Interj

Eric Ramirez lete formjban

Eric Ramirez lete formjban

Interj
| ke 13.4.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A venezuelai GOLEADOR a legutbbi ngy fordulban hat glt ltt, sszessgpen pedig immr 14 szerepel a neve mellett, amivel vezeti a bajnoksg mesterlvszeinek listjt.

article_bannerarticle_banner

Egy nagyon nehz s egyttal fontos sszecsapson vagyunk tl, amelynek gyzelmi cllal vgtunk neki, de mivel az utols percekben mentettk csak dntetlenre a meccset, elgedettnek kell lennnk az egy ponttal is. Az egsz csapat kemnyen dolgozott az elstl az utols spszig mondta rviddel a tabella els kt helyezettjnek slgermrkzst (DAC-Slovan 2:2) kveten Eric Ramirez.

A 22 ves venezuelai tmad szerezte a DAC mindkt gljt, amivel tovbb javtotta a pards mrlegt: a tavaszi nyolc fordulban 7 tallatot szerzett, ezek kzl 6 a legutbbi ngy meccsen szletett. Egy hete a Zsolna kapujt is ktszer vette be, vasrnap pedig a Slovan ellen is megismtelte ezt a teljestmnyt. Tegyk hozz, hogy sszel a Nagyszombatnak is ktszer ksznt be az egyik mrkzsen. Szeretem a legnagyobb rivlisok elleni csatkat, mindig nagy kihvs mattolni a vdelmket. Viszont mindegyik csapat ellen a gllvs cljval lpek plyra.

Ramirez a Fortuna Liga idei kirsban mr 14 glt ltt s ezzel tvette a vezetst a mesterlvszek listjn, megelzve a Kalmr Zsolt, Filip Balaj prost. Nagyon boldog vagyok, hogy ktszer is betalltam a Slovan ellen. A tizenegyesnl bztam magamban, mg a msodik tallatomnl Eric Davistl kaptam egy kitn beadst, amit fejjel rtkestettem. A csapattrsaim a segtsgemre vannak, n pedig glokkal s j teljestmnnyel igyekszem ezt meghllni. Tisztban vagyok vele, hogy az egyttesnek szksge van a tallataimra, ezrt minden edzsen kemnyen s maximlis sszpontostssal dolgozom. rlk, hogy a gllvlista lre kerltem, de sokat kell dolgoznom, mert tbb rivlisom is van a glkirlyi cmrt foly harcban. Azt gondolom, letem formjban futballozom s nagyon bzom benne, hogy sikerl minl tovbb megtartanom.

Pont a venezuelai vlogatott vlt az elmlt hetekben csapatunk kulcsjtkosv, ami Kalmr s Schfer srlse utn nagyon fontos volt. Mindketten rendkvl hinyoznak. Kalmr a csapat kapitnya s nagyon j ember, akinek a szemlyisge nemcsak a plyn, hanem az ltzben is hinyzik. Szerencsre Schfer mr plyra lphetett, ami mindannyiunk szmra egy nagy lketet jelentett. A vasrnapi dntetlen utn nyilvnval, hogy immr nem a Slovan a legnagyobb ellenfelnk, hanem a Zsolna s a Nagyszombat. Clunk a msodik hely megtartsa s megltjuk, mi lesz a kvetkez szezonban. A Slovnaft Cup is ugyanolyan fontos, amelyet szeretnnk megnyerni. Holnap mlva egy tovbbi lpst tehetnk efel.