Hír

Gyere velünk a DAC-ra – teljes élmény a féli gyerekeknek

Gyere velünk a DAC-ra – teljes élmény a féli gyerekeknek

A-CSAPAT
|
Hír
| hé 15.5.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A szombati szezonzárón a Féli MTNYA diákjait fogadjuk a Gyere velünk a DAC-ra! projekt keretén belül.

Itt a 2022/23-as szezon utolsó mérkőzése, amelyet hazai pályán abszolvál a DAC: 2023. május 20-án, szombaton, 18:00 órakor az 5. helyezett Besztercebánya csapatát fogadjuk a MOL Arénában. Ezen a találkozón is érkeznek hozzánk fiatalok a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül, mégpedig Félből.

A beérkező regisztrációkból ugyanis a Féli Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjait választottuk. A szenci járásban található település iskolája ugyan létszámban a kisebbek közé sorolható, ám diákjaik több területen, így a sportban – és azon belül a fociban is – a régió legjobbjai közé számítanak. „A DAC-meccsen való részvétel, illetve a játékosok látogatása nagyon nagy motivációt jelentene minden diákunknak, nem csak azoknak, akik aktívan sportolnak. Köszönjük, ha minket választanak a projektbe” – olvashatóa jelentkező levelükben.

Az összes többi érdeklődőnek is köszönjük a beküldött regisztrációt! Terveink szerint a projekt a 2023/24-es idényben is folytatódik – ezzel kapcsolatban kövessék honlapunkat!

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A program keretében a DAC néhány játékosával ellátogatunk a kiválasztott iskolákba, ahol a diákok saját környezetükben, személyesen találkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szállítás és a meccsbelépők árát is a klub állja, sőt még DAC-os ajándékokkal is kedveskedünk a gyerekeknek.

A Gyere velünk a DAC-ra! felhívásra bármelyik ifjúsági szervezet, ill. alap- és középiskola jelentkezhet, ehhez csupán egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A maximális létszámot 30 diák és az őket kísérő 2 pedagógus alkothatja.

A meccsnapon az alábbiak szerint alakul a mintegy 4-5 órás program:
- a gyerekeket autóbusz veszi fel a saját iskolájuk előtt, 2 órával a mérkőzés kezdete előtt, max. 40 km-re Dunaszerdahely környékén
- a DAC hazai mérkőzésének megtekintése a MOL Arénában
- ajándéktárgyak kiosztása, valamint fényképezkedés az A csapat tagjaival
- a találkozó után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolába

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

article_bannerarticle_banner