Hír

Három pozitív eset a csapatban

Davis, Blackman és Balić koronavírus miatt kihagyja a hétvégi bajnokit.

Eric Davis, Cesar Blackman és Andrija Balić koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért mindhárman hiányozni fognak a Pohronie elleni bajnoki mérkőzésen. Ráadásul Davis és Blackman a panamai válogatott összetartására sem tudnak elutazni.

„Klubunkban olyan folyamatokat vezettünk be, amelyek messze meghaladják a Ligás Klubok Uniója által előírt kötelezettségeket. Ezzel az volt a célunk, hogy pozitív teszt esetén azonnal megakadályozzuk a vírus további terjedését a csapaton belül. Október 15. óta saját költségen naponta teszteljük a játékosokat és az egész edzői stábot. Ugyanolyan antigénteszteket használunk, amelyekkel a Fortuna Liga csapatait ellenőrzik minden egyes forduló előtt. Az egyik múltheti teszt során jelent meg nálunk az első két pozitív eset, Balić és Blackman. Mindkét játékost azonnal elkülönítettük. Tünetmentesek, jól érzik magukat és várjuk a tíznapos karantén végét. A jelenlegi egészségvédelmi előírások és a vonatkozó kormányrendelet értelmében ezen a héten az egész csapat PCR-teszten is átesett, és ez mellett folytatjuk a napi antigénteszteket is. Az egyik teszt során Eric Davis is pozitív eredményt produkált. Szerencsére a többiek tesztjei azóta is negatívak. A játékosok, edzők és munkatársaink biztonsága továbbra is a fő prioritásunk” – szögezte le Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Davis, Balić és Blackman esetében a klub az ÚLK protokollját követi, így a szombati bajnoki mérkőzésen nem állhatnak Bernd Storck vezetőedző rendelkezésére.

Kapcsolódó hírek