szerepelt. Ez szmunkra nem egyszer, ugyanakkor nagyon bszkk vagyunk rjuk.

Peter ernk (Zsolna): Horroknt ltk meg a mrkzs elejt. A vendgek els kapura tart lvse glt eredmnyezett. A folytatsban idegess vlt a jtkunk, mgis megvolt az eslynk a glszerzsre. A vgn azonban mindig baj volt a befejezsekkel, hinyzott a szerencse. A sznetben megnyugtattuk a fikat, a msodik flid mr jobb volt a rsznkrl. Nagy meznyflnyben jtszottunk egy olyan csapat ellen, mint a DAC, mgis hinyzott a pontossg a vgs befejezseknl. Tovbb kell dolgoznunk, hogy eredmnyesebbek legynk. A msodik gl utn is szerettnk volna mg kezdeni valamit az eredmnnyel, de nem jrtunk sikerrel.
 

MK ZSOLNA - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:2 (0:1)
Fortuna Liga, 11. fordul, tadin pod Dubom, Zsolna, 2021.10.16., 16:00
Jtkvezetk: Kruliak - Hancko, Pozor
Nzszm: 852
Gllvk: 1. Lamkel Z, 73. Kruliak
Srga lap: 26. Anang, 63. Mrz, 69. Paur, 83. Rusnk, ill. 61. Lamkel Z, 76. Dimun
DAC: Jedlika - Blackman (80. Davis), Kruliak (K), Muhamedbegovi, Ciganiks - Andzouana (68. Verlinden), Dimun, Schfer, Lamkel Z - Hahn (68. Sharani), Krstovi (56. Nebyla)
Zsolna: Petr - Anang (56. Kaprlik), Minrik, Nemk, Sluka - Fazlagi, Mrz (71. Iko), Bichakhchyan - Rusnk, Paur (K) (71. Slebodnk), uri (77. Goljan)

A mrkzs statisztikja:

Labdatarts: 59% : 41%
Lvsek: kapura: 3:5, mell: 11:7
Szabadrgs: 10:15
Szglet: 6:7
Les: 3:0

L SZVEGES KZVETTS