Interj

Eric Davis: A DAC rkre a szvemben marad

Eric Davis: A DAC rkre a szvemben marad

A-CSAPAT
|
Interj
| sze 24.5.2023, Nagy Krisztin, foto: Fekete Nndor, Lelkes Ern
article_bannerarticle_banner

desanym srt a leltn rmben, az a pillanat pedig szmomra az ittltem legemlkezetesebbje volt. Bcsinterj Eric Davis-szel.

Amikor 2015-ben, 24 vesen Dunaszerdahelyre igazoltl, gondoltad volna, hogy ennyi ideig a klub jtkosa leszel?
Az rkezsemkor a legels clom az volt, hogy segtsek a klub fejldsben. Akkoriban nem az lmeznyrt s az eurpai kupaszereplsrt kzdttnk, n pedig szerettem volna vltoztatni ezen. Termszetesen a tovbbi cljaim kztt szerepelt a folyamatos jtklehetsg, ksbb pedig egy jobb klubhoz val igazols, de kivlan reztem magam Dunaszerdahelyen. Csodlatra mlt a szurkolk s a klub dolgozinak szenvedlye, n pedig olyan helyen akartam futballozni, ahol szeretnek, gy maradtam. Tbbszr is meghosszabbtottuk a szerzdsemet, mert itt otthon reztem magam.

Az rkezsedkor mg a rgi stadionban jtszottunk s a tabella als rgiiban tanyztunk, gy a sajt brdn tapasztalhattad meg az infrastruktra, a csapat minsgnek s a klubban uralkod hangulat javulst. Mit ltsz, ha sszehasonltod a 2015-s DAC-ot a 2023-sal?
A legnagyobb klnbsget termszetesen az j stadion s az akadmia jelentik, ezeknek ksznheten pedig jobb futballistk is rkeztek. Nyilvnval, hogy ezzel az edzi stbbal s a jelenlegi jtkoskerettel csakis a bajnoki cm lehet a cl remlhetleg ez mr a kvetkez szezonban sszejn.

Hogyan hasonltand ssze a jelenlegi Eric Davist a nyolc vvel ezelttivel?
A legnagyobb eltrs a tapasztalat. Az rkezsemkor is volt mr tapasztalatom tbbek kztt a panamai vlogatottbl, de akkoriban mg sokkal fiatalabb, retlenebb voltam.

J dnts volt 2015-ben elhagyni a hazdat s hozznk igazolni?
Igen.

Klubszinten mi volt szmodra ennek a kzel nyolc esztendnek a cscspontja?
Amikor az desanym, az egsz csaldom megltogatott, s az egyik mrkzsre is kijttek. desanym srt a leltn rmben, az a pillanat pedig szmomra az ittltem legemlkezetesebbje volt. Az utols mrkzst kvet bcsztats is rkk emlkezetes marad szmomra, vgtelenl hls vagyok rte a klubnak s a szurkolknak.

A csapattal hrom alkalommal nyertl ezstrmet a bajnoksgban, ktszer a harmadik helyre futottunk be, az eurpai kupaporondon pedig tbb mrkzsen is viselhetted a DAC mezt. Ebbl a szempontbl mi volt a cscs szmodra?
A Nagymihly ellen szerzett glom a 93. percben, ami mr az j stadionban esett. Akkor mg csak kt j lelt volt ksz, a glpasszt pedig Pape Sarr adta. Az eurpai kupameccsek kzl a Jablonec ellen szerzett tallatomat mondanm, amely jobb lbbal esett. Az egsz plyafutsomnak azonban Panama az oroszorszgi vilgbajnoksgon val rszvtele volt a legnagyobb sikere, ahol bszkn kpviselhettem a hazmat.

Te voltl az els panamai futballista Dunaszerdahelyen, majd tbb honfitrsad is megfordult nlunk. Mennyire volt fontos szmodra, hogy a klubnl honfitrsaid is szerepelnek?
Nagyon. Segtettem nekik a beilleszkedsben, egyfajta btyknt tekintettek rm. Nagyon boldog vagyok emiatt, egyfajta nagykvetknt tekintek magamra. Remlhetleg tbb panamai futballistnak is megnyitottuk az utat Dunaszerdahelyre. rlk, hogy ltalnossgban elgedett velnk a klub s a szurkolk is.

Klnleges kapcsolatod volt a szurkolkkal, a bcsmeccsedet is felejthetetlenn tettk. Milyen emlkekkel tvozol Dunaszerdahelyrl velk kapcsolatban?
Nagyon hls vagyok nekik, amirt mindig kimutattk a szeretetket felm. Szerintem bszkk is voltak rm, hiszen a plyn igyekeztem mindig a lehet legtbbet nyjtani s szerettem volna bajnoki cmmel megkoronzni az itt tlttt veket, de ez sajnos nem jtt ssze. A szurkolk tudtk, hogy mindig mindent beleadtam s remlhetleg mihamarabb bajnok lesz a DAC, mert a drukkerek nagyon megrdemelnk ezt, hiszen mindig a csapat mellett llnak. Bzom benne, hogy egy nap egytt nnepelhet a csapat s a tbor.

Ha majd egy bizonyos id tvlatbl visszatekintesz a Dunaszerdahelyen tlttt nyolc vedre, lesz valami, amit sajnlni fogsz, esetleg egy elszalasztott eslyt?
Professzionlis szinten semmit. Br igaz, hogy nhny edznl nem kaptam sok jtklehetsget, de mindig mindent beleadtam. Ez a mostani idnyben is gy volt, mert br kevesebbet jtszottam, tovbbra is kemnyen edzettem. Akr a plyra, akr csak a kispadra neveztek az edzk, mindig igyekeztem a lehet legtbbet tenni a csapatrt.

Ha a jvben meghallod majd a DAC nevt, mi lesz az els sz, ami beugrik?
A szerelem.

Mik a terveid az elkvetkez vekre?
Szeretnk tovbbra is futballozni, nem gondolkodom a visszavonulson, de egyelre semmilyen konkrtummal sem tudok szolglni. Nagyon nehz most errl beszlnem, de idvel remlhetleg egyre knnyeb lesz feldolgozni a helyzetet. Brhova is igazolok, a DAC rkre a szvemben marad s szurkolni fogok a csapatnak.