Hr

Gyere velnk a DAC-ra: Vrpezsdt hangulat

Gyere velnk a DAC-ra: Vrpezsdt hangulat

A-CSAPAT
|
Hr
| va 28.5.2023, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

Hogyan reztk magukat nlunk a fli alapiskola dikjai? Visszapillant a Gyere velnk a DAC-ra! projekt utols tavaszi llomsra.

A DAC-Besztercebnya mrkzsen bcsztatta csapatunk a tavaszt, s egyttal ez volt a 2022/23-as idny hetedik olyan tallkozja, amelyen ltogatkat fogadtunk a Gyere velnk a DAC-ra! projekt keretben. A szezonzrn a Fli Magyar Tantsi Nyelv Alapiskola dikjaivoltak a vendgeink. A ksznlevelket s lmnybeszmoljukat lentebb olvashatjk.

A 2017-es v elejn meghirdetett kezdemnyezsnket a nemrg zrult vadban indtottuk jra. sszesen ht szervezet kapott lehetsget ingyenesen megtekinteni csapatunk egy-egy sszecsapst. Fokozatosan a somorjai, nagymegyeri, nyrasdi, zsigrdi, jkai s fli alapiskolk dikjai, idkzben pedig a dunaszerdahelyi gyermekotthon laki rkeztek hozznk. A gyerekek nem csak a stadionunkban, de sajt krnyezetkben is tallkozhattak a jtkosokkal.

A nevezetteken kvl ms szervezetek is jelentkeztek, szmukra s minden tovbbi rdekldnek egy j hr a projekt a 2023/24-es iskolavben is folytatdik. A regisztrcival kapcsolatban kvessk honlapunkat!

A Fli MTNYA lmnybeszmolja a DAC-Besztercebnya bajnoki mrkzsrl:

risi meglepetsknt rt minket a hr: meghvst kaptunk a DAC szezonzr meccsre a MOL Arnba! Seperc alatt sszellt a nvsor, hisz kedvenc sportgunkrl s a MI csapatunkrl volt sz!
s bnusznak mg a mrkzs eltt lben tallkozhattunk Kalmr Zsolttal s Milan Dimunnal! Szerda dlutn senki sem sietett haza, rendhagyan mg dlutn 4 rakor is ott tolongott a tornateremben az iskola apraja-nagyja, hogy autogramot krhessen tlk. Nhnyan tbbet is begyjtttek Apunak, Nagyapnak vagy bartjuknak, akik szintn a szurkolk tborba tartoznak.
A szombati meccsre gy utaztunk, hogy ez biztosan DAC-gyzelem lesz! Az Arnban tvettk az ajndk DAC-slakat, s azonnal csatlakoztunk a lelkes szurkoltborhoz. Vrpezsdt volt a hangulat a kezds eltt: egytt ltettk a csapatot az ezstrmek kiosztsakor.
Egytt nekeltk a DAC-himnuszt, rsze voltunk az nnepl tmegnek. Nagyon nehz megfogalmazni azokat az rzseket, amik azokban a pillanatokban magukkal ragadtak. Egyet biztosan tudtunk: a csapatunk gyzni fog! s nem csaldtunk!
S hogy az lmny tovbb tartson, hazafel a buszban mg egyszer elnekeltk a DAC-himnuszt...
Ksznjk szpen az lmnyt!
A 9.a osztly

A Gyere velnk a DAC-ra! projektrl

A 2017-es v elejn meghirdetett kezdemnyezsnk olyan alap- s kzpiskols dikok fel irnyul, akik szeretnk lben tlni a MOL Arna hangulatt. Eddig mr tbb szz fiatalt fogadtunk, a bvebb rgi iskolibl s fiatalokkal foglalkoz szervezeteibl.

A program keretben a DAC nhny jtkosval elltogatunk a kivlasztott iskolkba, ahol a dikok sajt krnyezetkben, szemlyesen tallkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szllts s a meccsbelpk rt is a klub llja, st mg DAC-os ajndkokkal is kedveskednk a gyerekeknek.

A Gyere velnk a DAC-ra! felhvsra brmelyik ifjsgi szervezet, ill. alap- s kzpiskola jelentkezhet, ehhez csupn egy regisztrcis rlap kitltse szksges. A maximlis ltszmot 30 dik s az ket ksr 2 pedaggus alkothatja.

A meccsnapon az albbiak szerint alakul a mintegy 4-5 rs program:
- a gyerekeket autbusz veszi fel a sajt iskoljuk eltt, 2 rval a mrkzs kezdete eltt, max. 40 km-re Dunaszerdahely krnykn
- a DAC hazai mrkzsnek megtekintse a MOL Arnban
- ajndktrgyak kiosztsa, valamint fnykpezkeds az A csapat tagjaival
- a tallkoz utn a gyerekek autbusszal jutnak vissza az iskolba

A fentebb olvashat aktivitsokat a DAC INGYEN knlja az iskolknak s a szervezeteknek!