Hír

Főpróba a bécsi Rapid ellen

Főpróba a bécsi Rapid ellen

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 7.6.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Több változás is történt a nyári felkészülés menetrendjében.

Ahogy az ismert, a DAC már június 9-én, pénteken megkezdi a nyári felkészülést az új bajnoki idényre. A programban öt felkészülési találkozó is szerepel, ezek közül az FK Pohronie elleni első jövő szombaton kerül megrendezésre. Az egykoron az élvonalban szereplő garamszentkereszti csapatot június 17-én a DAC akadémián fogadjuk, a kezdési időpont még nem került pontosításra.

A sárga-kékek második ellenfele a brünni Zbrojovka lesz – velük június 24-én, szombaton találkozunk Békén (Mierovo). A következő összecsapásunk – amelyen június 28-án, szerdán a Rapid Bukarest ellen lépünk pályára – színhelye ismét az akadémiánk lesz.

A nyári felkészülés utolsó előtti összecsapásán eredetileg a Wisla Plock gárdájával találkoztunk volna, ám a lengyel klub edzői stábjában végbemenő változások miatt ez a meccs végül elmarad. Ehelyett július 1-jén, szombaton egy magyar élvonalbeli együttessel mérkőzünk idegenben; a részletekről még zajlanak az egyeztetések, az ellenfél kiléte a legközelebbi napokban derül ki.

Az új bajnoki idény főpróbáját július 4-én, kedden abszolváljuk a MOL Arénában, amikor is a csúcstartó, 32-szeres osztrák bajnokot, a bécsi Rapidot fogadjuk. A zöld-fehérek a hétvégén befejeződött szezonban a tabella 4. helyén végeztek, így hozzánk hasonlóan ők is az Európa Konferencia Ligában indulnak – a DAC-tól eltérően azonban csak a 3. selejtezőkörben csatlakoznak a küzdelmekhez.

A DAC 1904 nyári felkészülésének frissített menetrendje:

Június 9., péntek: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia
Június 17., szombat: DAC-Pohronie (DAC Akadémia)
Június 24., szombat: DAC-Zbrojovka Brno (Béke)
Június 28., szerda: DAC-Rapid Bukarest (DAC Akadémia)
Július 1., szombat: az ellenfél kiléte tárgyalás alatt
Július 4., kedd: DAC-Rapid Wien (MOL Aréna)

article_bannerarticle_banner