Interjú

Eric Ramirez: A kemény munka a mentalitásom része

A venezuelai predátor átírta klubunk történelmét, és góllal üzent a napokban elhunyt első edzőjének.

Eric, hogyan láttad a ViOn elleni mérkőzést?
„Fontos meccs volt, amelyen győznünk kellett, ami végül sikerült is. A küzdelmes meccsen egyetlen nagy lehetőség adódott előttem, de képes voltam eldönteni a három pont sorsát. Ennek nagyon örülök.”

Főleg a második félidő elején sok helyzetet dolgoztunk ki, nagyobb különbséggel is győzhettünk volna…
„Igen, Andzouana, Divković és Nebyla előtt is óriási lehetőség adódott, amelyeket azonban nem sikerült kihasználnunk, ám csak a három pont számít. Folytatnunk kell a kemény munkát.”

Tegnap megszerezted szezonbeli 16. gólodat. Hogyan láttad azt a szituációt?
„Remek labdát kaptam Saineytől, amelyet sikerült jól átvennem. Magam mögött tartottam a két hazai védőt és a hosszúsarkot célzó lövésem is pontos volt.”

A szombati góloddal egy új klubrekordot állítottál fel, sorozatban a hatodik mérkőzéseden is eredményes voltál. Milyen érzés a klub történelmébe kerülni?
„Természetesen örülök neki, ám számomra mindig a csapatsiker a legfontosabb. Ha nem futballozunk jól, akkor én sem vagyok képes helyzetekbe kerülni. Keményen dolgoztam, hogy sikeres legyek, ez a mentalitásom része. Boldog vagyok, amiért a góljaimmal örömet szerezhetek a klub körül dolgozóknak és a szurkolóknak is.”

Szombaton megkaptad a szezonbeli ötödik sárga lapod, ami azt jelenti, hogy a legközelebbi fordulóban nem léphetsz pályára…
„Igen, abban a pillanatban tudatosítottam, hogy a következő meccset kihagyom, de megesik az ilyen. Szurkolok majd a csapatnak, hogy a Zsolna ellen nélkülem is jó eredményt érhessenek el.”

Üzenet a mennybe

A tegnapi találkozó után Eric egy „Gracias siempre, Viejito” feliratú pólóban pózolt, amit úgy lehetne fordítani, hogy „örökké hálás, öregem”. A DAC 22 éves csatára ezzel üzenet első venezuelai edzőjének, akinél a futballábécét tanulta gyerekkorában, és aki röviddel a mérkőzés előtt hunyt el. Rami remek alapokat kapott tőle.

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés