Hr

Fprba a bcsi Rapid ellen

Fprba a bcsi Rapid ellen

A-CSAPAT
|
Hr
| sze 7.6.2023, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Tbb vltozs is trtnt a nyri felkszls menetrendjben.

Ahogy az ismert, a DAC mr jnius 9-n, pnteken megkezdi a nyri felkszlst az j bajnoki idnyre. A programban t felkszlsi tallkoz is szerepel, ezek kzl az FK Pohronie elleni els jv szombaton kerl megrendezsre. Az egykoron az lvonalban szerepl garamszentkereszti csapatot jnius 17-n a DAC akadmin fogadjuk, a kezdsi idpont mg nem kerlt pontostsra.

A srga-kkek msodik ellenfele a brnni Zbrojovka lesz velk jnius 24-n, szombaton tallkozunk Bkn (Mierovo). A kvetkez sszecsapsunk amelyen jnius 28-n, szerdn a Rapid Bukarest ellen lpnk plyra sznhelye ismt az akadmink lesz.

A nyri felkszls utols eltti sszecsapsn eredetileg a Wisla Plock grdjval tallkoztunk volna, m a lengyel klub edzi stbjban vgbemen vltozsok miatt ez a meccs vgl elmarad. Ehelyett jlius 1-jn, szombaton egy magyar lvonalbeli egyttessel mrkznk idegenben; a rszletekrl mg zajlanak az egyeztetsek, az ellenfl kilte a legkzelebbi napokban derl ki.

Az j bajnoki idny fprbjt jlius 4-n, kedden abszolvljuk a MOL Arnban, amikor is a cscstart, 32-szeres osztrk bajnokot, a bcsi Rapidot fogadjuk. A zld-fehrek a htvgn befejezdtt szezonban a tabella 4. helyn vgeztek, gy hozznk hasonlan k is az Eurpa Konferencia Ligban indulnak a DAC-tl eltren azonban csak a 3. selejtezkrben csatlakoznak a kzdelmekhez.

A DAC 1904 nyri felkszlsnek frisstett menetrendje:

Jnius 9., pntek: a felkszls kezdete, DAC Akadmia
Jnius 17., szombat: DAC-Pohronie (DAC Akadmia)
Jnius 24., szombat: DAC-Zbrojovka Brno (Bke)
Jnius 28., szerda: DAC-Rapid Bukarest (DAC Akadmia)
Jlius 1., szombat: az ellenfl kilte trgyals alatt
Jlius 4., kedd: DAC-Rapid Wien (MOL Arna)