Mérkőzés

Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - Olympique Marseille 2:1 (2:0)

Ha hiszik, ha nem, igaz: a DAC Ramirez és Kalmár első félidőben szerzett találataival legyőzte az Olympique Marseille együttesét! A francia nagycsapat Thauvin tizenegyesével szépített. Fantasztikusra sikeredett tehát az új mez bemutatása!

A gyönyörű környezetben elterülő Kufstein Arena volt az 1993-as BL-győztes Olympique Marseille elleni edzőmérkőzésünk helyszíne. Az új szezon előtti felkészülés első találkozóján a két világbajnokot (Mandanda, Thauvin) soraiban tudó francia nagycsapat ellen mutattuk be az új szerelésünket.

A sérült Bednár és a beteg Beskorovainyi mellett a bokájával vajlódó Schäfer is kimaradt a keretből, Balić pedig csak a cserepad mellől követte az eseményeket. És volt mit néznie! Elsőként ugyan Jedličkának akadt dolga (Germain lapos lövésénél a 3. percben), de az első félidőben ez volt az OM egyetlen kaput eltaláló lövése. Játékosaink jól támadták le a fehérek passzjátékát, és ebből született meg az első gólunk is. Kalmár szerezte meg a labdát a tizenhatosnál, Eric Ramirezhez gurított, aki éles szögből alaposan meglepte Mandandát – 1:0.

Negyed óra múlva már kettő volt az előny. A tizenhatos sarkáról végezhettünk el szabadrúgást, amit Kalmár Zsolt gyönyörűen csavart a hosszú felsőbe – 2:0.

Röviddel a félidő vége előtt Kružliak szerezhette volna meg a harmadik találatunkat, aki Kalmár szöglete után közelről fejelt, ám Mandanda reflexszerűen hárított.

A második játékrészt nyolc cserével és sokkal nagyobb iramban kezdte a Marseille, amely mezőnyfölényt és helyzeteket alakított ki. A gól sem váratott sokáig magára. Álvaro lövése Kružliak kezét találta el, a játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet a világbajnoki aranyérmes Florian Thauvin magabiztosan értékesített – 2:1. Három perc múlva Benedetto ajtó-ablak helyzetben bombázott a kapu fölé.

Jedličkának a végén akadt még komolyabb dolga: előbb Strootman távoli emelésénél, majd Radojić bombájánál kellett nagyot nyújtózkodnia. Újabb gól azonban már nem született, így jelesre sikeredett az új szerelésünk bemutatása.

Egy hét múlva szombaton a nyári felkészülés második mérkőzésén szintén francia ellenfél vár csapatunkra. Az ausztriai edzőtábor zárónapján a Ligue 1 legutóbbi idényének 5. helyezettje, az OGC Nice együttese ellen lépünk pályára.

DAC 1904 - Olympique Marseille 2:1 (2:0)
Kufstein Arena, Ausztria, 2020. július 25., szombat, 16:00 ó, derült idő, +22°C
Góllövők: 18. Ramirez 1:0, 33. Kalmár 2:0 - 52. Thauvin (11 m) 2:1
Sárga lap: 86. Mendez – 86. Strootman
DAC: Jedlička - Blackman, Müller (85. Švec), Kružliak, Davis - Njie (68. Mendez) - Fábry (79. Šimčák), Kalmár, Friede (59. Malý) - Divković (55. Sharani), Ramirez. Edző: Bernd Storck.
Marseille: Mandanda - Sarr, Álvaro, Čaleta-Car, Amavi - Chabrolle, Gueye, Sanson - Germain, Aké, Payet. 2. félidő: Mandanda - Sakai, Álvaro, Čaleta-Car (77. Balerdi), Khaoui – Rongier, Kamara, Strootman - Thauvin, Benedetto, Radonjić. Edző: André Villas-Boas.

STATISZTIKA:
Lövés - kapura 3:6, mellé 3:8
Szöglet - 3:12
Les - 3:3

Kapcsolódó hírek

Videó
Hír