Hír

Eric Ramirez a Dinamo Kijevhez igazol

Eric Ramirez a Dinamo Kijevhez igazol

Hír
| pé 23.7.2021, Krisztián Nagy

A venezuelai támadó két év után távozik a DAC-tól, pályafutását az ukrán bajnokcsapatnál folytatja.

article_bannerarticle_banner

A DAC és a Dinamo Kijev megegyezett Eric Ramirez klubváltásában, így futballistánk az ukrán bajnokhoz távozik. A huszonkét esztendős venezuelai válogatott támadó ötéves szerződést írt alá a Kupagyőztesek Európa-kupájának 1975-ös és 1986-os kiírásának győztesével, a 16-szoros ukrán és 13-szoros szovjet bajnokcsapattal.

Ramirez 2019 nyarán érkezett a Csallóközbe. A Karviná együttesétől igazolt hozzánk, ahonnan Szenicén is megfordult kölcsönjátékosként. Az első dunaszerdahelyi idényében 23 bajnoki találkozón viselte a sárga-kék mezt, ezeken 7 gólt szerzett. A 2020/21-es szezon még jobban sikerült számára, hiszen 31 találkozón 16 alkalommal köszönt be, amivel a csapat házi gólkirálya lett, a bajnokság góllövőlistáján pedig a második helyen végzett. Összességében tehát 54 bajnoki találkozón lépett pályára a DAC mezében, 23 gólt lőve. Az Európa-ligában 7 meccsen 3 gól a mérlege, míg a Slovnaft Cup-ban 8/2.

Eric az orvosi vizsgálatok sikeres abszolválását követően ma aláírta szerződését, és hamarosan csatlakozik az új csapattársaihoz, akik jelenleg Ausztriában tartózkodnak összpontosításon.

„Amikor két éve leigazoltuk Ramit a Karvinától, egy olyan futballistára tettünk szert, aki azonnali hatással lehet a csapatra, ám ugyanakkor megvan benne a fejlődés lehetősége is. Egy nehéz dunaszerdahelyi bemutatkozó év után, az idei szezonban már felnőtt a magas elvárásokhoz. Büszkék vagyunk, amiért labdarúgónk egy nagy klubhoz igazol, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel majd. Szeretnék köszönetet mondani az edzői stábnak és a klub minden dolgozójának a fáradhatatlan támogatásért, amellyel nagyban hozzájárultak Rami fejlődéséhez technika és a személyisége tekintetében is a DAC-nál eltöltött időszakában. Nagyra értékeljük az átigazolást a koronavírus-járvány tekintetében, amely komoly terhet ró a klub költségvetésére” – kommentálta Ramirez távozását a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

A két klub megegyezése alapján az átigazolási díj összege nem nyilvános.

Köszönjük Ericnek a megannyi szép pillanatot és gólt, amelyekkel belopta magát a szurkolók szívébe, és sok sikert kívánunk neki a további pályafutásában!