Hír

Fernand Goure a DAC játékosa!

Fernand Goure a DAC játékosa!

A-CSAPAT
|
Hír
| csü 7.9.2023, Nagy Krisztián
article_bannerarticle_banner

Az Újpest egykori gólvágója a belga KVC Westerlo csapatától érkezik kölcsönbe.

Immár hivatalos: szó szerint az átigazolási időszak utolsó perceiben Fernand Goure Bi Irié (szül. 2002. április 12-én) a DAC újabb erősítése lett. Az elefántcsontparti támadót a belga KVC Westerlo együttesétől vettük egy évre kölcsön.

A 21 éves és 189 centiméter magas középcsatár, Elefántcsontpart fővárosából, Yamoussoukroból származik. Az AS Denguélé neveltje, ahonnan 2020 végén az izraeli Maccabi Netanya gárdájához igazolt. Ott a tizenkilenc éven alatti és a felnőttcsapatban is pályára lépett, az izraeli élvonalban 13 mérkőzésen 2 gól a mérlege. 2021 nyarán a Westerlo csapatához szerződött, ahol az első ligában is szerepet kapott, többségében azonban a 2. ligás B-csapatban futballozott. A 2022/23-as idényt kölcsönben a magyar Újpest FC-nél töltötte, ahol sikeres szezont zárt, hiszen 27 tétmérkőzésen 11 gólt szerzett (NBI 24/8, kupa 3/3). A jelenlegi évad elején négy mérkőzésen lépett pályára a belga élvonalban a Westerlo színeiben. Goure az elefántcsontparti 23 éven aluli korosztályos válogatott tagja.


„Fernand egy tipikus befejezőcsatár, erős fejjátékkal, aki képes mélységből is támadni. Az utóbbi években a belga profiligákban bizonyította a tudását, továbbá a magyar NBI-ben is sikeres szereplést tudhat maga mögött. Meggyőződésem, hogy a személyében egy olyan gólerős játékost találtunk, aki nálunk is folytatja az Újpest színeiben mutatott produktivitását. Az érkezéséről szóló egyezség nem született meg egykönnyen a Westerlo csapatával és az általunk reméltnél hosszabb ideig tartott – Krstović távozásának a fényében is. Ennek ellenére Fernand eltökélt volt és onnantól, hogy bemutattuk neki a projektünket, biztos volt benne, hogy a DAC a megfelelő klub számára. Sok sikert kívánok neki sárga-kékben” – üdvözölte Gouret Jan Van Daele sportigazgató.