Hr

Hahn Jnos a DAC jtkosa

Hahn Jnos a DAC jtkosa

Hr
| p 3.9.2021, Nagy Krisztin, foto: Lelkes Ern

A magyar lvonal tavalyi szezonjnak glkirlya Paksrl igazol Dunaszerdahelyre.

A DAC s a Paksi FC megegyezett Hahn Jnos a Csallkzbe val igazolsrl. A vlogatott kerettag tmad s a magyar NBI tavalyi idnynek legjobb gllvje ktves szerzdst rt al klubunkkal. A kontraktus egy a, tovbbi szezonra szl opcit is tartalmaz.

A huszonhat esztends Hahn (szl. 1995. mrcius 15.) Szekszrdrl szrmazik. Labdarg-plyafutst a Paksi FC-nl kezdte gyerekknt, a 2013/14-es idny kivtelvel (amikor a Pusks Akadmiban szerepelt) pedig az egsz eddigi karrierjt a nevelklubjnl tlttte. sszessgben 200 ttmrkzsen tbb mint 60 glt szerzett az atomvrosi zldek szneiben.

j szerzemnynknek a tavalyi szezonban ment a legjobban a gllvs, amely sorn 22 tallatot jegyzett az lvonalban, ezzel a teljestmnnyel pedig megszerezte a glkirlyi cmet. Ez egyttal abszolt rekord a 12 csapatos NBI trtnetben. Termsvel csapatt egszen a tabella 4. helyig, sajt magt pedig a vlogatott keretbe juttatta. 2021. jnius 4-n mutatkozott be a nemzeti csapatban a Ciprus elleni felkszlsi tallkozn (amelyet Magyarorszg Schfer Andrs gljval 1:0-ra nyert meg), ugyanazon a napon szletett meg kislnya, Sra is. Msodszor ngy nap mlva az rorszg elleni glnlkli sszecsapson lpett plyra a cmeres mezben. Marco Rossi szvetsgi kapitny kivitte t az EURO 2020 tornjra, ahol azonban nem kapott jtklehetsget. A szeptemberi sszetartson is a csapat tagja.

Nagyon boldog vagyok, alig vrom mr, hogy a csapattal kszlhessek. Tudom, hogy az els mrkzsemet a nagy rivlis Slovan ellen abszolvlhatom. Tisztban vagyok a klub mltjval, jelenvel s remlhetleg a jvjvel is. Szeretnm minl tbb gllal segteni a csapatot, mihamarabb beilleszkedni s akr a bajnoki cmet is elhdtani jelentette ki Hahn Jnos, Nmeth Antal vezetedz jtkoskeretnek a legjabb rkezje.

Hahn az j, 2021/22-es idnyre is tmentette a gllv formjt, hiszen az els ngy bajnoki szereplse sorn ngy alkalommal is eredmnyes volt.

Hahn Jnost nem kell bemutatni az jsgrknak s a kzvlemnynek. Magyar glkirlyknt s a sokat dicsrt magyar vlogatott tagjaknt rkezett hozznk, ahol a csapatmunka s a kemny munka kapott kzponti szerepet. Nagyon boldogok vagyunk, amirt Jnos a srga-kkeket vlasztotta plyafutsa kvetkez llomsaknt. Nagyon vrjuk mr az egyttmkdst! rmmel jelentem be a tmadsorba rkez els erstsnket, de az elkvetkez napokban tbben is rkeznek majd dvzlte Hahnt a klubban a DAC sportigazgatja, Jan Van Daele.

Hahn Jnos a 9-es szm mezt kapta a DAC-ban. dv s sok sikert!