Hír

Gyere velünk a DAC-ra: Vérpezsdítő hangulat

Gyere velünk a DAC-ra: Vérpezsdítő hangulat

A-CSAPAT
|
Hír
| va 28.5.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Hogyan érezték magukat nálunk a féli alapiskola diákjai? Visszapillantó a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt utolsó tavaszi állomására.

A DAC-Besztercebánya mérkőzésen búcsúztatta csapatunk a tavaszt, és egyúttal ez volt a 2022/23-as idény hetedik olyan találkozója, amelyen látogatókat fogadtunk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretében. A szezonzárón a Féli Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjaivoltak a vendégeink. A köszönőlevelüket és élménybeszámolójukat lentebb olvashatják.

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünket a nemrég zárult évadban indítottuk újra. Összesen hét szervezet kapott lehetőséget ingyenesen megtekinteni csapatunk egy-egy összecsapását. Fokozatosan a somorjai, nagymegyeri, nyárasdi, zsigárdi, jókai és féli alapiskolák diákjai, időközben pedig a dunaszerdahelyi gyermekotthon lakói érkeztek hozzánk. A gyerekek nem csak a stadionunkban, de saját környezetükben is találkozhattak a játékosokkal.

A nevezetteken kívül más szervezetek is jelentkeztek, számukra és minden további érdeklődőnek egy jó hír – a projekt a 2023/24-es iskolaévben is folytatódik. A regisztrációval kapcsolatban kövessék honlapunkat!

A Féli MTNYA élménybeszámolója a DAC-Besztercebánya bajnoki mérkőzésről:

„Óriási meglepetésként ért minket a hír: meghívást kaptunk a DAC szezonzáró meccsére a MOL Arénába! Seperc alatt összeállt a névsor, hisz kedvenc sportágunkról és a MI csapatunkról volt szó!
És bónusznak még a mérkőzés előtt élőben találkozhattunk Kalmár Zsolttal és Milan Dimunnal! Szerda délután senki sem sietett haza, rendhagyóan még délután 4 órakor is ott tolongott a tornateremben az iskola apraja-nagyja, hogy autogramot kérhessen tőlük. Néhányan többet is begyűjtöttek Apunak, Nagyapának vagy barátjuknak, akik szintén a szurkolók táborába tartoznak.
A szombati meccsre úgy utaztunk, hogy ez biztosan DAC-győzelem lesz! Az Arénában átvettük az ajándék DAC-sálakat, és azonnal csatlakoztunk a lelkes szurkolótáborhoz. Vérpezsdítő volt a hangulat a kezdés előtt: együtt éltettük a csapatot az ezüstérmek kiosztásakor.
Együtt énekeltük a DAC-himnuszt, része voltunk az ünneplő tömegnek. Nagyon nehéz megfogalmazni azokat az érzéseket, amik azokban a pillanatokban magukkal ragadtak. Egyet biztosan tudtunk: a csapatunk győzni fog! És nem csalódtunk!
S hogy az élmény tovább tartson, hazafelé a buszban még egyszer elénekeltük a DAC-himnuszt...
Köszönjük szépen az élményt!”
A 9.a osztály

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A program keretében a DAC néhány játékosával ellátogatunk a kiválasztott iskolákba, ahol a diákok saját környezetükben, személyesen találkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szállítás és a meccsbelépők árát is a klub állja, sőt még DAC-os ajándékokkal is kedveskedünk a gyerekeknek.

A Gyere velünk a DAC-ra! felhívásra bármelyik ifjúsági szervezet, ill. alap- és középiskola jelentkezhet, ehhez csupán egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A maximális létszámot 30 diák és az őket kísérő 2 pedagógus alkothatja.

A meccsnapon az alábbiak szerint alakul a mintegy 4-5 órás program:
- a gyerekeket autóbusz veszi fel a saját iskolájuk előtt, 2 órával a mérkőzés kezdete előtt, max. 40 km-re Dunaszerdahely környékén
- a DAC hazai mérkőzésének megtekintése a MOL Arénában
- ajándéktárgyak kiosztása, valamint fényképezkedés az A csapat tagjaival
- a találkozó után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolába

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!