Hír

Három perc alatt úszott el a három pont

Félidei egygólos vezetésünk ellenére sem sikerült pontot szereznünk Rózsahegyen, a második játékrészben a hazaiak három perc leforgása alatt megfordították az eredményt. 

A mérkőzés első komolyabb helyzetét a 8. percben láttuk, amikor Lovás a tizenhatoson belül lefejelte a labdát Boszorádnak, aki senkitől sem zavartatva tíz-tizenkét méterről a kapu fölé célzott. A következő percekben többször is próbálkoztak a hazaiak ívelésekkel, de rendre felszabadított a védelmünk. A 19. percben első gólhelyzetünkből megszereztük a vezetést: Pape Sarr ugratta ki Černákot a hazai védelem mögé, fiatal csatárunk a kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát - 0:1! Ez volt Černák harmadik találat az idényben, egyúttal 285 perc után megtörte csapatunk gólínségét. Fél óra játékidő után kis híján megdupláztuk az előnyünket: Horváth ívelésére Majerník érkezett, ám fejese pár centivel elkerülte a kapufát. Nem sokkal később Zošák passzolt laposan Masarykhoz, az ő lövése után Polaček résen volt. A 34. percben Janič szabadrúgása suhant el a felsőléc felett. A félidő hátralevő részének legnagyobb érdekességét a hazai szurkolói keménymag stadionból való távozása jelentette, így már nem változott az eredmény.

A második játékrészben átvették a hazaiak az irányítást, főleg a mi térfelünkön mozgott a labda. A kezdeti percekben több ívelést is sikeresen hárítottunk a kapunk elől, majd az 55. percben Brašeň lapos passzával Černákot akarta kiugratni a védelem mögé, de az indításra lecsapott a kapujából kifutó Nikolic. Egy óra játékidő után Boszorád beadására Gerát ugrott fel fejelni, ám Polaček biztos kézzel hárított. A 66. percben egy bal oldali beadás után Masaryk lövését Michalík mentette a gólvonalról. A 71. percben góllá érett a rózsahegyi nyomás: Turčák futott el a bal szélen, az ő lapos beadása több lábon megpattanva Masaryk elé került, aki kihasználta az előtte adódó lehetőséget - 1:1. Három perc múlva vezetéshez jutottak a hazaiak, amikor Janič bal oldali szabadrúgása a hosszú sarokban kötött ki - 2:1. A mérkőzés hátralevő részében még megpróbáltunk egyenlíteni, de nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítanunk, így a rózsahegyiek veretlenségi szériája már hét mérkőzést számlál.

Csapatunkat közel hetven DAC-szurkoló kísérte el Rózsahegyre, és nekik köszönhetően volt futballhoz méltó hangulat a stadionban. Következő mérkőzésünket jövő hét szombaton (Ápr. 18, 19:00) játsszuk, amikor Kassa csapatát fogadjuk a Fortuna Liga 26. fordulójában.

Edzői értékelés:

Tomislav Maric, DAC: „Gratulálok a Rózsahegynek. Tudtuk, hogy nehéz kilencven perc vár ránk, a hazaiak minden mérkőzésbe sok energiát fektetnek. Hetven percig jól játszottunk, de utána elfogyott az erőnk az előző két nehéz mérkőzés után. A második bekapott gólt követően még mindent megpróbáltunk, de a játékosoknak nem kifogásolhatok semmit. A fej még akart volna küzdeni, de a test már nem bírta. Sok sikert kívánok a hazaiaknak a továbbiakban.“

Ivan Galád, Rózsahegy: „Ez volt számunkra a tavasz legértékesebb győzelme, mivel egy jó játékerejű csapat ellen értük el. Irigykedem a dunaszerdahelyi szurkolókra, és az új edzőnek kívánom, hogy érezze magát jól nálunk.“

Kapcsolódó hírek