Hír

Három újonc

A tavaszi nyitófordulóban három játékos is debütált a DAC mezében. Šimič, Phillips és Schäfer számára ez volt az első bajnoki mérkőzés sárga-kékben.

Az első tavaszi fordulóban immár hagyományosan néhány új játékos is bemutatkozott a csapatunk színeiben. A Szenice elleni vasárnapi mérkőzésen a védő Lorenco Šimič, a csatár Ricardo Phillips és a középpályás Schäfer András is első alkalommal lépett pályára sárga-kékben. Az első két említett labdarúgó a kezdőcsapatban kapott helyet, Schäfer pedig az 56. percben pont Phillips helyére állt be. Ők lettek a DAC élvonalbeli történelmének a 366., 367. és 368. futballistái.

„A szurkolók kiváló hangulatot teremtettek, de a végeredménnyel nem vagyunk elégedettek. Csapatként azonban napról napra fejlődünk, így azt várom, hogy az elkövetkező mérkőzések több sikert tartogatnak a számunkra” – mondta a 23 éves horvát középső védő, Lorenco Šimić, aki a Sampdoria Genova együttesétől érkezett kölcsönbe a szezon végéig.

A 18 esztendős támadó, Ricardo Phillips az első tétmérkőzését abszolválta a felnőttek között. Ő lett minden idők 21. legfiatalabb, az élvonalban pályára lépő DAC-játékosa. „Az első percekben ideges voltam, még sosem játszottam ennyi néző előtt. Nagyon boldog vagyok, amiért már ilyen fiatalon bemutatkozhattam az első csapatban és bízom benne, hogy a szezon végéig még további játékperceket is kapok” – jelentette ki a panamai ifjonc, aki tavaly érkezett a Csallóközbe. A CD Universitario Panama neveltje ősszel a tizenkilenc éven alatti korosztályos csapatunk erőssége volt.

A magyar középpályás, Schäfer András is egyike azoknak az újoncoknak, akik a téli szünet alatt Olaszországból érkeztek Dunaszerdahelyre. Az FC Genova kötelékébe tartozó futballista a jelenlegi bajnoki idény végéig szerepel kölcsönben a DAC-nál, a klubnak pedig elővásárlási joga is van a fiatal labdarúgóra. „Örülök a bemutatkozásomnak, remekül éreztem magam a pályán, de a végeredmény nem az elképzeléseink szerint alakult. Boldog vagyok, amiért ennyi néző látogatott ki a mérkőzésre, kiváló volt a hangulat. Bízom benne, hogy az előttünk álló összecsapásokra még több szurkolót ki tudunk csalogatni a javuló játékunkkal és eredményességünkkel.”

Kapcsolódó hírek

Mérkőzés
Hír
Fotók

Fotók: DAC - Senica (0:0)

vasárnap 16.2.
Videó

Videó: DAC - Szenice 0:0

vasárnap 16.2.
Szurkolók
Hír
Szurkolók

DAC-Szenice: jegyinfó

hétfo 10.2.