Hír

Edzői értékelés a Vasas-DAC (1:2) felkészülési mérkőzés után

Bernd Storck és Schindler Szabolcs nyilatkozata a tegnapi mérkőzés után. A vezetőedzőnk értékeléséből az is kiderül, milyen irányban zajlik tovább csapatunk felkészülése.

Szabolcs Schindler, Vasas: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Dunaszerdahellyel, azt kaptam a csapattól, amit elvártam. A rendszerben egy kicsit változtattunk, ami szerintem egy erős ellenféllel szemben jól működött. A végjáték nem sikerült, ezért szomorkodhatunk, de rengeteg pozitívum volt a mérkőzésen, ezekre pedig a későbbiek során biztosan építhetünk. Főleg az előre játék tetszett, sok helyzetünk volt, ezek most sajnos kimaradtak, de ilyen a futball. Ez volt az első felkészülési meccsünk, többet kaptam, mint amit vártam. Ma is láttuk, hogy miben hibáztunk, ezeket ki kell javítanunk. Azért kell dolgoznunk továbbra is keményen, hogy a bajnoki mérkőzéseken ezeket a hibákat már elkerüljük és győzelmeket szerezzünk.”

Bernd Storck, DAC: „Elégedett vagyok az első felkészülési mérkőzés eredményével, ám a mutatott játékkal már kevésbé, főleg az első félidőben nem voltunk túl kezdeményezők. Viszont látni kell, hogy egy hosszú szünet és egy nagyon kemény első hét után léptünk pályára, sok edzésegységet abszolváltunk. A Vasas elleni meccs műfüvön volt, ami jó felkészülést jelenthet a Trencsén elleni első tavaszi összecsapásra, amelyet szintén műfüvön rendeznek. Ezen a borításon teljesen mások a mérkőzések, ezért alaposan ki kell ismernünk a műfüvet. A szombati találkozó egy jó teszt volt számunkra, mindenki megkapta a lehetőséget. Komoly pozitívum, hogy az utolsó percekben sikerült megnyernünk a meccset, ez mentálisan mindig jól hat a játékosokra. Ami a cseréket illeti, a felkészülésben általában hamarabb szoktam végrehajtani a változtatásokat, hogy a kispadról beszálló játékos is elég időt kapjon. A terv az volt, hogy mindenki legalább 15 percet futballozhasson. Taktikailag is változtattam néhány dolgot az eredmény alakulásának megfelelően. Természetesen a Vasas 1:0-ra vezetett, így döntenünk kellett, mit lépünk. Az első félidőben 4-3-3-as felállásban futballoztunk, a második játékrészt azonban már két csatárral kezdtük 4-4-2-vel, a meccs végén pedig már a 3-5-2-es felállást választottuk, sok kockázatot vállalva legalább az egyenlítésért, így a különféle taktikai felállások begyakorlására kiváló volt a szombati meccs. A végén egy kis szerencsével még a győztes találatot is megszereztük, de a srácok mindent megtettek, hogy sikerrel zárjuk az összecsapást. Ez nagyon jót tett a csapatnak. A bajnokság kezdetéig van még három hetünk, a következő napokbanis folytatjuk az eddig megkezdett munkát. Az erőnlétfelmérő teszttel nagyon elégedett vagyok, mindegyik játékos elvégezte a rá bízott házi feladatot. Tovább kell gyakorolnunk a játékunk taktikai elemeit és az új játékosokat is fel kell készítenünk a bajnoki rajtra. Sok függ az időjárástól is, meglátjuk, melyik pályán tudunk edzeni, mivel a műfű és a természetes borítás nagyban különbözik egymástól. Általánosságban elmondható, hogy jó úton haladunk, erőnlétileg és taktikai téren is elvégeztünk mindent, amit eddig beterveztünk. Mostantól pedig sokkal nagyobb figyelmet fordítunk a részletekre is.”

Kapcsolódó hírek

Fotók